Narrow your search

Library

Thomas More Mechelen (11)

KU Leuven (10)

UGent (10)

UAntwerpen (9)

UCLL (6)

Hogeschool Gent (4)

UCLouvain (4)

ULB (4)

ULiège (4)

UNamur (4)

More...

Resource type

book (13)


Language

English (8)

Dutch (5)


Year
From To Submit

2017 (1)

2009 (1)

2006 (1)

2002 (1)

2001 (3)

More...
Listing 1 - 10 of 13 << page
of 2
>>
Sort by

Book
Outlines of biochemistry.
Authors: --- ---
ISBN: 0471853232 Year: 1987 Publisher: New York : Wiley,

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract


Book
Introduction to organic chemistry
Authors: --- ---
ISBN: 0024181706 9780024181701 Year: 1992 Publisher: New York: Macmillan,


Book
Introduction to organic chemistry
Authors: ---
ISBN: 0029467209 0024181404 9780029467206 Year: 1985 Publisher: New York (N.Y.): MacMillan,

Pharmacology of GABA and glycine neurotransmission
Authors: ---
ISBN: 3540676163 3642631916 3642568335 Year: 2001 Volume: 150 Publisher: Berlin ; Heidelberg ; New York Springer

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Highlighting the current developments and future directions in GABA and glycine research, this volume covers the major inhibitory neurotransmitters from the molecular mechanisms of signal transduction to their role in health and disease. It is of topical importance because these neurotransmitters are essential for brain function and therapy of diseases such as anxiety disorders, insomnias, epilepsy, depression, spasticity, and memory deficits. Distinguished scientists at the forefront of research contributed reviews on the role of these transmitters in governing neuronal networks, their signalling pathways, their receptors, the pharmacology of GABA A- and GABA B- and GABA C-receptors as well as of GABA- and glycine-transporters, and their role in disease. The volume serves as reference for pharmacologists/toxicologists, neuroscientists, neurologists and psychiatrists.


Book
Protective Groups in Organic Synthesis
Author:
ISBN: 0471057649 9780471057642 Year: 1981 Publisher: New York, NY : John Wiley,

Principles of protein structure.
Authors: ---
ISBN: 0387903348 3540903860 0387903860 3540903348 1461261376 9780387903347 Year: 1990 Publisher: New York (N.Y.) : Springer,

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

There has been an explosion in the information available about protein structure. Principles of Protein Structure provides a comprehensive overview of this massive set of information. The authors use the known structures to illustrate the forces which determine protein structures, the rationale behind many of the features of organization of proteins, and the mechanisms by which proteins perform biological functions. This textbook surveys not only what is known, but also how the structural data can be organized and systematized and what it can be used for in chemical and biomedical research. The book includes what is probably the most comprehensive published bibliography on protein structure.


Book
Bio-organische chemie voor levenswetenschappen
Author:
ISBN: 9074134963 Year: 2002 Publisher: Wageningen Wageningen Academic Publishers


Book
Bio-organische chemie voor levenswetenschappen.
Authors: ---
ISBN: 9789074134965 Year: 2017 Publisher: Wageningen Wageningen Academic Publishers

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Hoewel met organische chemie oorspronkelijk werd bedoeld de chemie die zich bezig hield met verbindingen afkomstig van levende materie (organismen) is het gebied geleidelijk verbreed tot de chemie van de koolstofverbindingen. Hieronder vallen dus ook de verbindingen die op synthetische wijze in het laboratorium zijn bereid. Veel dingen waarmee we dagelijks in aanraking komen, zoals voedingsmiddelen, kleding, kunststoffen, papier, bestrijdingsmiddelen, medicijnen, geur-, kleur- en smaakstoffen, bestaan geheel of gedeeltelijk uit organische verbindingen. Het gebied dat de chemie van levende processen beschrijft wordt tegenwoordig vooral tot de biochemie gerekend. In de bio-organische chemie wordt de oorspronkelijke betekenis van de organische chemie weer teruggehaald: het is de organische chemie die een relatie legt met levende processen in de natuur. Dit gebied heeft een snelle ontwikkeling doorgemaakt. Dankzij de sterk toegenomen kennis binnen zowel de organische chemie als de biochemie, wordt het steeds beter mogelijk eigenschappen van verbindingen en processen in de natuur te verklaren met behulp van algemeen geldende organisch chemische basisprincipes. Dit boek laat op beknopte wijze zien dat de chemische basisprincipes die ten grondslag liggen aan eenvoudige reacties in het laboratorium ook van toepassing zijn op ogenschijnlijk ingewikkelde processen in de natuur. Dit boek is een beknopte versie van het veel gebruikte studieboek "Inleiding in de Bio-organische Chemie".

