Listing 1 - 10 of 304 | << page >> |
Sort by
|
Choose an application
Choose an application
Choose an application
Psychiatry --- angststoornissen --- psychotrauma's
Choose an application
Zo'n acht procent van de totale bevolking krijgt in de loop van het leven met een fobie te maken. Het gaat dan om een extreme angst voor bijvoorbeeld een bepaald dier, een natuurverschijnsel, kleine ruimten of manieren van reizen. Ook een buitensporige angst voor medische situaties, slikken, braken, het horen van harde knallen en een angst voor (en afkeer van) bepaalde etenswaren behoren tot de (specifieke) fobieën. Ze veroorzaken veel leed en dienen serieus te worden genomen, ook al reageert de omgeving vaak met onbegrip en plagerijen. In 'Leven met een fobie' komen de oorzaken, behandelmogelijkheden en zelfhulptechnieken voor (specifieke) fobieën uitgebreid aan de orde. Op heldere wijze beschrijft de auteur de kennis over (specifieke) fobieën die er op dit moment is. Hierdoor wordt het mogelijk zo'n fobie zelf met succes te bestrijden en/of er de meest geschikte hulp voor te zoeken.
Psychiatry --- fobieën --- angststoornissen --- zelfhulptechnieken
Choose an application
Psychiatry --- angst --- angststoornissen --- paranoia
Choose an application
Psychiatry --- angststoornissen --- paranoia
Choose an application
Psychiatry --- depressies --- angststoornissen
Choose an application
Choose an application
Ongeveer vier op de honderd mensen heeft last van een paniekstoornis met of zonder agorafobie (straatvrees). Het gaat hierbij om serieuze klachten die zeer beangstigend zijn. De paniekstoornis kan bij verwaarlozing van de klachten op termijn leiden tot allerlei extra problemen. Een onbehandelde paniekstoornis kan resulteren in: sociaal isolement, middelenmisbruik en belemmeringen in het gezins- en beroepsleven. Leven met een paniekstoornis behandelt op heldere en toegankelijke wijze oorzaken, behandelingsmethoden en zelfhulptechnieken bij de paniekstoornis met en zonder agorafobie. Deze informatie is niet alleen bestemd voor de professional maar is vooral ook praktisch interessant voor de cliënt/patiënt en diens directe omgeving. Leven met een paniekstoornis verschijnt in de reeks Van A tot ggZ. De boeken uit deze reeks zijn zowel voor de professional als voor de cliënt uiterst bruikbaar om meer inzicht te krijgen in diverse psychische problemen
Psychiatry --- paniek --- angststoornissen --- psychopathologie --- agorafobie
Choose an application
Mensen met een sociale angststoornis zijn bang dat anderen hen negatief evalueren en kunnen zich gespannen voelen in sociale situaties die bijna iedereen moeilijk vindt. Ze denken sneller en vaker dan anderen dat ze dom, raar, zwak, minder, vervelend, irritant, saai, oninteressant of arrogant gevonden worden. Deze denkpatronen zorgen ervoor dat de sociale angst in stand blijft en niet vanzelf weer over gaat. Minder angstig in sociale situaties' is een werkboek voor iedereen die kampt met een sociale angststoornis. Dit werkboek wordt gebruikt naast een kortdurende cognitieve therapeutische behandeling bij sociale angst en bevat informatie, formulieren en uitleg die de cliënt tijdens de behandeling nodig heeft. Het richt zich specifiek op het veranderen van de denkpatronen. Minder angstig in sociale situaties' is onderdeel van de reeks Protocollen voor de GGZ. Elk deel geeft een sessiegewijze omschrijving van de behandeling van een specifieke psychische aandoening weer en bevat een dvd met beelden van therapiesessies. De theorie is beknopt en berust op wetenschappelijke evidentie.
Psychiatry --- angststoornissen --- cognitieve therapie --- zelfbeeld
Listing 1 - 10 of 304 | << page >> |
Sort by
|