Listing 1 - 10 of 18 << page
of 2
>>
Sort by

Book
De buik van de filosoof : kritiek van de diëtetische rede.
Authors: ---
ISBN: 9026310471 9789026310478 Year: 1991 Publisher: Baarn Ambo

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract


Periodical
Histoire naturelle & morale de la nourriture
Author:
ISBN: 2040163700 Year: 1987 Publisher: Paris Bordas

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract


Book
Het eten
Authors: ---
ISBN: 9056572237 Year: 2002 Publisher: Brussel Artis-Historia

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract


Book
Buy this! : alles wat je niet wilt weten over eten.
Author:
ISBN: 9789079051014 Year: 2007 Publisher: Amsterdam De wereld


Book
Koken : over de oorsprong van de mens
Author:
ISBN: 9789046805862 Year: 2009 Publisher: [Amsterdam] Nieuw Amsterdam

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract


Book
Thuis in Europa : wonen, eten en kleden in Europa van 1500 tot 1800
Author:
ISBN: 9061005256 Year: 2004 Publisher: Rotterdam Donker

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract


Book
Lieve schat, wat vind je lekker? Het Koocboec van Antonius Magirus (1612) en de Italiaanse keuken van de renaissance
Authors: --- ---
ISBN: 9789058265005 Year: 2007 Publisher: Leuven Davidsfonds Uitgeverij nv

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract


Book
Keukens aller landen: een smakelijke historie
Author:
ISBN: 9064450552 Year: 1997 Publisher: Berchem Epo

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

In dit boek gaat de auteur de herkomst na van onze basisingrediënten zoals graan, olie, boter, suiker, tomaten, aardappelen, enz... Ook wordt er gekeken naar het gemeenschappelijke tussen onze en de exotische keuken en gaat hij de geschiedenis van de kookgewoonten na. De techniek van het koken komt eveneens aan bod. En tussendoor krijg je nog 100 lekkere en gemakkelijke recepten.


Book
Histoire naturelle & morale de la nourriture
Author:
ISBN: 2040163700 9782040163709 Year: 1987 Publisher: Paris : Bordas,


Book
Brood : een geschiedenis van bakkers en hun brood
Author:
ISBN: 9789460019289 9460019285 9789460019296 Year: 2021 Publisher: Antwerpen Uitgeverij Vrijdag

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Om de wereld te begrijpen, is het best de kern van het bestaan te onderzoeken, en al lang draait die rond brood. In 1850 vergde brood een derde van de gezinsuitgaven en leverde het 60% van de dagelijkse calorieën. Geleidelijk veranderde dit en vandaag besteedt het gemiddelde gezin 0,8% van zijn uitgaven aan brood, wat zorgt voor 12% van de dagelijkse calorieën. Transformaties in landbouw, transport, productie, beleid en consumptie verklaren deze cijfers. Daarom is de geschiedenis van het brood in feite de geschiedenis van álles. Bepalend waren de prijsrevolutie rond 1890 en de smaakrevolutie rond 1990. De eerste zorgde voor betaalbaar en zuiver wit brood, de tweede voor betaalbaar en gezond bruin brood. In Brood bestudeert Peter Scholliers de actoren die deze geschiedenis maken: broodeters, bakkers en overheden. Hij vertelt over broodprijzen, broodconsumptie, winstmarges, fraude, heteluchtovens, additieven, nachtarbeid, broodfabrieken, lonen, wetgeving en nog veel meer. Het huldigt de kleine (thuis)bakker die elke dag smakelijk en gezond brood op de plank zet. Peter Scholliers (1953) was hoogleraar Geschiedenis (VUB). Hij onderzocht de geschiedenis van sociale ongelijkheid, levensstandaard, voeding, lonen en prijzen, en de materiële cultuur van 1800 tot vandaag. Eerder publiceerde hij Arm en rijk aan tafel en Geschiedenis van de ongelijkheid.

Listing 1 - 10 of 18 << page
of 2
>>
Sort by