Food chemistry
Author:
ISBN: 0824796918 0824793463 9780824793463 9780824796914 Year: 1996 Publisher: New York: Dekker,

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Keywords

General biochemistry --- Food science and technology --- Food Analysis. --- Food --- Aliments --- Analysis. --- Composition. --- Analyse --- Composition --- Food Analysis --- Analysis --- Produit alimentaire --- foods --- Technique analytique --- Analytical methods --- Composition chimique --- Chemical composition --- Valeur nutritive --- Nutritive value --- Technologie alimentaire --- Food technology --- Chimie --- Chemistry --- Glucide --- Carbohydrates --- Lipide --- Lipids --- Protéine --- proteins --- Vitamine --- Vitamins --- Minéraux --- minerals --- water --- Glace --- ice --- Propriété physicochimique --- chemicophysical properties --- État dispersé --- Dispersions --- -Food --- -chemie --- samenstelling van voedingsmiddelen --- voedingsleer --- voedselanalyse --- 664 --- additieven --- alcoholische dranken --- aminozuren --- cacao --- eieren --- enzymen --- fruit --- granen --- groenten --- koffie --- koolwaterstoffen --- lipiden --- melkproducten --- mineraalwater --- mineralen --- oliën --- peptiden --- proteïnen --- smaakstoffen --- specerijen --- suikers --- thee --- toxische stoffen --- vetten --- vis --- vitaminen --- vlees --- voeding --- voedingsmiddelenchemie --- voedingsmiddelentechnologie --- 612.39 --- Voedingsleer --- aminozuur --- koolhydraat --- lipide --- melk --- vitamine --- voedselchemie --- Foods --- Dinners and dining --- Home economics --- Table --- Cooking --- Diet --- Dietaries --- Gastronomy --- Nutrition --- Analysis, Food --- Analyses, Food --- Food Analyses --- Food Quality --- analysis --- chemie --- Chemistry of food --- Food, Chemistry of --- Food chemistry --- Analysis of food --- Chemistry, Technical --- Sanitary chemistry --- Food - Analysis --- Food - Composition


Book
Organische chemie
Authors: ---
ISBN: 9789045514345 9045514346 Year: 2006 Publisher: Antwerpen De Boeck

