Narrow your search
Listing 1 - 7 of 7
Sort by

Book
Leefmilieu en kanker : een ruime kijk
Author:
Year: 2010 Publisher: Brussel Stichting tegen Kanker

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract


Book
Het gulzige brein
Authors: ---
ISBN: 9789086860593 Year: 2007 Publisher: Wageningen Wageningen Academic Publishers

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Principles of food chemistry
Author:
ISBN: 083421234X Year: 1999 Publisher: Gaithersburg, Md Aspen


Book
Bijzondere voeding.
Authors: --- ---
ISBN: 9053509003 Year: 1999 Publisher: Leuven Garant

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Dit boek gaat over voedingsmiddelen die voor een welbepaald doel, een welomschreven doelgroep zijn bestemd: afslankers, sportbeoefenaars, zuigelingen en kleuters, bejaarden... Het beschrijft vooral de samenstelling, eigenschappen en toepassingen van deze middelen en producten.De eerste 3 hoofdstukken gaan over normale voeding waarbij het belang van een aangepaste voeding voor een goede gezondheid en optimale levensstijl uitdrukkelijk wordt aangeduid. Bijzondere aandacht gaat naar verband tussen voeding en welvaartsziekten, zoals atherosclerose en kanker. Een apart hoofdstuk behandelt de wetgeving omtrent voedingsmiddelen. Daarna komen de verschillende categorieën van nutriënten aan de orde en de bijzondere voeding die ermee verband houdt (vb. eiwitrijke voeding bij anorexie, eiwitarme bij nierlijders). Een volgende reeks hoofdstukken is gewijd aan producten voor specifieke bevolkingsgroepen. Vermageringsproducten krijgen een afzonderlijk hoofdstuk, net als de nieuwe trend: nu


Book
Ons voedsel : over wat er in zit, hoe het wordt gemaakt & wat het met ons doet
Author:
ISBN: 9789059562486 Year: 2008 Publisher: 's-Graveland Fontaine


Book
Vreemde stoffen in onze voeding
Authors: --- --- ---
ISBN: 9028923225 Year: 1996 Volume: 35 Publisher: Kapellen Uitgeverij Pelckmans

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Keywords

Toxicology --- voeding --- voedselvergiftiging --- Food science and technology --- voedselveiligheid --- voedingshygiëne --- Alimentation --- Environnement --- Milieu --- Voeding --- 641.1 --- Academic collection --- 641.1/.3 voeding --- 663/664.004.12 voedselveiligheid --- #A9707A --- additieven --- bewaarmiddelen --- carcinogene stoffen --- contaminanten --- gezondheid --- kleurstoffen --- pesticiden --- radioactiviteit --- toxicologie --- wetgeving --- 628.1 --- Bewaarmiddelen --- Carcinogenen --- Contaminanten --- Geneesmiddelen --- Geurstoffen --- Industriële producten --- Kleurstoffen --- Mutagenen --- Mycotoxinen --- Nitrosaminen --- Pesticiden --- Pyrotoxische stoffen --- Radioactiviteit --- Smaakstoffen --- Technologische stoffen --- Teratogenen --- Toxicologie --- Vreemde stoffen --- Zware metalen --- contaminatie --- voedingsmiddelen --- 613.2 --- 628.5 --- Additieven --- Metalen-zware --- Toxiciteit --- Toxicologie (vergiftiging, intoxicatie) --- Voedingshygiëne --- Voedselcontrole --- levensmiddelensector --- voedingsindustrie --- 628.4 --- 664 --- Voeding : gevaarlijke stoffen --- antibiotica --- cadmium --- carcinogenen --- fluor --- groeihormoon --- hormonen --- koolwaterstoffen --- loodintoxicatie (bloedloodwaarden) --- metaalintoxicaties --- nitraat --- nitriet --- smaak --- toxicologie (intoxicatie, vergiftiging) --- voedingshygiëne (voedingsgewoonten) --- voedingsleer --- ecotoxicologie --- pesticide --- toxine --- voedingsadditief --- voedselchemie --- zware metalen --- Voeding en toxicologie --- Voedingsleer --- Foodstuffs from the point of view of properties. Nutritional value --- Alimentation/Nutrition --- Kennis van voedings- en genotmiddelen; algemeen --- levensmiddelen --- (zie ook: sportvoeding) --- (zie ook: beroepskanker) --- (zie ook: endocrinologie) --- (zie ook: bedrijfshygiëne) --- (zie ook: voedingshygiëne) --- (zie ook: bestrijdingsmiddel) --- Agrotechnology and Food Sciences. Food Sciences --- Food Chemistry --- Chemistry of Food Components --- 641.1 Foodstuffs from the point of view of properties. Nutritional value --- Chemistry of Food Components. --- Food --- Analysis --- Quality --- Food contamination --- 620 --- alimentation

Vreemde stoffen in onze voeding : soorten, effecten, normen.
Authors: --- ---
ISBN: 9028905103 9789028905108 Year: 1980 Volume: 16 Publisher: Antwerpen Uitgeverij De Nederlandsche boekhandel

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Keywords

Toxicology --- toxicology --- Nutritionary hygiene. Diet --- pharmacology --- farmacologie --- toxicologie --- Pharmacology. Therapy --- Alimentation --- Environnement --- Milieu --- Voeding --- Food contamination --- Food poisoning --- Food adulteration and inspection --- -Food poisoning --- -Food adulteration and inspection --- -#KVIV --- #ECO:01.13:economie sociaal duurzaam milieu ethiek --- 641.1 --- --- voeding --- 2de volledig herwerkte druk 1986 --- additieven --- dieetleer --- milieu --- pesticiden --- voedingsmiddelen --- zware metalen --- Additieven --- Antibiotica --- Contaminanten --- Hormonen --- Kleurstoffen --- Koolwaterstoffen --- Mycotoxines --- Nitrosaminen --- Pesticiden --- Voedingshygiëne --- Voedingsmiddelen --- 613.2 --- 628.4 --- 628.9 --- 664 --- Voeding : gevaarlijke stoffen --- antibiotica --- carcinogenen --- hormonen --- koolwaterstoffen --- metaalintoxicaties --- radioactiviteit --- toxicologie (intoxicatie, vergiftiging) --- voedingshygiëne (voedingsgewoonten) --- voedingsleer --- ecotoxicologie --- pesticide --- toxine --- voedingsadditief --- voedselchemie --- Analysis of food --- Food --- Food, Pure --- Food inspection --- Inspection of food --- Pure food --- Adulterations --- Consumer protection --- Public health --- Sanitary chemistry --- Bacterial food poisoning --- Food intoxications --- Intoxications, Food --- Foodborne diseases --- Poisoning --- Contaminated food --- Foods, Contaminated --- Contamination (Technology) --- levensmiddelen --- (zie ook: beroepskanker) --- (zie ook: endocrinologie) --- (zie ook: bedrijfshygiëne) --- (zie ook: voedingshygiëne) --- (zie ook: bestrijdingsmiddel) --- Adulteration --- Inspection --- Contamination --- Geografie --- Sociale geografie --- Mens en Milieu. --- #KVIV --- Food adulteration and inspection. --- Food contamination. --- Food poisoning. --- Food contamination - Netherlands --- Food poisoning - Netherlands --- Food adulteration and inspection - Netherlands

Listing 1 - 7 of 7
Sort by