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Objectif : L’objectif de cette étude est d’évaluer l’efficacité d’un jeu de réalité virtuelle dans la réduction de la douleur et de l’anxiété durant la réalisation d’un test allergique (prick test) dans une population pédiatrique entre 7 et 17 ans. Participants : L’échantillon se compose de 91 enfants âgés de 7 à 17 ans devant réaliser un test allergique (prick test). Méthodologie : Les sujets sont répartis aléatoirement en 3 groupes : un groupe expérimental avec un distracteur de type réalité virtuelle (n=29), un autre groupe expérimental avec un distracteur moins immersif de type bande dessinée (n=31) et un groupe sans distraction, le groupe contrôle (n=31). Dans chaque groupe, le niveau de douleur perçue (NRS-11) et observée (CHEOPS) ainsi que le niveau d’anxiété (MRF-3) ont été évalués. Résultats : Les analyses statistiques des résultats montrent que le niveau de douleur observée est moins élevé dans le groupe réalité virtuelle par rapport au groupe bande dessinée mais pas par rapport au groupe contrôle. Le niveau de douleur perçue et le niveau d’anxiété sont moins élevés dans le groupe réalité virtuelle par rapport au groupe bande dessinée et par rapport au groupe contrôle. Conclusion : Nous pouvons affirmer qu’un jeu de réalité virtuelle interactif est un outil distractif potentiellement efficace pour diminuer la douleur et l’anxiété chez les enfants durant un prick test.
Douleur aiguë --- Réalité virtuelle --- Anxiété --- Pédiatrique --- Tests allergiques --- Prick test --- Distraction --- Sciences sociales & comportementales, psychologie > Traitement & psychologie clinique
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This book describes the causes, diagnosis, and effects of food allergy. It goes deeper into the molecular and cellular mechanisms of food allergy and, in particular, into effects of the processing of certain nutrients, e.g., cow’s milk on the allergenicity of proteins. The book also focuses on new nutrients, e.g., seaweed, and possible effects on allergy and inflammation.
Research & information: general --- Chemistry --- cow’s milk protein --- peptides --- Caco-2 cell --- immunogenicity --- allergenicity --- glycation --- oral food challenge --- successful introduction --- children --- food allergy --- allergy --- cow’s milk --- hens egg --- peanut --- hazelnut --- glutenin --- methylglyoxal --- allergic reaction --- gut microflora --- heat-processing --- skin-gut-axis --- cutaneous sensitization --- atopic dermatitis --- microbiota --- diet history --- allergenic protein --- thresholds --- eliciting dose --- bite size --- hen’s egg --- birch pollen --- Bet v 1 --- OAS --- pear --- oral challenge --- seaweed --- inflammation --- oral --- diagnosis --- extracts --- oral allergy syndrome --- skin prick test --- specific IgE --- baked milk --- tolerance --- n/a --- cow's milk protein --- cow's milk --- hen's egg
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This Special Issue of Nutrients is addressing the topic ‘Nutrition, Diet and Food Allergy’. Globally, food allergy affects 1.5% of adults and 5% of children and this prevalence is increasing in recent decades, representing a public health problem. Different mechanisms are involved in food allergic diseases with distinctive clinical characteristics: IgE-mediated and non-IgE-mediated phenotypes will be distinguished in the Issue, considering the early recent literature on the prevalence, age of onset, follow-up recommendations and duration of food allergies. Moreover, the management of these fascinating diseases will be discussed with particular attention on nutritional hazards, risks of allergic reactions to new allergens, problems with missed labelling (precautionary allergen labelling (PAL)). Especially, the dietary restrictions and the re-introduction of allergens lead to a significant burden for affected patients, fear of accidental ingestions and related risk of severe reactions, resulting in a reduced quality of life among patients with food allergies.
Medicine --- nutrients --- infant gut microbiome --- pregnancy --- vegetables --- fruits --- atopic dermatitis --- dysbiosis --- food allergy --- gut --- infants --- microbiota --- skin --- 16S rRNA sequencing --- allergy --- anemia --- cow’s milk --- children --- immunology --- non-IgE-mediated food allergy --- pneumonia --- pulmonary hemosiderosis --- pulmonary infiltrates --- nut allergy --- oral food challenge --- peanut --- prick by prick --- serum specific IgE --- skin prick test --- tree nut --- milk allergy --- non-IgE mediated CMA --- food protein-induced enterocolitis syndrome --- FPIES --- labelling --- prevention --- proteomics --- mass spectrometry --- cow’s milk allergy --- food hypersensitivity --- gastrointestinal disorder --- non-IgE-mediated food hypersensitivity disorder --- wheat allergy --- anaphylaxis --- epinephrine --- schools --- scoping review --- teachers --- peach allergy --- molecular allergy --- Pru p 3 --- Pru p 7 --- peamaclein --- oral allergy syndrome --- pollen-food allergy syndrome --- oral immunotherapy --- undeclared allergens --- pediatric --- food allergies --- risk --- RASFF
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