Listing 1 - 5 of 5 |
Sort by
|
Choose an application
Zorg- en welzijnsprofessionals moeten adequaat met elkaar samenwerken om optimale zorgverlening of ondersteuning te kunnen bieden aan burgers binnen onze participatiemaatschappij. Maar interprofessioneel samenwerken gaat niet vanzelf. Het vraagt om het ontwikkelen van competenties die nodig zijn om te kunnen functioneren in een interprofessionele beroepspraktijk, met oog voor het brede functioneren van de cliënt en alle betrokkenen in het sociale systeem van de cliënt.Het Handboek interprofessioneel samenwerken in zorg en welzijn beschrijft het interprofessioneel samenwerken modelmatig en vanuit een breed perspectief. De uitgave onderscheidt vier kerncompetenties: waarden en ethiek, interprofessionele communicatie, rollen en verantwoordelijkheden en het werken in teams. De auteurs plaatsen deze competenties in het kader van de Nederlandse zorg en welzijnssector en de wet- en regelgeving en laten het belang zien van ethisch bewust en cliëntgericht werken. De uitgave biedt activerende werkvormen en opdrachten die helpen in de ontwikkeling van de gevraagde competenties.
Multidisciplinary organizations --- Hygiene. Public health. Protection --- interne communicatie --- samenwerkingsverbanden --- medische beroepen --- zorgprocessen --- gezondheidszorg --- multidisciplinaire zorg --- MVG (minimale verpleegkundige gegevens) --- Interprofessioneel werken --- Multidisciplinair team --- interprofessionele samenwerking --- samenwerking --- teamwerk - teamwork --- Communicatie ; gezondheidszorg --- Interdiciplinariteit ; gezondheidszorg --- Sociale welzijnszorg ; samenwerking --- welzijnswerk, samenwerking --- 361.03
Choose an application
Als meerdere professionals met uiteenlopende expertises in hetzelfde team samenwerken, noemen we dat interprofessioneel werken. Maar wat maakt interprofessionele teams nu succesvol en wat zijn juist belemmeringen voor interprofessionele samenwerking? Het boek Interprofessioneel werken en innoveren in teams draait om de vraag hoe interprofessionele teams zo optimaal mogelijk kunnen functioneren. De focus in het boek ligt op vormen van dienstverlening binnen de jeugdsector, het sociaal werk, de zorg en het onderwijs, die in toenemende mate en vooral op lokaal en regionaal niveau, intensief samenwerken. Het boek schetst een aantal theoretische invalshoeken en beschrijft op basis van recent onderzoek relevante praktijksituaties. Het behandelt thema's als veranderdynamiek in organisaties, de definitie van interprofessioneel werken, de succesfactoren ervan op basis van onderzoek, teamontwikkeling en samenwerking in teams, en de rol van teamleiders op het terrein van kenniscreatie. Ook komen principes van transformatie-leren (leren op de werkvloer door teams gericht op innovatie) aan de orde. Op de bijbehorende website zijn verwerkingsopdrachten te vinden. Interprofessioneel werken en innoveren in teams is zowel bedoeld voor hbo-studenten van sociale studies en opleidingen op het gebied van sociaal werk, zorg, jeugd en onderwijs als voor master-, post-hbo- en bijscholingstrajecten. Daarnaast is het interessant voor uitvoerende professionals en hun direct-leidinggevenden (teamleiders). Aan dit boek heeft een grote groep van auteurs bijgedragen. Eindredacteur Vincent de Waal was senior onderzoeker bij het Kenniscentrum Sociale Innovatie van Hogeschool Utrecht en docent bij het Instituut Social Work van dezelfde hogeschool.
Didactic strategies --- Organization theory --- HO (hoger onderwijs) --- interdisciplinair onderzoek --- samenwerking --- multidisciplinaire zorg --- didactische werkvormen --- Personeelsmanagement --- Teamwerk --- Teams --- Teamontwikkeling --- Samenwerken --- Jeugdzorg --- Jeugdwerk --- Sociaal werk --- Onderwijs --- Organisatieveranderingen --- Teamrol --- Coöperatief leren --- Kennisverwerving --- Transformatieleren --- Leidinggeven --- Eerstelijnshulpverlening --- Kinderopvang --- Ouderenzorg --- Jeugdhulpverlening --- Wijkwerk --- Co-teaching --- Buurtwerk --- Teamrollen --- 65.012.4/11 --- Interprofessionele samenwerking --- Teamwork --- innoveren --- interprofessionele samenwerking --- innovatie --- teamwerk --- teamwork --- 65.014 --- PXL-Healthcare 2019 --- zorgsector --- maatschappelijke zorg --- professionalisering --- beroepscompetenties --- onderwijs --- jeugdzorg --- Teamwork. --- Sociale welzijnszorg ; samenwerking
Choose an application
Zorg- en welzijnsprofessionals moeten adequaat met elkaar samenwerken om optimale zorgverlening of ondersteuning te kunnen bieden aan burgers binnen onze participatiemaatschappij. Maar interprofessioneel samenwerken gaat niet vanzelf. Het vraagt om het ontwikkelen van competenties die nodig zijn om te kunnen functioneren in een interprofessionele beroepspraktijk, met oog voor het brede functioneren van de cliënt en alle betrokkenen in het sociale systeem van de cliënt. Het Handboek interprofessioneel samenwerken in zorg en welzijn beschrijft het interprofessioneel samenwerken modelmatig en vanuit een breed perspectief. De uitgave onderscheidt vier kerncompetenties: waarden en ethiek, interprofessionele communicatie, rollen en verantwoordelijkheden en het werken in teams. De auteurs plaatsen deze competenties in het kader van de Nederlandse zorg en welzijnssector en de wet- en regelgeving en laten het belang zien van ethisch bewust en cliëntgericht werken. De uitgave biedt activerende werkvormen en opdrachten die helpen in de ontwikkeling van de gevraagde competenties. Handboek interprofessioneel samenwerken in zorg en welzijn is geschreven voor studenten van sociale en zorgopleidingen. Daarnaast is het geschikt voor iedereen die werkzaam is in de zorg- en welzijnssector.
