Listing 1 - 10 of 11 | << page >> |
Sort by
|
Choose an application
Nutritionary hygiene. Diet --- Diététique --- Voedingsleer --- 628.4 --- voedingsleer (gez)
Choose an application
Waarom, wat, hoe en hoeveel moeten we eten en drinken ? Al deze aspecten worden in dit boek nauwgezet besproken en ook toegelicht met overzichtelijke tabellen (volgens leeftijd en activiteit) en type-menu's. Uitdrukkelijke aandacht gaat naar de diverse voedingsfouten, fouten die medeverantwoordelijk zijn voor de belangrijkste welvaartsziekten, zoals: tandbederf, diabetes, zwaarlijvigheid, hart- en vaatziekten, bepaalde soorten kanker. Meer en meer verbruiken we (industrieel) bereide voedingswaren. Daarom wordt stilgestaan bij de additieven in onze voeding en de gebruikte conserveringsmethoden. Ook de alternatieve voedingswijzen ('natuurlijke' voeding, vegetarisme, macrobiotiek) worden besproken. Zelfs een factor zoals de kostprijs van onze voeding komt aan bod, evenals de zeker niet te verwaarlozen psychologische en sociale aspecten die verbonden zijn met de gebruikte voedingsmiddelen en voedingsomstandigheden. Kortom, dit vlot lezende boek geeft een klaar inzicht in alle essentiële facetten van de voeding. Het is wetenschappelijk gefundeerd maar toch probleemloos te gebruiken door al wie belangstelling betoont voor een gezonde, evenwichtige voeding.
Voeding --- Voedingshygiëne --- Voedingsleer --- Voedingsmiddelen --- Voedingsleer; algemeen --- 628.4 --- gezondheidszorg --- voeding --- voedingsleer --- 628.1 --- voedingsleer (gez)
Choose an application
628.1 --- voedingsleer (gez) --- levensmiddelenonderzoek --- Nutritionary hygiene. Diet --- Secondary education --- Higher education
Choose an application
voeding: ecologisch --- kookboeken (genre) --- biologische voeding --- Nutritionary hygiene. Diet --- Housekeeping --- Gerechten --- Natuurvoeding --- ecologische voeding --- 629.2 --- voedingsleer (gez)
Choose an application
Inhoudsopgave:Deel I - VOEDSEL, VOEDING EN GEZONDHEID1 De ontwikkeling van het moderne voedingspatroon2 De invloed van overheid, bedrijfsleven en voedingswetenschap en de stem van de consument3 Voedsel en voeding in ontwikkelingslandenDeel II - VOEDINGSBEHOEFTEN4 Het vaststellen van de voedingsbehoeften5 Fysiologische aspecten van de voeding6 Eiwitten7 Vetten8 Koolhydraten9 Alcohol10 Energiewisseling en energiebehoefte11 Vitamines12 Water13 Mineralen en spoorelementenDeel III - VOEDSELKEUZE, VOEDINGSVOORLICHTING,^ VOEDSELVEILIGHEID14 Voedselkeuze en voedselaanbod15 Voedselinformatie en voedingsvoorlichting16 VoedselveiligheidDeel IV - VOEDING IN NEDERLAND17 De ontwikkeling van het Nederlandse voedingspatroon18 Maaltijdpatronen19 Voedingsmiddelen en dranken in het Nederlandse voedingspatroon20 De voeding in verschillende leeftijdsfasen21 Alternatieve voedingspatronen22 Surinamers en hun voedingspatroon23 Turken en Marokkanen en hun voedingspatroon24 Catering25 Situaties waarin afgeweken wordt van de gebruikelijke voeding26 Voeding en welvaartsziekten27 DieetvoedingBIJLAGENI - Gehalte aan vet, vetzuren en cholesterol in voedingsmiddelenII - AdditievenIII - Belangrijke instantiesIV - Afkortingen voor termen gebruikt in de diëtetiek Recent hebben diverse belangrijke nieuwe ontwikkelingen plaatsgevonden op het gebied van voedingsleer:ᄋ er is een nieuwe Schijf van Vijf ingevoerd door het Voedingscentrumᄋ er is een nieuwe voedingsmiddelentabelᄋ er is een vegetarische Schijf van Vijfᄋ er is meer informatie over de veiligheid van vitamines.Al deze nieuwe ontwikkelingen zijn verwerkt in de zesde, volledig herziene druk van Mens & Voeding. Mens en voeding biedt een overzicht van alle factoren die de voeding van de mens beïnvloeden. Dat wil zeggen dat niet alleen de fysiologische aspecten aan de orde komen, maar ook gezondheids- en milieuaspecten, culturele, economische en technologische factoren. Dit alles is toegespitst op de situatie in Nederland, inclusief de regelgeving en wetgeving.^
