Narrow your search
Listing 1 - 10 of 11 << page
of 2
>>
Sort by

Book
Voedsel als medicijn
Authors: --- ---
ISBN: 9789064078552 Year: 2009

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract


Dissertation
Vervangbaarheid voedingssupplementen : zijn supplementen een noodzaak of kan het met gewone voeding?
Authors: ---
Year: 2015 Publisher: Gent Arteveldehogeschool Campus Kattenberg

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract


Book
Beter met voeding : welvaartsziektes voorkomen en behandelen door inzicht in de verborgen gebreken in onze moderne voeding
Author:
ISBN: 9789081593113 Year: 2010 Publisher: Z.p. Lumen

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract


Book
The truth about food : eerlijk over eten
Author:
ISBN: 9789022993224 Year: 2007 Publisher: Utrecht Bruna


Book
Ons voedsel in getallen : alles over calorische waarden, vitamines & mineralen van ruim 1000 producten
Author:
ISBN: 9789059563421 Year: 2010 Publisher: 's-Graveland Fontaine

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Vindt u gezond eten belangrijk? Wilt u letten op de hoeveelheid 'slechte' vetten in uw eten? Moet u als hartpatiënt een zoutarm dieet volgen? Het zijn allemaal situaties waarin het van belang is precies te weten wat u eet. Wat uw voedingsbehoeften ook zijn, het is belangrijk dat u kunt beschikken over de meest recente en volledige informatie over de voedingswaarden van producten. De informatie op het etiket is daarvoor meestal niet toereikend. Het boek geeft de lezer de mogelijkheid om verantwoorde keuzes te maken en de balans te vinden tussen wat u lekker vindt en wat goed voor u is. Van ruim 1000 voedingsmiddelen wordt een volledige lijst van voedingsstoffen (voedingswaarde, vitamines en mineralen) gegeven. Er is een uitgebreid verslag opgenomen van een uniek kwantitatief consumentenonderzoek : hoe positief of negatief beleven we een product, welke producten gebruiken we het meest en welk verband zien we in relatie met gezondheid?


Book
Mens & voeding : voedsel, voeding en gezondheid, voedingsbehoeften, voedselkeuze, voedingsvoorlichting, voedselveiligheid, voeding in Nederland
Authors: --- ---
ISBN: 9789055745609 905574560X Year: 2006 Publisher: Baarn HB

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Inhoudsopgave:Deel I - VOEDSEL, VOEDING EN GEZONDHEID1 De ontwikkeling van het moderne voedingspatroon2 De invloed van overheid, bedrijfsleven en voedingswetenschap en de stem van de consument3 Voedsel en voeding in ontwikkelingslandenDeel II - VOEDINGSBEHOEFTEN4 Het vaststellen van de voedingsbehoeften5 Fysiologische aspecten van de voeding6 Eiwitten7 Vetten8 Koolhydraten9 Alcohol10 Energiewisseling en energiebehoefte11 Vitamines12 Water13 Mineralen en spoorelementenDeel III - VOEDSELKEUZE, VOEDINGSVOORLICHTING,^ VOEDSELVEILIGHEID14 Voedselkeuze en voedselaanbod15 Voedselinformatie en voedingsvoorlichting16 VoedselveiligheidDeel IV - VOEDING IN NEDERLAND17 De ontwikkeling van het Nederlandse voedingspatroon18 Maaltijdpatronen19 Voedingsmiddelen en dranken in het Nederlandse voedingspatroon20 De voeding in verschillende leeftijdsfasen21 Alternatieve voedingspatronen22 Surinamers en hun voedingspatroon23 Turken en Marokkanen en hun voedingspatroon24 Catering25 Situaties waarin afgeweken wordt van de gebruikelijke voeding26 Voeding en welvaartsziekten27 DieetvoedingBIJLAGENI - Gehalte aan vet, vetzuren en cholesterol in voedingsmiddelenII - AdditievenIII - Belangrijke instantiesIV - Afkortingen voor termen gebruikt in de diëtetiek Recent hebben diverse belangrijke nieuwe ontwikkelingen plaatsgevonden op het gebied van voedingsleer:ᄋ er is een nieuwe Schijf van Vijf ingevoerd door het Voedingscentrumᄋ er is een nieuwe voedingsmiddelentabelᄋ er is een vegetarische Schijf van Vijfᄋ er is meer informatie over de veiligheid van vitamines.Al deze nieuwe ontwikkelingen zijn verwerkt in de zesde, volledig herziene druk van Mens & Voeding. Mens en voeding biedt een overzicht van alle factoren die de voeding van de mens beïnvloeden. Dat wil zeggen dat niet alleen de fysiologische aspecten aan de orde komen, maar ook gezondheids- en milieuaspecten, culturele, economische en technologische factoren. Dit alles is toegespitst op de situatie in Nederland, inclusief de regelgeving en wetgeving.^


Book
Het gulzige brein
Authors: ---
ISBN: 9789086860593 Year: 2007 Publisher: Wageningen Wageningen Academic Publishers

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract


Book
Bewust eten, kiezen koken en klaarmaken
Authors: --- ---
ISBN: 9789033486364 Year: 2012 Publisher: Leuven Acco

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Alles over gezond eten en bewegen samengevat in één figuur? Het kan! De alom bekende actieve voedingsdriehoek is hét Vlaams model om evenwichtig te eten en voldoende te bewegen. In dit boek kom je te weten wat gezond eten volgens de actieve voedingsdriehoek precies inhoudt. Alvast een goed begin ... Maar om een goede keuze te maken uit het grote gamma aan voedingsmiddelen in de winkel is er meer nodig! Daarom zoomen we ook in op het voedingsetiket. Hierop is een schat aan informatie te vinden, die helaas vaak niet gelezen of begrepen wordt. Termen als E-nummers, zoetstoffen en omega-3 vetzuren klinken voor velen als Chinees in de oren. Wat betekent het allemaal, en hoe onderscheid je de sluwe verkooptrucs van de wettelijk verplichte informatie? Deze gids helpt je om in de jungle van merken en producten een gezonde en bewuste keuze te maken. Tot slot komt ook het samenstellen van evenwichtige maaltijden aan bod. Dit boek is een perfecte leidraad voor wie meer wil weten over gezonde voeding in het dagelijks leven.


