Narrow your search

Library

Hogeschool West-Vlaanderen (2)

UCLL (2)

AP (1)

Hogeschool Gent (1)

KBR (1)

Odisee (1)

PXL (1)

Thomas More Kempen (1)

Thomas More Mechelen (1)

UAntwerpen (1)

More...

Resource type

book (2)


Language

Dutch (2)


Year
From To Submit

2013 (1)

2008 (1)

Listing 1 - 2 of 2
Sort by

Book
Anatomie en fysiologie : een inleiding
Authors: --- ---
ISBN: 9789043013895 9789043095105 9879043013895 Year: 2008 Publisher: Amsterdam Pearson

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Dit boek draait om het verwerven van de noodzakelijke basiskennis van de anatomie en fysiologie van de mens. Het bespreekt stapsgewijs en tot in detail organen en lichaamsdelen, evenals hun werking en wat er gebeurt als ze juist niet werken. Daarnaast biedt het boek hulp bij het interpreteren van informatie die het lichaam geeft en verschaft het een handreiking bij het oplossen van problemen. Ook toont het de samenhang aan tussen de verschillende onderdelen van het lichaam. Het boek geeft hierbij antwoord op vragen als: Welke invloed heeft een verandering in n orgaanstelsel op de andere stelsels? Maar bijvoorbeeld ook: Welke invloed heeft veroudering op orgaanstelsels? Het boek is voorzien van vele (didactische) hulpmiddelen die de vaak lastige onderwerpen duidelijker maken en tot leven brengen. Zo zijn daar: - Waarheidsgetrouwe anatomische illustraties, vaak in combinatie met een foto - Overzichtsillustraties - Stapsgewijze schema's om moeilijke processen te verduidelijken - Klinische Aantekeningen, toepassingen en verwante klinische termen in aparte kaders - Aparte kaders met vragen die het kritisch denken bevorderen - Inzichtvragen door het boek heen - Professionele profielen in aparte kaders - Elk hoofdstuk begint met een overzicht, leerdoelen en het bespreken vakgerichte terminologie - Elk hoofdstuk wordt afgesloten met een samenvatting en (herhalings)vragen van verschillende niveaus Ten slotte biedt het boek een inlogcode tot een website die toegang verleent tot A.D.A.M.'s InterActive Physiology, een bekroond studiehulpmiddel met animaties en opdrachten die een helder en levensecht inzicht geven in de werking van het menselijk lichaam. Doelgroep Het boek is geschreven voor studenten die een opleiding volgen in de (gezondheids)zorg Inhoudsopgave : 1 Inleiding tot de anatomie en fysiologie 2 Het moleculaire organisatieniveau 3 Celstructuur en -functie 4 Weefselniveau 5 De huidlaag 6 Het beenderstelsel 7 Het spierstelsel 8 Het zenuwstelsel 9 De algemene en speciale zintuigen 10 Het hormoonstelsel 11 Het cardiovasculaire stelsel: bloed 12 Het cardiovasculaire stelsel: het hart 13 Het cardiovasculaire stelsel: bloedvaten en bloedsomloop 14 Het lymfestelsel en immuniteit 15 Het ademhalingsstelsel 16 Het spijsverteringsstelsel 17 Voeding en stofwisseling 18 Het urinair stelsel 19 Het voortplantingsstelsel 20 Ontwikkeling en erfelijkheid Bijlage 1 Antwoorden op de inzichtvragen en de herhalingsvragen Bijlage 2 Het periodiek systeem der elementen Bijlage 3 Afmetingen Bijlage 4 Normale fysiologische waarden Glossary Index


Book
Basis maaltijdzorg. 2de graad verzorging-voeding.
Authors: --- --- ---
ISBN: 9789030199366 9789030142058 9789030199281 9789030199502 9789030199519 9789030199526 9789030121374 9789030121381 9789030121398 Year: 2013 Publisher: Mechelen Plantyn

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Keywords

Voedingsleer --- Voedingsmiddelen. --- Voedingszorg. --- Beroepsonderwijs. --- Melk. --- Soja. --- Suiker. --- Vetten --- Voedingsleer. --- groenten --- koken (voeding) --- secundair onderwijs 2de graad --- voedingsleer --- verzorging --- Nutritionary hygiene. Diet --- fruit --- voeding --- Technical, artistic and vocational education --- graan --- vlees --- vegetarisme --- drinkwater --- water --- drinken --- vocht --- zuivelproducten --- vetten (voeding) --- dierlijke voedingsmiddelen --- plantaardige voedingsmiddelen --- vloeibare voedingsmiddelen --- Voedingsleer ; secundair onderwijs ; leermiddelen --- 487.421 --- 627 --- 487.4 --- huishoudkunde --- voedingsdriehoek --- Voeding - schoolboeken --- Huishoudkunde --- Schoolbooks - Didactic material --- BSO --- Voeding --- Voedselbehandeling --- voedingsmiddelen --- voedselbehandeling --- voedselveiligheid --- Visgerechten --- Vleesgerechten --- Zorgwijzer --- Zuivelbereiding --- Voedingsgewoonten --- 3e leerjaar secundair onderwijs --- Gezondheidsvoorlichting en -opvoeding --- Beroepssecundair onderwijs --- Dranken --- Voeding-Verzorging --- Koken --- Graansoorten --- Brood --- Deegwaren --- Rijst --- Groenten --- Fruit --- Kruiden --- Specerijen --- 4e leerjaar secundair onderwijs --- Voedingsdriehoek --- Vlees --- Eieren --- Vegetarische gerechten --- Melk --- Zuivelproducten --- Projectonderwijs --- Verzorging-Voeding --- Groep --- Drank --- Gezondheid --- Voedingsgewoonte --- Gezondheidsopvoeding --- Graan --- Groente --- Kruid --- Specerij --- Visgerecht --- Ei --- Vegetarisme --- Gerecht (voedsel) --- Zuivelproduct --- Vet

Listing 1 - 2 of 2
Sort by