Narrow your search
Listing 1 - 10 of 11 << page
of 2
>>
Sort by

Book
Contaminanten in voedingsmiddelen
Authors: --- ---
ISBN: 9057511835 9789057511837 Year: 1998 Volume: 5 Publisher: Brugge Die Keure


Book
Rapid methods for food and feed quality determination.
Authors: --- ---
ISBN: 9789076998930 Year: 2007 Publisher: Wageningen Wageningen Academic Publishers

Applications of environmental chemistry : a practical guide for environmental professionals
Author:
ISBN: 1566703549 Year: 1977 Publisher: Cleveland CRC Press


Book
Toxicologie van huis, tuin en keuken. : Kennismaking met de schadelijke & nuttige stoffen in ons leven.
Author:
ISBN: 9035612051 Year: 2006 Publisher: Geel Campinia Media

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

In dit boek maakt u kennis met de soms schadelijke stoffen in onze directie omgeving en hun mogelijke effecten op het lichaam. Categorieën die aan bod komen, zijn : natuurlijke toxines in planten en dieren, contaminanten in de voeding, natuurlijke of kunstmatige ingrediënten van genotsmiddelen, bestanddelen van verzorgings- en huishuidproducten, en ten slotte componenten aanwezig in de omgeving en het milieu. Per categorie worden telkens een 10-tal voorbeelden besproken. De voorbeelden geven een eenvoudige beschrijving van de samenstelling, de mogelijke schadelijke maar soms ook nuttige effecten op het lichaam, en af en toe ook een vleugje historiek of mogelijke preventiemaatregelen. Tot slot wordt telkens een lijst van literatuur of nuttige websites gegeven voor het opzoeken van meer gedetailleerde informatie. (Bron : covertekst)

Lebensmittelanalytik : Grundzüge, Methoden, Anwendungen
Authors: ---
ISBN: 9783540313090 3540625135 9783540625131 3540313095 Year: 2006 Publisher: Berlin, Heidelberg : Springer Berlin Heidelberg : Imprint: Springer,

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Die Lebensmittelanalytik bildet als angewandte Wissenschaft die Basis zur Untersuchung und Beurteilung von Qualität und Sicherheit unserer Lebensmittel. Das Anleitungs- und Praktikumsbuch beschreibt grundlegende und fortgeschrittene Untersuchungsmethoden. Es vermittelt Basiswissen sowohl über die wichtigsten chemischen und physikalischen Analysenverfahren und deren praktische Durchführung als auch über den theoretischen Hintergrund der Substrate, Analyten und Methoden. Zahlreiche Anwendungsbeispiele zur Ermittlung der Hauptbestandteile, relevanter Minorbestandteile sowie verschiedener Zusatzstoffe und Kontaminanten stehen dabei im Vordergrund. Zusammengestellt wurden klassisch-konventionelle und moderne instrumentelle Analysentechniken. Die zur Durchführung der Analysen notwendige Ausrüstung findet sich in jedem zeitgemäßen lebensmittelchemischen Laboratorium. Das Buch ist für Studierende und die Praktiker in Labor und Betrieb als Anleitung und handliches Nachschlagewerk gleichermaßen geeignet.

Remediation of petroleum contaminated soils : biological, physical and chemical processes.
Author:
ISBN: 0873718585 Year: 1977 Publisher: Cleveland CRC Press


Book
Ons voedsel : over wat er in zit, hoe het wordt gemaakt & wat het met ons doet
Author:
ISBN: 9789059562486 Year: 2008 Publisher: 's-Graveland Fontaine


Book
Vreemde stoffen in onze voeding
Authors: --- --- ---
ISBN: 9028923225 Year: 1996 Volume: 35 Publisher: Kapellen Uitgeverij Pelckmans

