Listing 1 - 10 of 19 | << page >> |
Sort by
|
Choose an application
Er is te veel tegenstrijdige informatie over gezond worden en blijven. Uit onderzoek naar waarom mensen ziek en/of dik worden blijkt dat chronische stress, een ongezond voedselaanbod, gebrek aan kennis en vaardigheden en armoede belangrijke oorzaken zijn van ongezond eetgedrag, maar een samenhangende visie op een oplossing ontbreekt.
Alimentation --- Nutrition --- Voeding --- voedingsleer --- Dieet --- Voedingsleer --- Voedingsgewoonten (voedselconsumptie) --- 613.2 --- 628.4 --- voeding (lt) --- Health aspects
Choose an application
Horse Diseases --- Horses. --- Cheval --- diet therapy. --- Maladies --- Diet Therapy --- veterinary. --- Dietothérapie --- paarden (lt) --- Voeding (lt) --- ziekten (lt) --- Maladies. --- Dietothérapie. --- Horses
Choose an application
Duurzame ontwikkeling --- Voedselveiligheid --- 241 Hedendaagse wereldproblemen --- 385.4 --- Voeding (lt) --- globalisering (lt) --- voedingsindustrie --- Duurzame ontwikkeling. --- Voedselveiligheid. --- 340 --- voeding geschiedenis --- globalisering --- internationale handel --- economie --- économie
Choose an application
636.1 --- Paardenfertiliteit --- Paardenfokkerij --- Paardenfokwaarde --- Paardenstal --- Paardenvoeding --- Paardenwelzijn --- Paardenziekten --- 633.5 --- Paarden (lt) --- fokkerij (lt) --- gezondheid (lt) --- huisvesting (lt) --- paardenverzorging --- voeding (lt) --- Domestic equines. Horses --- 636.1 Domestic equines. Horses
Choose an application
Waar komt onze voeding vandaan? Waarom zijn mensen alleseters? Is de industriële landbouw een vloek of een zegen? Zijn fastfoodketens en panklare maaltijden een bevrijding voor de vrouw of een doem voor onze gezondheid?00Van Dagelijkse kost tot Puur genieten: al jaren zijn Vlaanderen en Nederland in de ban van kookboeken en kookprogramma?s. Maar wie weet hoe onze voeding door de eeuwen heen is geëvolueerd? In 'Van mammoet tot big mac' vertelt dokter Staf Henderickx voor het eerst in dit taalgebied het verhaal achter wat op ons bord ligt. Een fascinerend relaas over de zeven vette en de zeven magere jaren in Egypte, de eerste voedselbanken in het oude Rome, middeleeuwse kapoenen, de gouden appels van Columbus, vegetariërs tegen wil en dank, en het haringmirakel tijdens de Tweede Wereldoorlog. Maar ook over de pesticiden, smaak-, kleur- en bewaarstoffen in ons eten en een landbouw- en voedingsindustrie in de ban van chemische monopolies.
History of civilization --- Food science and technology --- Housekeeping --- voeding --- geschiedenis --- Voeding --- Gezonde voeding --- 613.2 --- Geschiedenis --- Pesticiden --- Bewaarstoffen --- Landbouw --- Voedingsindustrie --- Voeding (lt) --- voedselproductie --- Pesticide --- Conserveringsmiddel --- Geneeskunde --- Techniek (wetenschap) --- Atlas --- Museum --- Tuinbouw --- Milieu --- Drank --- Gezondheid
Choose an application
De crisis in de voeding en meer bepaald de dioxinecrisis heeft aangetoond hoe lang en complex de weg tussen product en consument was. De actualiteit heeft ook duidelijk aangetoond hoe bezorgd verbruikers en producenten waren om de kwaliteit van levensmiddelen. In België en Europa is men thans getuige van de ontwikkeling van 'kwaliteitskanalen' met de bedoeling vertrouwen van verbruikers te herstellen en versterken, hetzij door direct contact tussen hen en producenten, hetzij door de invoering van labels, hetzij nog door uitwisseling van ethische principes.
Nutritionary hygiene. Diet --- Developing countries --- C2 --- missie --- onderzoeksrapport --- voeding --- landbouwproductie (x) --- voedselproductie (x) --- landbouwproductie --- voedselveiligheid --- consumentenaangelegenheden --- kwaliteit --- #A0003A --- 656 Consumentenzaken --- Ecologische landbouw --- Voedingsmiddelen: kwaliteitszorg --- Religieuze instituten --- Open ruimtefuncties --- Platteland --- Landbouw --- AGR Agriculture --- agriculture --- food quality --- organic agriculture --- sustainability --- Landbouw. --- 628.4 --- Voeding (lt)
Choose an application
In dit boek wordt op praktische wijze ingegaan op de functies van verpakken en de daarbij te gebruiken verpakkingen. Uitgangspunt is een beoordeling binnen de normale samenhang van de voedingsmiddelenketen. De eisen op het gebied van gebruik, kwaliteit, milieu en operationele uitvoering worden behandeld. Om echter een optimale verpakking te maken moeten deze verschillende eisen worden afgewogen door middel van een ketenbeoordeling van het verpakte product. De opzet en de praktische uitvoering van dergelijke functionele beoordeling worden behandeld. Er wordt een groot aantal aanwijzingen gegeven voor zowel productontwikkelaars als verpakkingstechnologen om gestructureerd verpakkingen te ontwerpen en te optimaliseren. Voor oefening wordt een aantal vereenvoudigde maar praktische problemen opgenomen.