Book
Ons voedsel : over wat er in zit, hoe het wordt gemaakt & wat het met ons doet
Author:
ISBN: 9789059562486 Year: 2008 Publisher: 's-Graveland Fontaine


Book
Voeding en gezondheid : een overzicht van de functionele componenten in levensmiddelen en van de relatie voeding en gezondheid
Authors: --- ---
ISBN: 9020966006 9789020966008 Year: 2006 Publisher: Heverlee LannooCampus

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Dit boek geeft een overzicht van de relatie voeding en gezondheid en van functionele componenten in levensmiddelen. In de huidige context van welvaartsziekten en het toenemend gebruik van gezondheidsbevorderende ingrediënten, is dit boek een hulpmiddel om de relatie tussen voeding en gezondheid beter te begrijpen. Het boek omvat twee luiken. In een eerste luik wordt een overzicht gegeven van de functionele componenten in levensmiddelen, met aandacht voor functionele koolhydraten, vetten, eiwitten, vitamines en sporenelementen en secundaire plantmetabolieten (polyfenolen). Voor elk van deze voedingscomponenten wordt hun voorkomen en gehalte in de verschillende voedselgroepen besproken, hun biobeschikbaarheid in het lichaam en hun mogelijke effecten op het metabolisme van de mens. In een tweede luik wordt de relatie voeding en gezondheid besproken aan de hand van epidemiologische gegevens. Verschillende chronische degeneratieve aandoeningen die voor ons land belangrijk zijn, met name hart- en vaatziekten, verschillende vormen van kanker, obesitas, diabetes, osteoporose en neuro-psychiatrische aandoeningen komen aan bod. Hierbij wordt bijzondere aandacht besteed aan de mogelijke rol van voeding in het ontstaan van - en de bescherming tegen - specifieke medische aandoeningen bij de mens. Deze studie werd uitgevoerd in opdracht van Flanders' FOOD, de competentiepool van de Vlaamse voedingsindustrie, ter ondersteuning van zijn drie hoofddoelstellingen en het centrale thema 'de evenwichtige en lekkere voeding van de toekomst' (www.flandersfood.com ). Het boek is het resultaat van een samenwerking tussen de vakgroep Voedselveiligheid en Voedselkwaliteit van de Faculteit Bio-ingenieurswetenschappen van de Faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen van de Universiteit Gent.

Keywords

Agrotechnology and Food Sciences. Human Nutrition --- Human Nutrition (General). --- voedingsleer --- voeding --- Food science and technology --- levensmiddelenonderzoek --- componenten --- gezondheid --- 641 --- 671 Gezondheidszorg. Preventie --- Voeding --- gezondheidsopvoeding --- levensmiddelen --- 642 --- 613.2 --- 628.4 --- 641.1 --- epidemiologie --- functionele voedingsmiddelen --- koolhydraten --- metabolieten --- pathologie --- polyfenolen --- proteïnen --- sporenelementen --- vetten --- vitaminen --- voedingscomponenten --- voedingsmiddelen --- voedselveiligheid --- 612.392 --- Morbiditeit --- Voedingsleer --- Diabetes --- Functionele voedingsmiddelen --- Gezondheid (mentaal) --- Gezondheid --- Hart- en vaatziekten --- Kanker --- Levensmiddelen --- Osteoporose --- Overgewicht --- Ziekte en voeding --- Ziekten --- Voeding en gezondheid --- cardiologie (hartziekten) --- diabetes mellitus (suikerziekte) --- eiwitten --- metabool syndroom --- obesitas (vermageringsdieet) --- oncologie (gezwelziekten) --- osteoporose --- psychiatrie --- vaatziekten (bloedvatenziekten) --- vetzuren --- voedingshygiëne (voedingsgewoonten) --- Voeding. Voedsel--(zie ook {392.8}) --- Voedingsleer; algemeen --- (zie ook: vaatziekten) --- (zie ook: alvleesklier, insuline) --- (zie ook: psychologie) --- (zie ook: voedingshygiëne) --- cardiovasculaire aandoeningen --- diabetes --- kwaadaardige gezwellen --- obesitas --- voedingshygiëne --- Voeding-Verzorging --- Gezondheidsvoorlichting en -opvoeding --- Cardiologie --- Obesitas --- Geestelijke gezondheidszorg --- Voedingsstoffen --- Suikerziekte --- Gezondheidszorg --- Provincie West-Vlaanderen --- Verzorging-Voeding --- Gezondheidsopvoeding --- Ziekte --- Voedingsstof --- Diabetes mellitus --- Hart- en vaatziekte --- Gedrag --- Drank --- Voedingsgewoonten --- Gezondheidswetenschappen

Listing 1 - 10 of 11 << page
of 2
>>
Sort by