Listing 1 - 4 of 4 |
Sort by
|
Choose an application
Biotechnologie microbienne --- Microbial biotechnology --- Microbial metabolites --- Microbiele metaboliten --- Microbiële biotechnologie --- Métabolites microbiens --- Metabolism. --- microbiologie --- metabolisme --- antibiotica --- toxines --- weerstanden --- metabolieten --- enzymen --- Metabolic Process --- Process, Metabolic --- Processes, Metabolic --- Anabolism --- Catabolism --- Metabolic Processes --- Glycomics --- Metabolome --- Metabolic Phenomenon --- Metabolism Concepts --- Metabolism Phenomena --- Metabolic Concepts --- Metabolic Phenomena --- Concept, Metabolic --- Concept, Metabolism --- Concepts, Metabolic --- Concepts, Metabolism --- Metabolic Concept --- Metabolism Concept --- Phenomena, Metabolic --- Phenomena, Metabolism --- Phenomenon, Metabolic --- Metabolism
Choose an application
Enzymology --- peptiden --- polysachariden --- enzymatische analyse --- oligosacchariden --- Analyse biologique --- Biological analysis --- Métabolite --- Metabolites --- Lipide --- Acide aminé --- Amino acids --- Composé organique --- organic compounds --- 577.15.088 --- Enzymes. Catalysts of biological reactions. Enzymology--?.088 --- 577.15.088 Enzymes. Catalysts of biological reactions. Enzymology--?.088 --- Enzymes --- analysis. --- General biochemistry --- enzymen --- Clinical chemistry --- biotechnologie --- biochemie --- lipiden --- aminozuren --- Biotechnology --- Biological techniques --- koolhydraten --- proteïnen --- Lipids --- Métabolites. --- Metabolieten. --- analysis
Choose an application
Inhoudsopgave : 1.The pros and cons of living in an oxygen atmosphere 2.Basic chemistry of radicals 3.Chemistry of oxygen-derived radicals 4.Chemistry of electronically excited states 5.Formation of reactive oxygen metabolites in vivo 6.Reactions of reactive oxygen metabolites with important biomolecules 7.Nitric oxide 8.Antioxidants 9.Pathological processes involving reactive oxygen metabolites
Human biochemistry --- Nutritionary hygiene. Diet --- Active oxygen --- Active oxygen in the body --- Free radicals (Chemistry) --- 54.024 --- 546.21 --- 577.19 --- 577.24 --- 612.014 --- biologie --- DNA deoxyribonucleic acid --- elektronentransport --- enzymen --- fagocytose --- in vivo activiteit --- metaalionen --- metabolieten --- microsomen --- pathogenese --- pathologie --- peroxiden --- radicalen --- reactiviteit --- redoxreacties --- stikstofoxiden --- superoxiden --- veroudering --- ziekteleer --- zuurstof --- Oxygen in the body --- Oxygen radicals --- Reactive oxygen --- Singlet oxygen --- Superperoxide anion --- Ionization of gases --- Oxygen --- Pathophysiology --- Enzymreacties. --- Fysiologie. --- Metabolisme. --- Stikstofoxyden. --- Zuurstof.
Choose an application
Dit boek geeft een overzicht van de relatie voeding en gezondheid en van functionele componenten in levensmiddelen. In de huidige context van welvaartsziekten en het toenemend gebruik van gezondheidsbevorderende ingrediënten, is dit boek een hulpmiddel om de relatie tussen voeding en gezondheid beter te begrijpen.Het boek omvat twee luiken. In een eerste luik wordt een overzicht gegeven van de functionele componenten in levensmiddelen, met aandacht voor functionele koolhydraten, vetten, eiwitten, vitamines en sporenelementen en secundaire plantmetabolieten (polyfenolen). Voor elk van deze voedingscomponenten wordt hun voorkomen en gehalte in de verschillende voedselgroepen besproken, hun biobeschikbaarheid in het lichaam en hun mogelijke effecten op het metabolisme van de mens.In een tweede luik wordt de relatie voeding en gezondheid besproken aan de hand van epidemiologische gegevens. Verschillende chronische degeneratieve aandoeningen die voor ons land belangrijk zijn, met name hart- en vaatziekten, verschillende vormen van kanker, obesitas, diabetes, osteoporose en neuro-psychiatrische aandoeningen komen aan bod. Hierbij wordt bijzondere aandacht besteed aan de mogelijke rol van voeding in het ontstaan van - en de bescherming tegen - specifieke medische aandoeningen bij de mens.
Agrotechnology and Food Sciences. Human Nutrition --- Human Nutrition (General). --- voedingsleer --- voeding --- Food science and technology --- levensmiddelenonderzoek --- componenten --- gezondheid --- 641 --- 671 Gezondheidszorg. Preventie --- Voeding --- gezondheidsopvoeding --- levensmiddelen --- 642 --- 613.2 --- 628.4 --- 641.1 --- epidemiologie --- functionele voedingsmiddelen --- koolhydraten --- metabolieten --- pathologie --- polyfenolen --- proteïnen --- sporenelementen --- vetten --- vitaminen --- voedingscomponenten --- voedingsmiddelen --- voedselveiligheid --- 612.392 --- Morbiditeit --- Voedingsleer --- Diabetes --- Functionele voedingsmiddelen --- Gezondheid (mentaal) --- Gezondheid --- Hart- en vaatziekten --- Kanker --- Levensmiddelen --- Osteoporose --- Overgewicht --- Ziekte en voeding --- Ziekten --- Voeding en gezondheid --- cardiologie (hartziekten) --- diabetes mellitus (suikerziekte) --- eiwitten --- metabool syndroom --- obesitas (vermageringsdieet) --- oncologie (gezwelziekten) --- osteoporose --- psychiatrie --- vaatziekten (bloedvatenziekten) --- vetzuren --- voedingshygiëne (voedingsgewoonten) --- Voeding. Voedsel--(zie ook {392.8}) --- Voedingsleer; algemeen --- (zie ook: vaatziekten) --- (zie ook: alvleesklier, insuline) --- (zie ook: psychologie) --- (zie ook: voedingshygiëne) --- cardiovasculaire aandoeningen --- diabetes --- kwaadaardige gezwellen --- obesitas --- voedingshygiëne --- Voeding-Verzorging --- Gezondheidsvoorlichting en -opvoeding --- Cardiologie --- Obesitas --- Geestelijke gezondheidszorg --- Voedingsstoffen --- Suikerziekte --- Gezondheidszorg --- Provincie West-Vlaanderen --- Verzorging-Voeding --- Gezondheidsopvoeding --- Ziekte --- Voedingsstof --- Diabetes mellitus --- Hart- en vaatziekte --- Gedrag --- Drank
Listing 1 - 4 of 4 |
Sort by
|