Listing 1 - 9 of 9 |
Sort by
|
Choose an application
In een wereld waarin duurzame dierhouderij en voedselproductie alsmaar belangrijker wordt, en waarin het voorkomen van ziekten alsmaar meer multifactorieel bepaald wordt, neemt ook het belang van de epidemiologie toe. In dit boek wordt ingegaan op de voornaamste epidemiologische concepten in de diergeneeskunde. Het gaat over het voorkomen en de verspreiding van dierziekten, via test, evaluatie en studieopzet tot en met risicoanalyse en "evidence based veterinary medicine".
veehouderij(lt) --- ziekten (lt) --- 619 --- Diergeneeskunde --- Veehouderij : gezondheidszorg --- Dierziektebestrijding
Choose an application
Animal behavior. --- Cattle. --- 594 --- dierenwelzijn (lt) --- ethologie --- veehouderij(lt) --- Veeteelt (lt)
Choose an application
Herstellende landbouw gaat over het verbouwen van voedsel op een manier die veerkrachtig en duurzaam is, ook als hulpbronnen minder beschikbaar worden, ook als er vele extra monden gevoed moeten worden. Het gaat over agrarische ecosystemen die in staat zijn om ons basisvoedsel aan koolhydraten, eiwitten en vetten te leveren, en tegelijkertijd de natuurlijke balans van de grond en omgeving herstellen. Dit impliceert een nadruk op meerjarige gewassen en een bloeiende polycultuur én resulteert in een gezonde bedrijfsstructuur met perspectief voor de lange termijn.
Biologische landbouw --- Duurzame landbouw --- Permacultuur --- 632.2 --- agro-ecologie (lt) --- transitie --- veehouderij(lt) --- landbouw 63 --- agro-ecologie
Choose an application
Trace elements in animal nutrition --- 633.3 --- detectie (lt) --- opfok (lt) --- residu (lt) --- traceerbaarheid (lt) --- veehouderij(lt) --- veevoeding (lt) --- Animal Feed. --- Animal Feed --- Metals, heavy --- Trace elements
Choose an application
Animal husbandry --- Animal ethology and ecology. Sociobiology --- 633.3 --- afmesten (lt) --- mestkippen (lt) --- opfok (lt) --- veehouderij(lt) --- veevoeding (lt) --- vleesvarkens (lt) --- Swine --- Intestines --- Gastrointestinal contents --- Nutrition physiology --- Animal diseases --- physiology --- microbiology --- veterinary --- prevention and control
Choose an application
Porcin --- Bien-être animal --- 633.8 --- afmesten (lt) --- dierenwelzijn (lt) --- opfok (lt) --- veehouderij(lt) --- vleesvarkens (lt) --- 636.4 --- Varkens --- Varkenshouderij --- Swine --- animal welfare --- Animal welfare --- Animal husbandry --- ethics --- Swine. --- Moral and ethical aspects.
Choose an application
Dairy farms --- Livestock management --- Animal health --- Animal diseases --- Heifers --- Dairy cattle --- Productivity --- Disease control --- risk assessment --- risk management --- 633.6 --- veehouderij(lt) --- veeteelt (lt) --- Cattle --- Cattle diseases --- Animal husbandry --- Economics --- Prevention and control
Choose an application
633.3 --- veehouderij(lt) --- veevoeding (lt) --- voedingswaarde (lt) --- Animal nutrition --- Feeds --- Animal feeds --- Animal rations --- Animals --- Domestic animals --- Feed --- Feeding and feeding stuffs --- Feeding stuffs --- Feedingstuff --- Feedstuff --- Fodder --- Livestock --- Livestock rations --- Rations, Animal --- Rations, Livestock --- Farm supplies --- Animal feeding --- Fodder banks --- Nutrition --- Feeding and feeds
Choose an application
This volume was written in response to the Food and Agriculture Organization (FAO) Series of Ethics Papers that broached a series of previously neglected issues in international agricultural development. The volume contains a diverse collection of highly respected international scholars offering comments and elaboration on the FAO papers on the ethics of agricultural intensification and on intensification in animal agriculture. The full text of the FAO intensification paper is followed by chapters that mount specific reactions to its relevance for agricultural technology, environmental protection, globalization and animal welfare, and these four topics are further discussed, debated and elaborated by eight commentary chapters. Questions of agricultural development policy are addressed in terms of the relevance to farmers, consumers and other interested parties, as well as from key disciplinary and philosophical approaches. The rationale and purpose behind the FAO papers is explained and suggestions are offered on how to make ethics more central to programming and planning for agricultural development projects.
General ethics --- Economic conditions. Economic development --- Developing countries: economic development problems --- Engineering sciences. Technology --- Agriculture. Animal husbandry. Hunting. Fishery --- ethiek --- filosofie --- landbouw --- ontwikkelingssamenwerking --- ingenieurswetenschappen --- Agricultural development --- Food production --- Intensification --- Food supply --- Ethics --- living standards --- socioeconomic organization --- Economic sociology --- value systems --- Agricultural intensification --- Farmers --- Sustainable agriculture --- Moral and ethical aspects. --- Professional ethics. --- world --- landbouwbeleid (lt) --- 630.2 --- veehouderij(lt) --- ethiek (lt) --- ethisch ondernemen (lt)
Listing 1 - 9 of 9 |
Sort by
|