Listing 1 - 10 of 18 | << page >> |
Sort by
|
Choose an application
Voeding: filosofie --- Voeding: geschiedenis --- Philosophical anthropology --- Antropologie --- Filosofen
Choose an application
Voeding. Geschiedenis. --- Aliments. Histoire. --- Nutrition. Histoire. --- Voedsel. Geschiedenis.
Choose an application
#BSCH: vak: WO - wereldoriëntatie --- 641 ) * VOEDINGSMIDDELEN --- eetgewoonten --- eetregels --- eten --- voedsel --- D60534.jpg --- Voeding: geschiedenis --- 476.13 --- Schoolbooks - Didactic material
Choose an application
Duurzame ontwikkeling --- Voedselveiligheid --- 241 Hedendaagse wereldproblemen --- 385.4 --- Voeding (lt) --- globalisering (lt) --- voedingsindustrie --- Duurzame ontwikkeling. --- Voedselveiligheid. --- 340 --- voeding geschiedenis --- globalisering --- internationale handel --- economie --- économie
Choose an application
voedsel --- Ethnology. Cultural anthropology --- Voeding --- Geschiedenis --- Eetcultuur --- Mensen --- Vuur --- Cultuurgeschiedenis --- Evolutieleer --- Prehistorie --- Mens --- Geneeskunde --- Techniek (wetenschap) --- Atlas --- Museum --- Dier --- Drank --- Gezondheid --- 931 --- prehistorie --- voeding geschiedenis --- evolutie van de mens --- préhistoire
Choose an application
History of Europe --- anno 1500-1799 --- Cultuurgeschiedenis --- Europa --- Geschiedenis --- 16e eeuw --- 17e eeuw --- 18e eeuw --- Wonen --- Eten --- Kleding --- Crisis --- Cultuur --- Geneeskunde --- Techniek (wetenschap) --- Atlas --- Museum --- 934 --- cultuurgeschiedenis --- kleding --- voeding geschiedenis --- wonen geschiedenis --- nieuwe tijden --- temps modernes --- sociale geschiedenis --- voeding --- wonen
Choose an application
History of the Low Countries --- History of civilization --- Housekeeping --- anno 1600-1699 --- Italy --- C3 --- kookboek --- nieuwe tijd (x) --- Kunst en cultuur --- Magirus, Antonius --- Cooking [Belgian ] --- History --- 17th century --- Gastronomy --- Belgium --- 620 --- kookboeken --- Renaissance --- voeding geschiedenis --- voeding --- alimentation
Choose an application
In dit boek gaat de auteur de herkomst na van onze basisingrediënten zoals graan, olie, boter, suiker, tomaten, aardappelen, enz... Ook wordt er gekeken naar het gemeenschappelijke tussen onze en de exotische keuken en gaat hij de geschiedenis van de kookgewoonten na. De techniek van het koken komt eveneens aan bod. En tussendoor krijg je nog 100 lekkere en gemakkelijke recepten.
Housekeeping --- Alimentation --- Recepten (kookkunst) --- Recettes culinaires --- Voeding --- #VCV monografie 2006 --- 629.2 --- Brood --- Groenten --- Intercultureel onderwijs --- Koken met kinderen --- Kruiden --- Recepten --- Suiker --- Algemene kookboeken --- (zie ook: Mondiale vorming) --- koken --- voedselproductie --- recepten --- 620 --- kookboeken --- voeding geschiedenis --- voeding --- alimentation
Choose an application
Voeding. Geschiedenis. --- Aliments. Histoire. --- Nutrition. Histoire. --- Voedsel. Geschiedenis. --- Food --- Food habits --- Aliments --- Habitudes alimentaires --- History --- Histoire --- Food supply --- Nutrition --- History. --- Social aspects --- Nutrition - Social aspects - History --- Food - History --- Food supply - History --- Coutumes alimentaires. --- Alimentation --- Histoire.
Choose an application
Om de wereld te begrijpen, is het best de kern van het bestaan te onderzoeken, en al lang draait die rond brood. In 1850 vergde brood een derde van de gezinsuitgaven en leverde het 60% van de dagelijkse calorieën. Geleidelijk veranderde dit en vandaag besteedt het gemiddelde gezin 0,8% van zijn uitgaven aan brood, wat zorgt voor 12% van de dagelijkse calorieën. Transformaties in landbouw, transport, productie, beleid en consumptie verklaren deze cijfers. Daarom is de geschiedenis van het brood in feite de geschiedenis van álles. Bepalend waren de prijsrevolutie rond 1890 en de smaakrevolutie rond 1990. De eerste zorgde voor betaalbaar en zuiver wit brood, de tweede voor betaalbaar en gezond bruin brood. In Brood bestudeert Peter Scholliers de actoren die deze geschiedenis maken: broodeters, bakkers en overheden. Hij vertelt over broodprijzen, broodconsumptie, winstmarges, fraude, heteluchtovens, additieven, nachtarbeid, broodfabrieken, lonen, wetgeving en nog veel meer. Het huldigt de kleine (thuis)bakker die elke dag smakelijk en gezond brood op de plank zet. Peter Scholliers (1953) was hoogleraar Geschiedenis (VUB). Hij onderzocht de geschiedenis van sociale ongelijkheid, levensstandaard, voeding, lonen en prijzen, en de materiële cultuur van 1800 tot vandaag. Eerder publiceerde hij Arm en rijk aan tafel en Geschiedenis van de ongelijkheid.
History --- bakken (voeding) --- koken (voeding) --- eten --- brood --- Bread - Belgium - History --- Bread industry - Belgium - History --- Housekeeping --- voedingsgewoonten --- dagelijks leven --- socio-economisch leven --- Voeding--geschiedenis --- Brood --- 380.1 --- Bread --- Bread industry --- World history
Listing 1 - 10 of 18 | << page >> |
Sort by
|