Listing 1 - 10 of 129 | << page >> |
Sort by
|
Choose an application
Choose an application
Nutritional Status --- physiology --- physiology.
Choose an application
human nutrition --- human nutrition --- nutritional status --- nutritional status --- world --- world
Choose an application
The classification of obese persons goes through appraisement of the nutritious state. This can be measured by anthropometrical methods such as the measure of cutaneous pleats, of the circumference of the waist, the calculation of the body mass index and possibly by using complementary methods such as biphotonic absorbtiometry.
The causes of obesity are from different natures. This disease presents a genetical character but has also a behavioural character. The physical activity, the life conditions of the person, his environment, his social status, his stress have influence on obesity. And not forgetting the psychological causes. The physiopathology of obesity is studied through the adipose tissue, the energy balance (supply/consumption) and hormonal state.
Studying obesity and its causes is very important because the consequences of this disease, which is now regarded as a disease by the WHO, are very important. Several complications superpose on each other or hang together: cardio-vascular, pulmonary, metabolic, articular, digestive and others.
Concerning prevention, the importance of detecting the disease has widely been proven and earlier the detection is made, sooner it turns out efficient. This detection leads to two main sorts of treatments, more and more often used, they bring an important help to the patients, if well used. But will never totally replace the behaviours changes. Mind that for children no medicinal treatment has been approved yet. And that the chirurgical approach is making more and more followers in this day La classification des personnes atteintes de surpoids et d’obésité passe par l’appréciation de l’état nutritionnel. Celui-ci s’estime par des méthodes anthropométriques comme la mesure des plis cutanés, de la circonférence de la taille, du calcul de l’indice de masse corporelle et éventuellement grâce à l’application de méthodes complémentaires plus sophistiquées telles que l’absorptiométrie biphotonique.
Les causes de l’obésité sont diverses. Cette maladie présente des causes génétiques mais également comportementales. L’activité physique, les conditions de vie de l’individu, son environnement, sa situation sociale, son stress, influencent l’obésité. Sans oublier les causes psychologiques. La physiopathologie de l’obésité fait également entrer en jeu dans l’évolution de cette maladie l’activité métabolique du tissu adipeux, le bilan énergétique (apports/dépenses) et l’état hormonal.
Etudier l’obésité et ses causes est très important car les conséquences de cette maladie, reconnue comme telle aujourd’hui par l’OMS sont très lourdes. Plusieurs complications se superposent ou s’enchaînent : cardio-vasculaires, pulmonaires, métaboliques, articulaires, digestives et autres.
En matière de prévention, l’importance du dépistage est largement prouvée et plus la prise en charge est précoce, plus elle s’avère efficace. Ce dépistage ouvre éventuellement la porte aux traitements médicamenteux, de plus en plus utilisés, qui peuvent, s’ils sont gérés de manière adéquate, être d’une aide importante pour les patients. Mais ils ne peuvent se substituer à une prise en charge visant à un changement comportemental global. Notons que pour les enfants aucun traitement médicamenteux n’a encore été validé à ce jour. Et que l’approche chirurgicale fait de plus en plus d’adeptes à ce jour…
Obesity --- Adult --- Child --- Nutritional Status
Choose an application
Trace Elements --- Nutritional Physiological Phenomena --- metabolism --- standards --- Nutritional Status
Choose an application
Nutrition surveys --- Nutrition policy --- Politique alimentaire --- Food --- Nutritive Value --- Population Surveillance --- Nutritional Physiological Phenomena --- Health Occupations --- Nutritional Status. --- Nutrition Status --- Status, Nutrition --- Status, Nutritional --- Nutritional status --- Nutritional status. --- Nutritional Status
Choose an application
Health Planning Guidelines --- Deficiency Diseases --- diagnosis --- Nutritional Status. --- Voeding --- Melkprodukten --- Nutrition Status --- Status, Nutrition --- Status, Nutritional --- Alimentation/Nutrition --- Produits laitiers --- Nutritional status --- Nutritional status. --- Nutritional Status --- Deficiency Diseases - diagnosis
Choose an application
Nutritional Status --- African Continental Ancestry Group --- Anthropometry --- Suriname.
Choose an application
Vitamin B 12 Deficiency --- Nutritional Status --- Bone Density --- complications --- physiology
Choose an application
Energy Metabolism --- Lung Diseases, Obstructive --- Body Composition --- Nutritional Status --- metabolism
Listing 1 - 10 of 129 | << page >> |
Sort by
|