Production management --- verpakkingsmaterialen --- Materials processing --- verpakking --- 664.8.032 --- 664.8.032 Food storage in closed containers, vessels. Enclosed food stores, lofts. Food packaging --- Food storage in closed containers, vessels. Enclosed food stores, lofts. Food packaging --- Verpakking --- Voeding --- 678 --- verpakking (lt) --- Voeding (lt) --- Drank --- Gezondheid
Choose an application
Kom je aan van aardappelen? Hoeveel cholesterol bevatten eieren? Zijn lightproducten goed of slecht? Is aspartaam kankerverwekkend? Beschermt knoflook tegen chronische ziekten? Hoe gezond is koffie? En zijn biologische voedingsmiddelen echt zoveel gezonder? Voeding is geen exacte wetenschap en in de massa aan voedingsinformatie is het steeds moeilijker te bepalen wat goed is en wat niet. Bovendien sturen marketingafdelingen van voedingsbedrijven vaak boodschappen de wereld in die helemaal niet of slechts gedeeltelijk wetenschappelijk correct zijn. Dat maakt het voor de consument allemaal nog complexer. Wat moet ik nu nog eten? Wie mag ik nog geloven? Word ik elke dag langzaam maar zeker vergiftigd? In Goed eten krijg je een duidelijk antwoord op de meest essentiële voedingsvragen. Het is verplichte lectuur voor iedereen die zich afvraagt of gezond eten überhaupt nog mogelijk is en die inziet dat kennis en wetenschap hand in hand moeten gaan om gezond te consumeren.
628.4 --- voedingsgewoonten --- voeding (lt) --- voedingsmiddelen (lt) --- voedingsleer --- 613.2 --- Voeding --- Voedingsmiddelen --- Gezondheid --- Voedingsleer; algemeen --- Voedingsleer --- Voedingsindustrie --- Voeding-Verzorging --- Voedselveiligheid --- Zwangerschap --- Dieetleer --- Vermageren --- Darmcarcinoom --- Preventieve gezondheidszorg --- Preventie --- Cardiologie --- Cholesterol --- Sport en voeding --- Sport --- Ecologische landbouw --- Natuurvoeding --- Vegetarisme --- Voedingssupplementen --- Hart- en vaatziekten --- Obesitas --- Voedingsmiddel --- Verzorging-Voeding --- Dieet --- Vermagering --- Darmkanker --- Biologische voeding --- Voedingssupplement --- Hart- en vaatziekte --- Veeteelt --- Tuinbouw --- Technologie --- Maatschappij --- Gerecht (voedsel) --- Drank
Choose an application
In het eerste deel wordt ingegaan op aspecten als wijze van monstername en transport, verdunning en bereiding van monsters en kleuring van micro-organismen. In deel 2 worden groepen voedingsmiddelen en diervoeders besproken. De delen 3 en 4 geven vervolgens aan hoe het onderzoek van de belangrijkste groepen van micro-organismen of soorten wordt uitgevoerd. In deel 5 wordt lijn- en omgevingsonderzoek behandeld. Er wordt besproken hoe en met welke materialen microbiologisch onderzoek van handen, lucht, water en omgeving plaatsvindt. Deel 6 behandeld de voedselveiligheid en deel 7 geeft informatie over snelle detectiemethoden. In deel 8 wordt ingegaan op desinfectantia, bacteriofagen, bacteriegroeiremmende stoffen en de fosfatasetest. Tabellen voor groepering en identificatie van micro-organismen staan weergegeven in deel 9. De bereiding van media en reagentia, nodig bij het microbiologisch onderzoek, staat vermeld in deel 10.
Bacteriën. --- Microbiologie. --- Schimmels. --- Voedingsmiddelen --- 579 --- microbiologie (lt) --- Voeding (lt) --- microbiologie --- voedingsmiddel --- voedselmicrobiologie --- microorganisme --- laboratoriumproef --- 579.67 --- #abib:almm --- Microbiologie --- Voedingshygiëne --- Voedingsleer --- Voedingsmiddelenanalyse --- 579.67 Food microbiology --- Food microbiology --- Nutritionary hygiene. Diet --- General microbiology --- voedingstechnologie --- levensmiddelenonderzoek --- microbiologische bepaling --- voedingschemie --- toegepaste microbiologie --- 57.083 --- biologie --- laboratoriummicrobiologie --- micro-organismen --- voedingsmiddelen --- voedingsmiddelenmicrobiologie --- voedingsmiddelenonderzoek --- voedingsmiddelentoxicologie --- voedselveiligheid --- PCR --- Voedselveiligheid --- Voedingsmicrobiologie
Choose an application
Aliments naturels -- Recettes --- Cookery --- Cookery (Natural foods) --- Cooking --- Cooking (Health foods) --- Cooking (Natural foods) --- Cooking (Organic foods) --- Cuisine --- Cuisine (Aliments naturels) --- Cuisiner --- Culinair --- Food preparation --- Gerechten --- Health foods --- Koken --- Kookkunst --- Kookkunst (Natuurvoeding) --- Natuurvoeding -- Recepten --- biologische voeding --- 629.2 --- voeding (lt) --- koken (lt) --- kookboeken (genre) --- Nutritionary hygiene. Diet --- Housekeeping --- 620 --- vegetarisch kookboek --- voeding --- alimentation
Listing 1 - 10 of 19 | << page >> |
Sort by
|