Listing 1 - 10 of 22 | << page >> |
Sort by
|
Choose an application
Diététique --- Recepten (kookkunst) --- Recettes culinaires --- Voedingsleer --- 628.44 --- 628.8 --- gezondheidszorg --- voedingsleer --- Voeding van bijzondere groepen --- Dieetleer
Choose an application
In het bijzonder bestemd voor werkers in de gezondheidszorg zoals artsen en diëtisten.
628.4 --- babyvoeding --- gezondheidszorg --- kindervoeding --- voeding --- voedingsallergie --- 613.22 --- Kindervoeding --- Voeding: kinderen --- Voedingsleer; algemeen --- de voeding van bijzondere groepen
Choose an application
Wat moet je doen als (gezond) eten een strijd wordt? Over: wennen aan nieuwe smaken, wat is gezond? Zijn suikers en vetten helemaal uit den boze? Hoe maak je eten leuk voor je kind? En hoe leer je het netjes te eten? Lannoo Help Kids is een zeer praktische reeks boeken over belangrijke opvoedingskwesties.De boeken geven een helder antwoord op vragen en problemen van ouders en kinderen.
628.44 --- Eetlust --- Eetstoornissen --- Eten --- Voeding van bijzondere groepen --- eetstoornissen --- voeding --- Ingestion disorders in children --- Treatment --- Handbooks, manuals, etc. --- Educational sciences
Choose an application
Effectieve oplossingen voor eetproblemen bij kinderen. Met een voorwoord door dr. Temple Grandin. Weigert je kind bepaald voedsel te eten ? Moet het eten altijd op dezelfde manier worden bereid en opgediend? Is er angst, woede en/of machtstrijd rond het eten? Het is om verschillende redenen essentieel ommoeilijke eters te helpen. Groei- en leerachterstand, ziekenhuisopnames en een negatieve invloed op socialisatie en eigenwaarde kunnen de gevolgen zijn als een kind voedsel weigert of een beperkte voedselkeuze heeft. En niet alle probleemeters gaan vanzelf eten als ze maar genoeg honger hebben.De schrijfsters geven inzicht in de kenmerken van moeilijke eters, de mogelijke oorzaken - zoals omgevings- en gedragsfactoren, sensorische en motorische problemen - en bieden heldere adviezen en praktische instructies om deze zaken op te lossen. In dit boek is verder een behandelplan opgenomen om terugkerende problemen bij het eten grondig aan te pakken Moeilijke eters is geschreven voor ouders van kinderen met eetproblemen en professionals die met deze kinderen werken.In dit boek wordt het veelvoorkomende probleem van het moelijk etende kind op degelijke wijze besproken. De Amerikaanse auteurs zijn experts in de behandeling van kinderen met ontwikkelings- en gedragsproblemen. Eerst wordt een uitleg van de normale motorische ontwikkeling van de mond gegeven. Dit is ook interessant voor ouders van kinderen zonder problemen of professionals die dagelijks met kinderen werken. Vervolgens wordt de invloed van de omgeving, zoals het gezin of de school, besproken. Het belang van een goede diagnose en het zorgvuldig opstellen van een behandelplan wordt goed uitgewerkt en maakt het boek geschikt voor professionals. In de laatste hoofdstukken staan veel praktische oefeningen en tips. Verhelderend zijn de kleine kadertjes met opdrachten voor de ouders of behandelaars zelf. Door de beschreven oefeningen te doen, begrijp je beter wat er in het (probleem)kind omgaat. Een praktisch boek met veel achtergrondinformatie, met name geschikt voor ouders van kinderen met gestoord eetgedrag en mensen die dagelijks beroepsmatig met deze kinderen te maken hebben. Bevat enkele verhelderende tekeningen, geraadpleegde literatuur, de schijf van vijf en een voorbeeld behandelplan dat door de professional ingevuld kan worden.
Eten --- Eetstoornissen --- 628.44 --- 613.22 --- Dieetleer --- Voeding van bijzondere groepen --- Kinderen --- Voeding --- Opvoeding en onderwijs --- Gedragsproblemen --- Eetstoornis --- Kind --- Opvoeding --- Gedragsprobleem --- Jeugd --- Media --- Ontwikkelingsstoornis --- Fysiotherapie --- Onderwijs --- Drank --- Gezondheid
Choose an application
Nutritionary hygiene. Diet --- Pharmacopeias. Codexes. Formularia. Recepy --- voedingstherapie --- voeding --- dieetleer --- klinische voeding --- Netherlands --- 642 --- voedingsleer --- dieet --- pathologie --- 628.44 --- Voeding van bijzondere groepen
Choose an application
Babyvoeding --- Voeding ; kinderen --- Kindervoeding --- Borstvoeding --- Voedingshygiëne --- Voeding --- Kindergeneeskunde --- babyvoeding --- kindervoeding --- voeding --- 642.44 --- 613.22 --- Babyvoeding (zuigelingenvoeding) --- 613.2 )* VOEDINGSLEER --- voedingsleer --- Alimentation/Nutrition --- Pédiatrie --- kindervoeding, voeding van bijzondere groepen, voeding van sportbeoefenaars, voeding van ouderen
Choose an application
Adviezen voor iedere sporter, ongeacht leeftijd of prestatieniveau. Bijzondere behoeften van vrouwelijke sporters. Aandacht voor vegetariërs en sporters met medische klachten. Vergelijking en evaluatie van sportdrankjes. Herkenning en aanpak van eetstoornissen. Voedingssupplementen: feiten en fabels. Gevalstudies met praktijsche oplossingen voor veelvoorkomende problemen. Sportspecifieke voeding voor onder meer extreme duursport en avontuurlijke sport. (Bron: covertekst)
Eetstoornissen --- Energie (voeding) --- Gewicht --- Hydratatie --- Sportvoeding --- Voedingssupplementen --- 628.44 --- sportvoeding --- 061481.jpg --- Sport en voeding --- Voeding van bijzondere groepen --- Voeding --- Sport --- Dranken --- Duursporten --- Sportfysiologie --- Sportgeneeskunde --- Drank --- Duursport --- Eetstoornis --- Technologie --- Maatschappij --- Gezondheid
Choose an application
ill.
