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Population. --- Food security --- Population --- Sécurité alimentaire
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Food security --- Food --- Sécurité alimentaire --- Aliments --- Toxicology --- Toxicologie
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Food security --- Food relief --- Children --- Poor --- Sécurité alimentaire --- Aide alimentaire --- Nutrition --- United States.
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"This dictionary contains about 170 entries and presents an overview of the different issues related to worldwide food insecurity, with a particular yet not exclusive focus on the existing rules and regulations. The objective of food security is considered from a quantitative angle (security of supplies, access to food) and a qualitative angle (sanitary quality of food, commercial quality). Therefore, this dictionary analyzes the concept of food security "from farm to fork". These entries were selected because they bring to light the international legal frame of food security and because they point out the current issues linked to the production of food, the local, regional or international trade of food, the food and health crises, the current situation in developing countries, etc."--Publisher.
Law --- Food supply --- Juridical aspects --- Dictionaries --- Food security --- Food law and legislation --- Food industry and trade. --- Sécurité alimentaire --- Aliments --- Droit --- Industrie et commerce --- Approvisionnement --- E-books
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Food security --- Food supply --- Agriculture --- Sécurité alimentaire --- Aliments --- Agriculture --- Congresses --- Congresses. --- Economic aspects --- Congresses --- Congrès --- Approvisionnement --- Congrès --- Aspect économique --- Congrès
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Autochtones --- Sécurité alimentaire --- Food security --- Indians of North America --- Inuit --- Indigenous peoples --- Nutrition Policy --- Food Supply --- Inuits --- Indians, North American --- Nutrition --- Native peoples
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Les consommateurs sont aujourd'hui de plus en plus exigeants et demandent le risque zéro. Un enjeu important pour la filière agroalimentaire réside dans la maîtrise de la qualité sanitaire afin de prévenir l'implantation et le développement de flores bactériennes indésirables. Cette gestion des dangers microbiologiques passe par l'utilisation d'une diversité de produits antimicrobiens, de la production primaire à la distribution des aliments en passant par les environnements de production jusqu'au stockage des aliments chez le consommateur. Leur utilisation est encadrée par une réglementation en perpétuelle évolution qui tient compte des avancées scientifiques ainsi que des exigences sociétales quant à leur innocuité. agents antimicrobiens et sécurité sanitaire des aliments dévéloppe cette thématique autour de plusieurs grands axes : - la présentation de la réglementation nationale et européenne qui encadre les produits antimicrobiens utilisés en agroalimentaire, - les connaissances scientifiques les plus récentes sur les comportements des microorganismes (pathogènes ou d'altération) dans les environnements de production et les matrices alimentaires ; - la maîtrise de l'ensemble des process industriels sur les microorganismes.
Food industry and trade --- Food Analysis --- Food Security. --- Industrial Microbiology --- Industries agroalimentaires --- Aliments --- Sécurité alimentaire. --- Microorganismes. --- Sanitation --- Quality control. --- Salubrité. --- Qualité --- Contrôle. --- Analyse.
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Depuis de nombreuses années, les inquiétudes en matière alimentaire occupent une place de plus en plus importante dans notre quotidien. Plus précisément, c’est le lien entre nos habitudes alimentaires et notre santé qui a cristallisé les nombreuses questions que se posent les consommateurs, au regard notamment des dangers de l’obésité, de la composition des aliments (lasagnes « 100 % pur boeuf »), ou encore des risques de l’aspartame (dans les sodas light).Cette évolution s’est traduite par des règles très détaillées adoptées au niveau de l’Union européenne.Le présent ouvrage vise à examiner les principaux développements intervenus récemment, ainsi que des thèmes cruciaux tels que notamment la sécurité alimentaire, la responsabilité, l’information et la publicité, l’EFSA et les OGM.Cet ouvrage s’adresse à un large public : avocats, juristes d’entreprise, praticiens et à toute personne intéressée par le droit alimentaire.
Food law and legislation --- Food security --- Aliments --- Sécurité alimentaire --- Law and legislation --- Droit --- Aliments fonctionnels --- Risques alimentaires --- Droit européen --- Autorité européenne de sécurité alimentaire --- E-books --- Sécurité alimentaire --- European Union countries --- Consumer protection --- Droit européen. --- Droit.
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Food sovereignty. --- Food supply. --- Sustainable agriculture. --- Food security. --- Souveraineté alimentaire. --- Aliments --- Agriculture durable. --- Sécurité alimentaire. --- Approvisionnement. --- Food sovereignty --- Food Supply --- Sustainable agriculture --- Food security --- Souveraineté alimentaire. --- Sécurité alimentaire.
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"This book addresses the various forms of deviance and criminality found within the conventional food system. This system-made up of numerous producers, processors, distributors, and retailers of food-has significant, far-reaching consequences bearing upon the environment and society. Food Crime broadly outlines the processes and impacts of this food system most relevant for the academic discipline of criminology, with a focus on the negative health outcomes of the US diet (e.g., obesity, diabetes) and negative outcomes associated with the system itself (e.g., environmental degradation). The author introduces the concept of "food criminology," a new branch of criminology dedicated to the study of deviance in the food industry. Demonstrating the deviance and criminality involved in many parts of the conventional food system, this book is the first to provide exhaustive coverage of the major issues related to what can be considered food crime. Embedded in the context of state-corporate criminality, the concepts and practices exposed in this book bring attention to harms associated with the conventional food system and illustrate the degree of culpability of food companies and government agencies for these harms. This book is of interest to students, scholars, and practitioners seeking a more just and healthy food system and encourages further future research into food crimes in the disciplines of criminology, criminal justice, and sociology"--
Food industry and trade --- Food supply --- Crime. --- Moral and ethical aspects. --- Food law and legislation --- Food security --- Consumer protection --- Aliments --- Sécurité alimentaire --- Consommateurs --- Criminalité --- Law and legislation --- Industrie et commerce --- Aspect moral --- Droit --- Approvisionnement --- Protection
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