voeding --- voedingsleer --- Nutritionary hygiene. Diet --- Voeding --- Voedselveiligheid --- 628.4 --- chronische aandoeningen --- cultuurverschillen --- dieetvoeding --- preventie --- vitaminen --- voedingshygiëne --- voedingsmiddelen --- Voedingsleer --- Voedingsmiddelen --- Voedingsstoffen --- Voeding-Verzorging --- Voedingsgewoonten --- Dieetleer --- Gezondheid --- voedingsleer (gez) --- Voedingsbehoeften --- Voedingsvoorlichting --- Voedselkeuze --- Voedingsmiddel --- Voedingsstof --- Verzorging-Voeding --- Voedingsgewoonte --- Dieet --- Gedrag --- Drank
Choose an application
Al 15 jaar is de actieve voedingsdriehoek het basiseducatiemodel voor gezonde voeding in Vlaanderen. De driehoek geeft weer hoeveel en wat je per dag best eet en hoeveel je moet bewegen om er gezondheidsvoordeel uit te halen. De actieve voedingsdriehoek stelt deze verhoudingen op een heldere manier visueel voor.De actieve voedingsdriehoek bestaat uit negen groepen: lichaamsbeweging, zeven essentiële voedingsgroepen en een restgroep. Evenwichtig eten betekent dagelijks kiezen uit de zeven essentiële groepen en in de juiste verhouding eten. Op die manier komt je lichaam aan voldoende voedingsstoffen en energie.In dit boek wordt van A tot Z uitgelegd waarom de driehoek geen vierkant is, hoe de praktische aanbevelingen zijn opgesteld en op welke wetenschappelijke basis de driehoek is opgebouwd.Je vindt er ook de praktische aanbevelingen per leeftijd, maaltijd, setting of doelgroep en tools om na te gaan hoe je persoonlijke driehoek eruit ziet. Deze en nog andere praktische toepassingen van de driehoek voor de professional zijn in dit boek gebundeld. Een handige gids voor docenten en studenten bachelor voedings- en dieetkunde, diëtisten, voedingsvoorlichters en preventiewerkers.
Voedingsleer. --- voedingsleer --- voeding --- voedingsvoorlichting --- Nutritionary hygiene. Diet --- lichaamsbeweging --- voedingshygiëne --- voedingsgewoonten --- Nutrition --- Handbooks, manuals, etc. --- Food --- Composition --- Metabolism --- Analysis --- Statistical methods --- 613.2 --- gezonde voeding --- voedingsdriehoek --- 628.4 --- Voeding --- Voedingsleer --- Gezonde voeding --- Gezondheidspromotie --- Voedingsdriehoek --- Bewegen --- 628 --- voedingsleer (gez) --- Voedingsleer. Dieet --- Voedingsleer; algemeen --- Voeding-Verzorging --- Voedingsmiddelen --- Gezondheid --- Actieve levensstijl --- Voedingsgewoonten --- Voedingshygiëne --- Verzorging-Voeding --- Voedingsmiddel --- Voedingsgewoonte --- Gedrag --- Drank
Choose an application
Therapeutics. --- Therapeutics --- Thérapeutique --- Handbooks, manuals, etc. --- Guides, manuels, etc --- Therapy --- Treatment --- Therapeutic --- Therapies --- Treatments --- Disease --- therapy --- 612.8 --- anesthesie (gez) --- besmettelijke ziekten (gez) --- cardiologie (gez) --- endocrinologie (gez) --- gastro-enterologie (gez) --- geneesmiddeleninformatie (gez) --- geneesmiddelentoediening (gez) --- immunologie (gez) --- nefrologie (gez) --- neurologie (gez) --- parenterale voeding (gez) --- pneumologie (gez) --- reumatologie (gez) --- spoedgevallen (gez) --- vaatziekten (gez) --- vocht- en zoutstoornissen (gez) --- voedingsleer (gez) --- zuur-base evenwicht (gez)
Choose an application
Sports --- Exercise --- Nutritional Physiological Phenomena --- Sports Medicine --- physiology --- Energy Metabolism --- physiology. --- Sportifs --- Alimentation --- voeding --- Recreation. Games. Sports. Corp. expression --- sport --- Nutritionary hygiene. Diet --- beweging --- 613.2 --- 612:796 --- sportvoeding --- 613.2:796 --- 628.44 --- diëtiek --- lichaamsbeweging --- stofwisseling --- Sport --- Voeding --- voedingsleer (gez) --- 628.4 --- voedingshygiëne (voedingsgewoonten) --- voedingsleer --- voedingssupplementen --- Sportvoeding --- 613.21 --- 612:796 Fysiologie van de sport --- Fysiologie van de sport --- Voedingsleer. Dieet --- Voedingsleer voor sporten --- Voeding van bijzondere groepen --- (zie ook: voedingshygiëne) --- Alimentation. --- Physiology. --- Technologie --- Maatschappij --- Drank --- Gezondheid --- Sports - physiology --- Exercise - physiology --- Athletes --- Nutrition.
