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Book
Planète soja
Author:
ISBN: 9782268103518 226810351X Year: 2020 Publisher: Monaco: Éd. du Rocher,

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Abstract

Le soja est une plante très utilisée dans l'alimentation humaine et animale. L'auteure dénonce son utilisation massive, source de perturbateurs endocriniens coupables d'engendrer cancers et infertilité. Cultivé sous une forme génétique modifiée en Amérique du Sud et traité avec du glyphosate, il constitue une menace sanitaire aussi bien chez les producteurs que chez les consommateurs.

Keywords

Soja --- Produits du soja --- Glyphosate


Book
Le soja au Congo belge
Author:
Year: 1948 Publisher: Bruxelles Ministère des Colonies

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Abstract

Keywords

Soja --- 633.34 S


Book
Le soja
Author:
Year: 1941 Publisher: Bruxelles Impr. industrielle et financière

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Abstract

Keywords

Soja --- 633.85.35.2


Book
Genetics and breeding in the improvement of the soybean
Author:
Year: 1932 Publisher: Urbana, Ill. : University of Illinois, Agricultural Experiment Station,

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Abstract

Keywords

Soybean --- Soja --- Breeding --- Genetics --- Génétique

Soybeans : chemistry, technology, and utilization
Author:
ISBN: 0412081210 Year: 1997 Publisher: New York : Chapman & Hall,

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Abstract


Book
Soy Based Chemicals and Materials
Authors: ---
ISBN: 9780841230064 Year: 2014 Publisher: Washington, DC : Oxford, UK : American Chemical Society ; Oxford University Press,

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Abstract

Examines biobased materials from soybeaans the products created from these for use in the chemical industry.Presents the significant advancements in the field that have enabled soybean products to be used alongside petroleum-derived materials.


Book
Soybean : recent advances in research and applications
Author:
ISBN: 1803557001 Year: 2022 Publisher: London : IntechOpen,

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Abstract

Increasing population and the expected decrease in crop production due to climate changes and land damage in near future may be rescued by changing from animal meat to plant protein, especially soybean protein. Recently, meat substitutes produced from soybean have become popular This book discusses recent advances in research and applications of soybean. Soybean seeds contain an extraordinarily high concentration of protein and oil, and the demand for soybean is increasing due to their nutritional value for both humans and livestock. Also, soybean has been used as biofuel in the replacement of petroleum oil. This book gives a comprehensive overview of soybean in five sections: "Role of Soybean for Food Security", "Physiology and Biochemistry of Soybean Plants", "Cultivation and Productivity of Soybean", "Breeding and Biotechnology of Soybean", and "Food and Biodiesel Industry".


Book
Soybean physiology, agronomy, and utilization
Author:
ISBN: 0125211600 Year: 1978 Publisher: New York : Academic Press,

Le monde du soja
Authors: --- ---
ISBN: 2707114006 9782707114006 Year: 1983 Volume: 5 Publisher: Paris: Editions La Découverte,


Dissertation
Conception d'un mix pour cookies exempt des 14 allergènes alimentaires repris dans la législation européenne
Authors: --- --- --- --- --- et al.
Year: 2018 Publisher: Liège Université de Liège (ULiège)

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Abstract

En Belgique, 200 000 et 400 000 individus seraient touchés par une allergie ou une intolérance alimentaire. Leurs nombres auraient doublé depuis les 15 dernières années. Outre son impact sur la santé qui peut aller d’une simple gêne au choc anaphylactique pouvant entrainer le décès de la personne, les conséquences de cette situation sur les habitudes alimentaires peuvent être également très lourdes puisque le seul traitement actuel est l’éviction de l’aliment problématique. Les allergies et les intolérances alimentaires sont un réel problème de santé publique à prendre en considération. Dans nos magasins, grandes surfaces ou magasins spécialisés, l’offre de produits ciblant un ou plusieurs allergènes alimentaires ne cesse d’augmenter. Il est ainsi pertinent de penser qu’un produit pouvant convenir à l’ensemble de ce groupe de consommateurs constituerait une voie innovante. C’est dans le cadre de notre Master en Management de l’Innovation et de la Conception des Aliments que nous avons développé un produit innovant en adoptant une approche globale de conception articulée autour des « 5 S », les axes de « Service », « Société », « Santé », « Sécurité » et « Satisfaction ». Le cahier des charges et la formulation de ce produit ont été définis et développés et la problématique de l’emballage ainsi que le positionnement sur le marché ont été abordés. Afin de proposer une solution complète et cohérente, prête à être commercialisée, le choix s’est porté sur le développement d’un mix pour cookies aux pépites de chocolat sans aucun des allergènes alimentaires principaux. In Belgium, 200,000 and 400,000 people would suffer from a food allergy or intolerance. The number would have doubled in the last 15 years. In addition to its impact on health that can range from a simple embarrassment to an anaphylactic shock which can lead to death, the consequences on eating habits are significant since, currently, the only treatment is allergen and food that contain it avoidance. Food allergies and intolerances are a public health issue to consider. In our stores, supermarkets or specialized stores, the supply of products targeting one or several food allergens continues to increase. It is therefore relevant to think that a product which can fit to all these consumers groups would be considered innovative. Thanks to our Master in Management of Innovation and Food Design, we have developed an innovative product by adopting a global approach articulated around five axes respectively named ‘Service’, ‘Company’, ‘Health’, ‘Safety’ and ‘Satisfaction’. In addition to the formulation, we developed packaging and marketing aspects. In order to purpose a complete and concrete solution ready to be on the market, we imagined a cookies mix free-from the 14 main allergens.

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