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Keywords

Toxicology --- voeding --- voedselvergiftiging --- Food science and technology --- voedselveiligheid --- voedingshygiëne --- Alimentation --- Environnement --- Milieu --- Voeding --- 641.1 --- Academic collection --- 641.1/.3 voeding --- 663/664.004.12 voedselveiligheid --- #A9707A --- additieven --- bewaarmiddelen --- carcinogene stoffen --- contaminanten --- gezondheid --- kleurstoffen --- pesticiden --- radioactiviteit --- toxicologie --- wetgeving --- 628.1 --- Bewaarmiddelen --- Carcinogenen --- Contaminanten --- Geneesmiddelen --- Geurstoffen --- Industriële producten --- Kleurstoffen --- Mutagenen --- Mycotoxinen --- Nitrosaminen --- Pesticiden --- Pyrotoxische stoffen --- Radioactiviteit --- Smaakstoffen --- Technologische stoffen --- Teratogenen --- Toxicologie --- Vreemde stoffen --- Zware metalen --- contaminatie --- voedingsmiddelen --- 613.2 --- 628.5 --- Additieven --- Metalen-zware --- Toxiciteit --- Toxicologie (vergiftiging, intoxicatie) --- Voedingshygiëne --- Voedselcontrole --- levensmiddelensector --- voedingsindustrie --- 628.4 --- 664 --- Voeding : gevaarlijke stoffen --- antibiotica --- cadmium --- carcinogenen --- fluor --- groeihormoon --- hormonen --- koolwaterstoffen --- loodintoxicatie (bloedloodwaarden) --- metaalintoxicaties --- nitraat --- nitriet --- smaak --- toxicologie (intoxicatie, vergiftiging) --- voedingshygiëne (voedingsgewoonten) --- voedingsleer --- ecotoxicologie --- pesticide --- toxine --- voedingsadditief --- voedselchemie --- zware metalen --- Voeding en toxicologie --- Voedingsleer --- Foodstuffs from the point of view of properties. Nutritional value --- Alimentation/Nutrition --- Kennis van voedings- en genotmiddelen; algemeen --- levensmiddelen --- (zie ook: sportvoeding) --- (zie ook: beroepskanker) --- (zie ook: endocrinologie) --- (zie ook: bedrijfshygiëne) --- (zie ook: voedingshygiëne) --- (zie ook: bestrijdingsmiddel) --- Agrotechnology and Food Sciences. Food Sciences --- Food Chemistry --- Chemistry of Food Components --- 641.1 Foodstuffs from the point of view of properties. Nutritional value --- Chemistry of Food Components. --- Food --- Analysis --- Quality --- Food contamination --- 620 --- alimentation

Vreemde stoffen in onze voeding : soorten, effecten, normen.
Authors: --- ---
ISBN: 9028905103 9789028905108 Year: 1980 Volume: 16 Publisher: Antwerpen Uitgeverij De Nederlandsche boekhandel

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Keywords

Toxicology --- toxicology --- Nutritionary hygiene. Diet --- pharmacology --- farmacologie --- toxicologie --- Pharmacology. Therapy --- Alimentation --- Environnement --- Milieu --- Voeding --- Food contamination --- Food poisoning --- Food adulteration and inspection --- -Food poisoning --- -Food adulteration and inspection --- -#KVIV --- #ECO:01.13:economie sociaal duurzaam milieu ethiek --- 641.1 --- --- voeding --- 2de volledig herwerkte druk 1986 --- additieven --- dieetleer --- milieu --- pesticiden --- voedingsmiddelen --- zware metalen --- Additieven --- Antibiotica --- Contaminanten --- Hormonen --- Kleurstoffen --- Koolwaterstoffen --- Mycotoxines --- Nitrosaminen --- Pesticiden --- Voedingshygiëne --- Voedingsmiddelen --- 613.2 --- 628.4 --- 628.9 --- 664 --- Voeding : gevaarlijke stoffen --- antibiotica --- carcinogenen --- hormonen --- koolwaterstoffen --- metaalintoxicaties --- radioactiviteit --- toxicologie (intoxicatie, vergiftiging) --- voedingshygiëne (voedingsgewoonten) --- voedingsleer --- ecotoxicologie --- pesticide --- toxine --- voedingsadditief --- voedselchemie --- Analysis of food --- Food --- Food, Pure --- Food inspection --- Inspection of food --- Pure food --- Adulterations --- Consumer protection --- Public health --- Sanitary chemistry --- Bacterial food poisoning --- Food intoxications --- Intoxications, Food --- Foodborne diseases --- Poisoning --- Contaminated food --- Foods, Contaminated --- Contamination (Technology) --- levensmiddelen --- (zie ook: beroepskanker) --- (zie ook: endocrinologie) --- (zie ook: bedrijfshygiëne) --- (zie ook: voedingshygiëne) --- (zie ook: bestrijdingsmiddel) --- Adulteration --- Inspection --- Contamination --- Geografie --- Sociale geografie --- Mens en Milieu. --- #KVIV --- Food adulteration and inspection. --- Food contamination. --- Food poisoning. --- Food contamination - Netherlands --- Food poisoning - Netherlands --- Food adulteration and inspection - Netherlands

Listing 1 - 10 of 11 << page
of 2
>>
Sort by