Listing 1 - 10 of 1098 | << page >> |
Sort by
|
Choose an application
Choose an application
Choose an application
Choose an application
Choose an application
De multiculturele samenleving vraagt extra aandacht en zorg van opvoeders, in het bijzonder van leraren. Dit boek wil hen daarbij behulpzaam zijn, met name door inzicht te verschaffen in de achtergronden van de opvoeding- en onderwijssituaties van allochtone kinderen.
allochtoon --- geboorteachtergronden --- multicultureel --- zorgverbreding
Choose an application
Het vak van intern begeleider is geweldig. Je ondersteunt je collega's in het afstemmen van hun onderwijs. Je denkt samen met ouders na hoe je een leerling verder kunt helpen. Je coacht een leerkracht om de volgende stap in haar ontwikkeling te zetten. Je puzzelt met data om met je schoolleider te kunnen sparren over de schoolontwikkeling.Het is een veelzijdig vak, en iedere dag is anders. Veel intern begeleiders beginnen bevlogen aan hun nieuwe taak. Maar er komt vaak veel bij kijken. Welke taken pak je zelf op en welke horen eigenlijk bij een ander? Waar let je eigenlijk op bij een klassenbezoek? Wat doe je als ouders het niet eens zijn met het aanbod dat hun kind krijgt op school? Wie zitten er in jullie ondersteuningsteam? Hoe bereid je je voor op een inspectiebezoek? Hoe houd je het overzicht over alle data die beschikbaar zijn in het leerlingvolgsysteem? En hoe kun je je teamleden net zo enthousiast krijgen als jij voor een geweldig idee voor jullie schoolontwikkeling?Dit boek geeft geen pasklare antwoorden. Het wijst je wel de weg in verschillende deelgebieden waar je als intern begeleider mee te maken krijgt: je (nieuwe) rol binnen de school, de ondersteuning aan leerlingen, het omgaan met ouders en externe professionals, de ondersteuningsstructuur, het begeleiden en coachen van je collega's, en het samen met het team ontwikkelen van kwalitatief goed onderwijs. Voor elk van deze deelgebieden is aantal richtvragen opgenomen voor je eigen (inwerk)plan. Intern begeleiders met meer ervaring kunnen deze vragen gebruiken als reflectie op hun eigen situatie. Zo krijg je meer inzicht in hoe je jouw rol binnen de organisatie een stap verder kunt ontwikkelen. En hoe je met nog meer plezier de interne begeleiding in de school kunt vervullen.https://www.instondoboeken.nl/product/289/Wegwijzer-voor-de-intern-begeleider
Zorgcoördinatie (onderwijs) --- Zorgverbreding --- Onderwijs
Choose an application
Veel kleuterscholen werken al met een heen-en-weerschrift. Een goede communicatie tussen de school en de ouders is immers belangrijk. Jammer genoeg wordt het schriftje vaak alleen voor praktische berichten gebruikt. Bovendien komt de kleuter er zelf meestal niet aan te pas. Om de ouders echt bij het schoolgebeuren te betrekken en om de kleuters meer mogelijkheden te bieden, is er nu het Kleuterdagboek. Daarmee wordt een goede communicatie bevorderd tussen de kleuterleid(st)ers en de ouders. Het Kleuterdagboek vertelt de ouders op een speelse manier waarmee hun kind in de klas zoal bezig is. Het stimuleert de kleuters om hun ervaringen in de klas te delen met hun ouders en het laat hen groeien naar een houding van taakgerichtheid, zelfsturing en zelfevaluatie. Bovendien biedt het de kleuterleid(st)er, de ouders n de kleuters aanknopingspunten voor evaluatieve gesprekken. Van het Kleuterdagboek zijn twee versies beschikbaar: een basisversie (Kleuterdagboek 1), vooral bedoeld voor de jongere Kleuters, en een pedagogische versie (Kleuterdagboek 2) voor de oudere kleuters. De beide versies bevatten een inlichtingenblad, een brief aan de ouders, een weekrooster voor de vaste activiteiten, een werkblad 'Wie zit er in mijn klas?', 38 dubbele dagboekpagina's, extra pagina's voor liedjes en versjes en een opbergruimte voor brieven. De dagboekpagina's van Kleuterdagboek 1 bestaan uit twee onderdelen: een werk- en tekengedeelte en een heen-en-weerrubriek. In het werk- en tekengedeelte komen werkjes, tekeningen, liedjes, versjes over het thema dat in de klas aan bod komt. De heen-en-weerrubriek is bedoeld voor mededelingen, vragen, berichtjes over wat moet worden afgegeven of meegebracht. De dagboekpagina's van Kleuterdagboek 2 bestaan uit vier onderdelen: een dagboekgedeelte, een werk- en tekengedeelte, een rubriek 'meebrengen en/of afgeven' en een heen-en-weergedeelte. In het dagboekgedeelte duiden de kleuters aan hoe ze zich voelden in de klas of ze gebruiken de stempels (zie verder) Om te vertellen welke activiteiten ze fijn vonden.
Choose an application
Curriculumdifferentiatie in het kort: - materiaal om leerlingen die niet langer mee zijn met de leerstof van de klas toch zinvol te laten oefenen op hun niveau binnen hetzelfde leerdomein - handige kopieerbladen met haalbare oefeningen met de nodige tussenstappen en duidelijke strategiehulp - eenvoudige vormgeving om de leerling zo weinig mogelijk af te leiden - geschikt voor leerlingen van het vierde, vijfde, zesde leerjaar basisonderwijs, leerlingen van de 1B-klas en leerlingen in het buitengewoon onderwijs type 8 en type 1 Vanaf het vierde leerjaar wordt het voor een deel van je klas steeds moeilijker om bij te blijven met de leerstof van je klas. Er komen nieuwe leerstofonderdelen bij, terwijl ze de vorige nog onvoldoende verworven hebben. En toch kunnen ze op andere vlakken voldoende mee om hen aan boord te houden. Curriculumdifferentiatie: - biedt een waaier aan mogelijkheden - is opgedeeld per domein en per deeldomein van wiskunde - geeft materiaal voor leerlingen waar je anders geen oplossing voor weet te vinden - is ideaal voor de klasleerkracht, maar ook prima voor de zorgleerkracht of zorgcoördinator om tijdelijke achterstanden bij te benen - is ook bruikbaar in buitengewoon onderwijs vanwege de eenvoudige, maar toch duidelijke structuur van de werkbladen met een haalbare strategie.
Differentiatie --- Wiskunde --- Zorgverbreding --- Basisonderwijs.
Choose an application
Choose an application
Listing 1 - 10 of 1098 | << page >> |
Sort by
|