Multidisciplinary organizations --- Hygiene. Public health. Protection --- interne communicatie --- samenwerkingsverbanden --- medische beroepen --- zorgprocessen --- gezondheidszorg --- multidisciplinaire zorg --- MVG (minimale verpleegkundige gegevens) --- Interprofessioneel werken --- Multidisciplinair team --- Samenwerking --- Welzijnssector --- Zorg --- interprofessionele samenwerking --- samenwerking --- teamwerk - teamwork --- Communicatie ; gezondheidszorg --- Interdiciplinariteit ; gezondheidszorg --- Sociale welzijnszorg ; samenwerking --- welzijnswerk, samenwerking --- 361.03
Choose an application
Dit boek is in de eerste plaats geschreven voor alle studenten binnen de deelnemende gezondheidszorgopleidingen en hun docenten. Maar ook voor andere opleiders en verantwoordelijken in de gezondheidszorg is het een welkome hulp bij de uitwerking van eigen programma’s of de hertaling van de boodschappen naar hun eigen context of setting van ‘samenwerken’.
aansluiting onderwijs-arbeidsmarkt --- Didactics of medicine --- HO (hoger onderwijs) --- Didactics of higher education --- gezondheidszorg --- methoden van het sociaal werk --- samenwerkingsverbanden --- didactische werkvormen --- Didactic strategies --- Hygiene. Public health. Protection --- Gezondheidszorg ; Vlaanderen --- Interdisciplinariteit ; gezondheidszorg --- 601 --- samenwerken --- interprofessionele samenwerking --- multidisciplinair team --- Gezondheidszorg --- Samenwerking --- verpleegkunde --- Interdisciplinair team --- IPSIG --- interdisciplinair team --- samenwerking --- geneeskunde, gezondheidszorg algemeen --- 614.2 --- Interdisciplinariteit --- Interdisciplinaire samenwerking --- Group work in education --- Training --- Handbooks, manuals, etc. --- Medical care --- Collaboration --- beroepscompetenties --- PXL-Healthcare 2016
Choose an application
Inhoudsopgave DEEL 1 - FUNDAMENTEN 1 Wat is interprofessioneel samenwerken en welke link is er tussen onderwijs en praktijk? 2 Samenwerken en teambuilding 3 Samenwerken in de gezondheidszorg: inventaris en analyse DEEL 2 - BOUWSTENEN 1 Wat is IPSIG? 2 Competenties en beroepsprofielen DEEL 3 - IN DE PRAKTIJK 1 Leervormen binnen een IPSIG-module 2 Hoe worden studenten geëvalueerd? 3 Evaluatie IPSIG Leren interprofessioneel samenwerken in de gezondheidszorg bestaat uit drie delen die het proces volgen waarin een module interprofessioneel leren samenwerken tot stand kan komen. Het eerste deel legt de fundamenten voor de ontwikkeling van een ... Leren interprofessioneel samenwerken in de gezondheidszorg bestaat uit drie delen die het proces volgen waarin een module interprofessioneel leren samenwerken tot stand kan komen. Het eerste deel legt de fundamenten voor de ontwikkeling van een onderwijsprogramma 'interprofessioneel samenwerken' De auteurs gaan in op de link tussen interprofessioneel leren en de praktijk van samenwerken in de gezondheidszorg. Daarna belichten ze het thema samenwerken en teambuilding in al zijn aspecten. Tot slot krijgt de lezer een inventaris en analyse van de verschillende vormen van samenwerken in de preventieve, curatieve en palliatieve zorgsituaties. Deel 2 behandelt de bouwstenen van de module interprofessioneel samenwerken in de gezondheidszorg (IPSIG). De lezer vindt er een uitgebreide bespreking van te bereiken competenties en de beroepsprofielen van de deelnemende disciplines. In het derde deel geven de auteurs een overzicht van de didactische aspecten van de IPSIG-module. Leer- en werkvormen, een overzicht van de toetsing en de evaluatie van de module zelf komen aan bod.
Gezondheidszorg --- Teamwerk. --- Interdisciplinaire samenwerking. --- Opleidingen. --- Group work in education --- Medical care --- Collaboration --- #KVHB:Gezondheidszorg --- #KVHB:Teamwerk --- gezondheidszorg --- interprofessionele samenwerking --- teamwork --- 601 --- samenwerken --- 601.5 --- integrale zorg --- multidisciplinair team --- patiënt gecentreerde aanpak --- Gezondheidszorg (gezondheidsbeleid) --- Professionalisering --- Teamwork (groepsarbeid, werken in groepsverband) --- 616.083 ) Opleiding --- beroepsprofiel --- competenties --- verpleegkundige opleiding [België] --- 613.2 --- Samenwerking --- Verpleegkunde --- beroepsprofiel (beroepsbeeld) --- competenties (beroepsbekwaamheid) --- evaluatie --- gezondheidszorg (gezondheidsbeleid, sociale geneeskunde) --- leermethoden --- samenwerking --- verpleegkundige opleiding --- vroedkundige opleiding --- Paramedische beroepen --- Teamwerk --- geneeskunde, gezondheidszorg algemeen --- Organisatie van de gezondheidszorg
Listing 1 - 5 of 5 |
Sort by
|