Listing 1 - 10 of 119 | << page >> |
Sort by
|
Choose an application
In het onderwijs hebben we graag controle op waar we mee bezig zijn. Dit zoeken we ook binnen het domein taal. In deze zoektocht wordt vaak gekozen voor het versmallen of verkavelen van dit leerdomein. Hierdoor ontstaan verschillende subvakken die de schijn wekken dat we taal in losse onderdelen kunnen aanleren en controleren. Dat kan anders en beter! Laten we taal meer in samenhang benaderen. Hiervoor moeten we vertrekken vanuit visie en niet vanuit middelen. Je kunt pas een goede aanpak of methode voor het talig aanbod kiezen, als je weet waar je voor staat binnen het taalonderwijs.In deze TIBtool passen we veranderkunde toe op het leerdomein taal. De complexiteit binnen dit leerdomein leent zich goed om het proces naar bewuste keuzes voor het onderwijs te gebruiken. We gaan in op de verschillende onderdelen van het leerdomein, waarbij het verschil tussen de subdomeinen en de talige vakken duidelijk naar voor komt. Met deze aanpak krijg je grip op het leerdomein taal: door uit te zoomen in plaats van te verkavelen.Marcel van As is werkzaam als onderwijsadviseur. Hij richt zich op waar onderwijsvisie en -praktijk elkaar ontmoeten. Marcel heeft werkervaring in het po, so en vso als leerkracht, teamleider zorg en directeur. Deze verschillende perspectieven dragen bij aan het zoeken naar verbinding tussen onderzoek en praktijk.https://www.instondoboeken.nl/product/361/Pak-taalbeleid-breed-aan
Didactics of languages --- taalbeleid --- Taalbeleid --- Onderwijs
Choose an application
Choose an application
Choose an application
Nederlands --- Taalachterstand --- Taalstimulering --- Taalbeleid
Choose an application
Didactic strategies --- taalbeleid --- talenonderwijs --- meertaligheid
Choose an application
Literatuur is een onuitputtelijke bron voor gevarieerde taallessen. Veel docenten gebruiken literatuur voornamelijk om leesvaardigheid te trainen. Ook voor het verbeteren van andere vaardigheden is literatuur echter van onschatbare waarde. Actief met taalvaardigheid biedt uitkomst om op een speelse en actieve manier leerlingen de vaardigheden luisteren, schrijven, lezen en spreken te laten oefenen. Aan de hand van de genres poëzie, autobiografie, detectives, sprookjes, drama, fantasy, stripverhalen en media worden zestig werkvormen gegeven die taaloverstijgend zijn. Daarbij ligt de nadruk op productieve vaardigheden. Per werkvorm staat aangegeven vanaf welk ERK-niveau deze is toe te passen. Dit varieert van niveau A1 tot en met B1. Op de website bevinden zich onder andere beoordelingsformulieren, nuttige links en het beeldmateriaal uit het boek in kleur. Actief met taalvaardigheid is bedoeld voor iedere (aankomende) taaldocent, in welke moderne taal dan ook. De uitgave past in de serie Actief met taal.
Didactics of Dutch --- taalbeleid --- literatuur --- taalvaardigheid
Choose an application
Taalprobleem --- Nederlands --- België --- Curaçao --- Leerprobleem --- Taalbeleid
Choose an application
Taalstimulering --- Nederlands --- Baby --- Peuter --- Kinderdagverblijf --- Taalbeleid
Choose an application
Het boek bundelt bijdragen van (taal)beleidsmakers en onderwijsondersteuners. Zij beschrijven de tools, principes en theorieën die de afgelopen jaren werden ontworpen om jongeren in te wijden in de academische en professionele taal die op hen afkomt. De voorbeelden en ideeën bieden hulp en inspiratie aan vak- en taaldocenten en experten in de dagelijkse werkpraktijk.
800.5 --- Nederlandse taal ; didactiek ; hoger onderwijs --- Onderwijs. --- Taalbeleid. --- Taalondersteuning. --- hoger onderwijs. --- taalbeleid. --- taalondersteuning. --- Nederlands.
Choose an application
National movements --- Higher education --- 641 Taalbeleid --- 780 Hoger onderwijs
Listing 1 - 10 of 119 | << page >> |
Sort by
|