voeding --- Nutritionary hygiene. Diet --- kleuters --- borstvoeding --- peuters --- baby's --- 615.7 --- babyvoeding --- bijvoeding --- gezonde voeding --- kindervoeding --- 628.44 --- Zwangerschap - Bevalling - Zuigelingenzorg --- Voeding van bijzondere groepen --- departement Gezondheidszorg 10 --- zuigelingen --- Babyvoeding --- Voeding --- Kinderen --- Kind --- Jeugd --- Media --- Ontwikkelingsstoornis --- Fysiotherapie --- Drank --- Gezondheid
Choose an application
Deze publicatie helpt werkgevers om via een vooropgesteld voedingsbeleid gezonde voeding op het werk vanzelfsprekend te maken. Dit omvat drie componenten: het voorzien van een evenwichtige en gevarieerde keuze wanneer er een voedingsaanbod is, het sensibiliseren en motiveren van de werknemers om gezond te eten en het uitvoeren van interventies omtrent gezonde voeding. Elke organisatie, hoe klein of groot ook, met of zonder keuken, beschikt over de mogelijkheden om een dergelijk voedingsbeleid te ontwikkelen. Aan de hand van zeven stappen begeleidt het stappenplan de introductie of bijsturing van het voedingsbeleid op het werk en geeft hierbij de verschillende fasen aan. Bij elke stap horen bijlagen: kant-en-klare hulpmiddelen om het voedingsbeleid op te starten en verder te zetten. Een publicatie van het Vlaams Instituut voor Gezondheidspromotie, de Stichting tegen Kanker en Prevent.
voedingsleer --- Nutritionary hygiene. Diet --- personeelsmanagement --- Personnel management --- Voeding en gezondheid --- #SBIB:316.334.3M30 --- 671 Gezondheidszorg. Preventie --- Voeding --- arbeidsgeneeskunde --- gezondheidszorg --- preventie --- voedingsbegeleiding --- 642.44 --- voeding --- 601.6 --- 628.44 --- gezonde voeding --- voeding en gezondheid --- werkplek --- Gezonde voeding --- Voedingsbeleid --- Voedingsvoorlichting --- voedingsgewoonten (ler) --- GVO (gezondheidsvoorlichting en -opvoeding, sanitaire opvoeding) --- arbeid --- arbeidsgeneeskunde (bedrijfsgeneeskunde) --- voedingsdienst --- voedingshygiëne (voedingsgewoonten) --- Kwaliteitszorg: ondernemingen --- Medische sociologie: gezondheidsgedrag --- kindervoeding, voeding van bijzondere groepen, voeding van sportbeoefenaars, voeding van ouderen --- Gezondheidsvoorlichting en -opvoeding; algemeen --- Voeding van bijzondere groepen --- (zie ook: voedingshygiëne) --- Voeding en gezondheid. --- Work --- Health aspects --- Health education --- Belgium
Choose an application
De dagelijkse maaltijd is voor veel kankerpatiënten eerder een last dan een genoegen, omdat kanker en de behandeling ervan vaak leidt tot aanzienlijke en specifieke voedingsproblemen. Dit handboek geeft een overzicht van de huidige kennis over voeding bij kanker, de voedingsproblematiek bij verschillende vormen van kanker en behandeling, en de mogelijkheden om via gerichte interventie goede zorg te verlenen. Alle hoofdstukken zijn geschreven door in kanker gespecialiseerde diëtisten van ziekenhuizen en behandelcentra. Waar mogelijk zijn voedingsinterventies gebaseerd op uitkomsten van wetenschappelijk onderzoek (evidence-based). Voedingsadviezen bij kanker zijn een mix van uitkomsten van studies en ervaringen uit de praktijk van de oncologische diëtetiek (best practice-based), afgestemd op de mogelijkheden, wensen en opvattingen van de patiënt.
kankerpatiënten --- voeding --- Oncology. Neoplasms --- Nutritionary hygiene. Diet --- oncologie --- 616-006 --- dieetleer --- 605.91 --- kanker --- voedingsleer --- 628.44 --- kwaadaardige gezwellen --- Dieet --- Kankerpatiënt --- Oncologie (kanker) --- Voedingsgewoonten (voedselconsumptie) --- 613.22 --- Kanker en voeding --- Oncologie --- 616-006 Tumours. Neoplasms. Blastomata. Choristomata. Hamartomata. Oncology --- Tumours. Neoplasms. Blastomata. Choristomata. Hamartomata. Oncology --- kanker, oncologie --- Voeding van bijzondere groepen --- Kanker --- Voeding --- Drank --- Gezondheid
Listing 1 - 10 of 22 | << page >> |
Sort by
|