Listing 1 - 10 of 11 | << page >> |
Sort by
|
Choose an application
Choose an application
Choose an application
Choose an application
Voedingsmiddelen ; microbiologie --- Voedingsmiddelenhygiëne
Choose an application
voedingstechnologie --- levensmiddelenonderzoek --- microbiologische bepaling --- General microbiology --- Nutritionary hygiene. Diet --- voedselmicrobiologie --- voedingschemie --- toegepaste microbiologie --- Voedingsmiddelen ; microbiologie --- Microbiologie --- 664.3 --- 579.67 --- Voedingsmiddelen : microbiologie --- microbiologie --- microbiologisch onderzoek --- voedingsmiddelen --- voedingsmiddelencontrole --- Agrotechnology and Food Sciences. Food Sciences --- Food Microbiology --- Food Microbiology.
Choose an application
579.67 --- Microbiologie --- Voedingshygiëne --- Voedingsmiddelenanalyse --- Diervoeders --- Monstername --- Voedingsmiddelen --- Voedselveiligheid --- 678 --- voedingsmiddelen (lt) --- microbiologie (lt) --- 663.3 --- Voedingsmiddelen : analyse --- Voedingsmiddelen : microbiologie --- Voeding: microbiologie: methoden --- Microbiologie.
Choose an application
Ieder jaar krijgen in Nederland circa een half miljoen mensen een voedselinfectie doordat zij voedsel hadden gegeten dat met pathogene micro-organismen was besmet. Veel voedselinfecties of voedsel-vergiftigingen ontstaan in de huiselijke kring, de gevolgen zijn dan meestal niet ernstig als het om gezonde mensen gaat: er ontstaat een maag-darmstoornis (die vaak wordt aangeduid als 'buikgriep'), na enkele dagen is men weer volledig hersteld. Bij een voedselinfectie die in een zorginstelling ontstaat, zijn de gevolgen echter meestal ernstiger. Niet alleen omdat het aantal geïnfecteerde personen dan groter is, maar tevens omdat een voedselinfectie voor personen met een verminderde weerstand, zoals zieken en bejaarden, een dodelijke afloop kan hebben. Jaarlijks sterven enkele tientallen mensen aan een voedselinfectie die veroorzaakt is door Campylobacter of Salmonella.In dit boek worden eerst de eigenschappen van de micro-organismen waarmee voedingsmiddelen besmet kunnen zijn, behandeld. De factoren die de vermeerdering van deze micro-organismen beïnvloeden, komen uitgebreid aan de orde. Hierna volgt een overzicht van de micro-organismen die een voedselinfectie of een voedselvergiftiging kunnen veroorzaken. Centraal in het boek staat de preventie van een voedselinfectie of een voedselvergiftiging in instellingen die de voeding voor grote groepen mensen, met name in de gezondheidszorg, verzorgen. Zowel de algemene principes, als de dagelijks te nemen voorzorgsmaatregelen worden besproken. Daarnaast wordt ook aandacht besteed aan de microbiologische hygiënecontrole rond de spijslijn.
General microbiology --- Nutritionary hygiene. Diet --- Medical microbiology, virology, parasitology --- Housekeeping --- gezondheid --- microbiologie --- voeding --- chemische technologie --- Voedingsmiddelen ; microbiologie --- Kwaliteitszorg ; voedingsmiddelen --- Voedingsmiddelen --- Salmonella --- Campylobacter --- Levensmiddelen : Hygiëne --- Microbiologie --- Bacterien --- 664.3
Choose an application
Dit boek introduceert je in de wereld van het conserveren van levensmiddelen. Het leert je welke micro-organismen verantwoordelijk zijn voor het bederf van levensmiddelen en welke pathogenen geassocieerd zijn met voedselvergiftigingen.De kern van dit boek bestaat uit de diverse manieren waarop micro-organismen geremd of verwijderd kunnen worden in levensmiddelen om zo de houdbaarheid van een levensmiddel te verlengen en de microbiologische veiligheid te verhogen.Het geeft tevens aan hoe men op een kwantitatieve manier het effect van diverse conserveringssystemen kan voorspellen en hoe met reinigen en desinfectie de contaminatie tijdens de productie geminimaliseerd kan worden.De hoofdauteur, Prof. Frank Devlieghere, leidt, samen met Prof. Mieke Uyttendaele, het Laboratorium voor Levensmiddelenmicrobiologie en -conservering (LFMFP) dat deel uitmaakt van de vakgroep Voedselveiligheid en voedselkwaliteit van de Universiteit Gent. Hij is gespecialiseerd in de microbiologische aspecten van conservering van levensmiddelen en doet dit op een kwantitatieve en geïntegreerde manier, eigen aan een bio-ingenieur. Hij is coauteur van meer dan 150 wetenschappelijke publicaties die deel uitmaken van de Web of Science. Hij is medestichter van de technologische dienstverleningscellen Pack4Food en The Flemish cluster of Predictive Microbiology of Foods (CPMF²) en is tevens voorzitter van het excellentiecentrum Food2Know. (flaptekst)
Bewaring (bewaarmiddelen, conserveermiddelen, houdbaarheid) --- Microbiologie --- Voedingshygiëne (voedselkwaliteit) --- 579.67 --- 579.67 Food microbiology --- Food microbiology --- levensmiddelen --- microbiologie --- Agrotechnology and Food Sciences. Food Sciences --- Food Microbiology --- Food Microbiology. --- Medical law --- Food science and technology --- voedingsmiddelen : conserveren --- Voedingsmiddelen : bewaring --- Voedingsmiddelen : microbiologie --- 664.3 --- Conserveren van voedingsmiddelen --- Voedingsmiddelen ; microbiologie
Choose an application
Agrotechnology and Food Sciences. Food Sciences --- Food Microbiology --- Voedingshygiëne --- Voedingsmiddelenanalyse --- Waterkwaliteit --- Microbiologie --- Microbiologie : laboratoriumpraktijk --- Voedingsmiddelen : microbiologie --- Voedingsmiddelen : analyse --- 664.3 --- 579.67 --- microbiologie --- laboratoriumonderzoek --- voedingsmiddelen --- Food microbiology --- Food Microbiology. --- 579.67 Food microbiology
Choose an application
Dit boek introduceert je in de wereld van het conserveren van levensmiddelen. Het leert je welke micro-organismen verantwoordelijk zijn voor het bederf van levensmiddelen en welke pathogenen geassocieerd zijn met voedselvergiftigingen. De kern van dit boek bestaat uit de diverse manieren waarop micro-organismen geremd of verwijderd kunnen worden in levensmiddelen om zo de houdbaarheid van een levensmiddel te verlengen en de microbiologische veiligheid te verhogen. Het geeft tevens aan hoe men op een kwantitatieve manier het effect van diverse conserveringssystemen kan voorspellen en hoe met reinigen en desinfectie de contaminatie tijdens de productie geminimaliseerd kan worden.
Conserveren van voedingsmiddelen --- Food --- Levensmiddelenindustrie. --- Microbiology --- Medical law --- Food science and technology --- voedingsmiddelen : conserveren --- Voedingsmiddelen : bewaring --- Voedingsmiddelen : microbiologie --- 664.3 --- Nutrition --- Preservation --- Belgique --- bewaarmiddelen --- toegepaste microbiologie --- voedingsmiddelenindustrie --- voedselproduktie --- voedselmicrobiologie --- contaminatie --- voorspellend modelleren --- reinigingstechnieken --- voedingstechnologie --- voedselinfectie --- voedselveiligheid --- voedselvergiftiging --- conserveren
Listing 1 - 10 of 11 | << page >> |
Sort by
|