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Hét referentiewerk organische chemie voor alle bachelorstudenten met een wetenschappelijke oriëntatie chemie! Deze uitgave zet de succesformule van het basiswerk *Fundamentele begrippen van algemene chemie* verder.&#13;&#13;- De belangrijkste groepen van organische stoffen worden systematisch behandeld, met de klemtoon op het verband tussen eigenschappen en molecuulstructuren. Zowel de industriële als de biologische producten worden besproken.&#13;- Het experimentele karakter van de chemie komt voortdurend aan bod, maar ook de toepassingen in de hedendaagse maatschappij.&#13;- Er wordt veel aandacht geschonken aan de reactiemechanismen.&#13;- Er zijn afzonderlijke hoofdstukken gewijd aan biochemische stoffen, sachariden, lipiden, proteïnen en nucleïnezuren, evenals aan kunstpolymeren en tensiden.&#13;- De vele oefeningen zetten de studenten aan om na te denken over de leerstof en helpen hen bij het assimileren van de informatie.&#13;- De klemtoon ligt op het begrijpen van de logische eenheid van experimenten en theoretische beschouwingen.&#13;&#13;De belangrijkste troeven van dit basiswerk zijn de **erg volledige inhoud**, het **studentvriendelijke** **opzet** en de **aantrekkelijke presentatie**. Naast de theoretische achtergronden wordt ook veel aandacht besteed aan **experimenten en toepassingen van de organische chemie**.&#13;&#13;**Volledige inhoud**&#13;&#13;- **Canon van de hedendaagse organische chemie**&#13;- **Systematische behandeling van de karakteristieke groepen volgens een vaste patroon**: nomenclatuur, structuur, eigenschappen&#13;- Toelichting van de belangrijkste stoffen uit de **biochemie**&#13;- Essentie van **kunstpolymeren** en **tensiden**&#13;- Consequente **beschrijving van reactiemechanismen**&#13;&#13;**Studentvriendelijk**&#13;&#13;- Steeds een **grondige uitleg in eenvoudige taal**&#13;- Opbouwende en overzichtelijke **samenvattingen**&#13;- Passende **oefeningen** en **opdrachten**&#13;- Een bondige formulering van reeds behandelde **basisprincipes**&#13;- **Numerieke vraagstukken** bij elk hoofdstuk, die de kans bieden om de kennis van fundamentele begrippen uit de algemene chemie te herhalen en te toetsen. Tijdens de studie van de belangrijkste chemische stofgroepen moet immers het inzicht in de samenhang van de theoretische principes bewaard worden.&#13;- **Overzichtsoefeningen** (bijlage 1), die helpen bij het evalueren&#13;- Voorstelling van **reactiemechanismen** per stoffenklasse&#13;&#13;**Experiment- en toepassingsgericht**&#13;&#13;- Heel wat eenvoudige **proeven** om te beklemtonen dat in de wetenschap alles start met experimenten. De beschrijvingen zijn erg summier gehouden, zodat de uitvoering aangepast kan worden aan de plaatselijke mogelijkheden.&#13;&#13;&#13;&#13;- Duidelijke **verklaring van de waarnemingen**&#13;- Verband tussen structuur en eigenschappen&#13;- **Intermezzos** geven toelichting over het nut van de organische chemie in de samenleving.&#13;- Een **verklarende woordenlijst** met een bondige toelichting van de belangrijke termen&#13;- **Overzichtelijk register** met de belangrijkste termen&#13;&#13;

Keywords

Organic chemistry --- biochemie --- General biochemistry --- atoomfysica --- verzadigde koolwaterstoffen --- lipiden --- metalloïden --- molecuulfysica --- acyclische verbindingen --- natuurlijke grondstoffen --- organische chemie --- methaangas --- alkanen --- C (koolstof) --- spectrofotometrie --- fysica --- 547 --- 541 --- 546 --- Chemie --- Organische chemie --- alcoholen --- aldehyden --- alkenen --- alkynen --- aminen --- aminozuren --- benzeen --- carbonzuren --- carbonzuurderivaten --- ethers --- fenolen --- halogeenkoolwaterstoffen --- ketonen --- koolhydraten --- molecuulstructuren --- nitrillen --- nucleïnezuren --- polymerisatie --- proteïnen --- synthetische polymeren --- thiolen --- Alcoholen --- Aldehyden --- Alkanen --- Aminen --- Aminozuren --- Carbonzuren --- Ethers --- Ketonen --- Koolhydraten --- Koolstofverbindingen --- Koolwaterstoffen --- Lipiden --- Moleculen --- Nucleïnezuren --- Polymeren --- Proteïnen --- Sachariden --- Alcohol --- Alkenen --- Alkynen --- Amines --- Benzeen --- Eiwitten --- Ether --- Fenolen --- Koolstof --- Nitrillen --- Tenside --- Thiolen --- chemie --- organische chemie (ler) --- scheikunde (ler) --- alcohol --- aldehyde --- alkaan --- alkeen --- alkyn --- amine --- aminozuur --- carbonzuur --- ether --- fenol --- halogeenkoolwaterstof --- keton --- koolhydraat --- koolstof --- koolstofbinding --- lipide --- moleculaire structuur --- nitril --- nucleïnezuur --- oppervlakactieve stof (tenside) --- proteine --- Inleidingen - Hand- en leerboeken Chemie --- Organische chemie (Chemie der koolstofverbindingen) --- (zie ook: surfactant) --- (zie ook: organische scheikunde) --- 547 Organic chemistry

Listing 1 - 10 of 13 << page
of 2
>>
Sort by