Choose an application
Hoewel de voedingsadviezen bij diabetes aan allochtone Nederlanders in principe niet afwijken van die aan autochtone Nederlanders, verdient de begeleiding andere aandachtspunten. Dit boekje geeft achtergrond informatie over de sociaal–culturele achtergronden en voedingsgewoonten van Turkse, Marokkaanse en Hindoestaanse bevolkingsgroepen. Het biedt aanwijzingen voor een gedegen dieetadvisering en suggesties voor het werken met hulpmiddelen die voedingsvoorlichting aan deze doelgroepen kunnen verbeteren, zoals brochures, video's en fotoboeken in de eigen taal.
Nutritionary hygiene. Diet --- Pathological endocrinology --- allochtonen --- diabetes mellitus --- interculturele verpleegkunde --- dieetleer --- Marokkanen --- Turken --- interculturele geneeskunde --- 628.8 --- culturele antropologie (gez) --- voedingsleer (gez) --- 605.16 --- diabetes mellitus (suikerziekte) --- dieet (diëtetiek) --- hindoeïsme --- islam --- voedingshygiëne (voedingsgewoonten) --- (zie ook: alvleesklier, insuline) --- Personal health and hygiene. --- Clinical Nutrition. --- Diet, Diabetic --- voeding --- dieetbegeleiding --- dieet --- Diabetes en voeding --- Diabetes --- GVO --- Nederland --- Voeding en migranten --- Diabetic Diet --- Diabetic Diets --- Diets, Diabetic --- Diabetes Mellitus --- stofwisselingsziekten, endocrinologie, diabetes, vetzucht --- Clinical nutrition. --- Clinical nutrition --- Diet --- Diet and disease --- Dietotherapy --- Food --- Medical nutrition therapy --- MNT (Medical nutrition therapy) --- Nutrition therapy --- Dietetics --- Therapeutics, Physiological --- Therapeutic use
Choose an application
Micronutrients --- Gene Expression --- metabolism --- Lac Operon. --- Gene Expression. --- Fatty Acids. --- Receptors, Cytoplasmic and Nuclear. --- Peroxysome Proliferator-Activated Receptors --- Cholesterol --- Sterol Regulatory Element Binding Protein 1. --- Arabidopsis Proteins. --- Liver --- Amino Acids. --- Operons --- Gene expression --- Fatty acids --- Nuclear receptors (Biochemistry) --- Amino acids --- Opérons --- Expression génique --- Acides gras --- Récepteurs nucléaires (Biochimie) --- Cholestérol --- Foie --- Acides aminés --- metabolism. --- Metabolism --- Métabolisme --- Physiology of nutrition. Metabolism --- voedingstechnologie --- voeding --- Nutritionary hygiene. Diet --- stofwisseling --- lipiden --- cholesterol --- lactose --- 577.12 --- 577.218 --- dieetleer --- dieet --- nutriënten --- genetica --- Genetica (erfelijke afwijkingen, erfelijke ziekten, erfelijkheid, erfelijkheidsleer, erfelijkheidsonderzoek, genetische aandoeningen) --- Diet Therapy. --- Genetics. --- Voeding --- 600.2 --- voedingsleer (gez) --- 628.44 --- DNA --- aminozuren --- nefrologie (nierziekten) --- vetten --- voedingshygiëne (voedingsgewoonten) --- voedingsleer --- 575 --- Biologie --- Genen --- Genetic Structures --- Genetic Phenomena --- Diet Modification --- Therapy, Diet --- Dietary Modification --- Diet Modifications --- Diet Therapies --- Dietary Modifications --- Modification, Diet --- Modification, Dietary --- Modifications, Diet --- Modifications, Dietary --- Therapies, Diet --- Diet --- Disease --- 577.218 Molecular mechanisms of control : gene expression. Molecular embryology --- Molecular mechanisms of control : gene expression. Molecular embryology --- 577.12 Dynamic biochemistry. Metabolism of biopolymers and other biologically active substances --- Dynamic biochemistry. Metabolism of biopolymers and other biologically active substances --- (zie ook: voedingshygiëne) --- therapeutic use --- diet therapy --- Diet Therapy, Restrictive --- Restriction Diet Therapies --- Restriction Diet Therapy --- Restrictive Diet Therapies --- Restrictive Diet Therapy --- Diet Therapies, Restriction --- Diet Therapies, Restrictive --- Diet Therapy, Restriction --- Therapies, Restriction Diet --- Therapies, Restrictive Diet --- Therapy, Restriction Diet --- Therapy, Restrictive Diet --- Voedingsleer --- Diet Therapy --- Genetics --- Dietary Restriction --- Dietary Restrictions --- Restriction, Dietary --- Micronutrients - metabolism --- Nutritional physiological phenomena --- genetics
Listing 1 - 10 of 11 | << page >> |
Sort by
|