Listing 1 - 10 of 189 | << page >> |
Sort by
|
Choose an application
46
Choose an application
Naast het behandelen is het de taak van artsen en verpleegkundigen om hun patiënten goed te informeren. Dat lijkt niet meer dan vanzelfsprekend, toch schept dit soms problemen. Immers, niet iedereen verlangt uitgebreid ingelicht te worden. Niet altijd is het opportuun om de patient uitgebreid te informeren. Is het m.a.w. wel zo heilzaam om de patiënt steeds alle informatie te geven? En waar moet de grens dan getrokken worden?
Choose an application
Choose an application
Er zijn maar weinig ervaringen die een mens zo emotioneel beroeren als ziek zijn - niet alleen het lichaam maar ook geest en ziel worden geraakt. Toch is de huidige gezondheidszorg daar niet op ingericht. Dokters en verpleegkundigen worden opgeleid om vooral het lichaam te behandelen en niet de mens als geheel. Thomas Moore geeft advies aan zowel mensen die in de gezondheidszorg werken als aan patienten om waardigheid en menselijkheid te behouden in de omgeving van een ziekenhuis.
Choose an application
patiëntenvoorlichting --- ziekenhuisverpleegkunde --- Human medicine
Choose an application
Blaaskatheterisatie --- Blaaskatheterisatie --- Patiëntenvoorlichting. --- Zelfzorg.
Choose an application
Eetstoornissen --- Eetstoornissen --- Patiëntenvoorlichting. --- Vragenlijsten.
Choose an application
Elektroshocktherapie --- Informatievoorziening. --- Patiëntenvoorlichting.
Choose an application
Gezondheidsvoorlichting --- Zwangerschap --- Patiëntenvoorlichting
Choose an application
In Triage, klacht- en patiëntgerichte telefonische communicatie komen zowel de communicatieve vaardigheden die de triageassistent nodig heeft als de verslaglegging aan bod. Het eerste hoofdstuk behandelt het telefonisch triëren, een betrekkelijk nieuw begrip binnen de gezondheidszorg. Bij telefonische triage gaat het om het bepalen van de mate van urgentie en vervolgens het bepalen van de mate van zorg die moet worden verleend. Hoofdstuk twee gaat over communiceren. De basisvaardigheden van patiëntgericht communiceren worden beschreven en verrijkt met aansprekende voorbeelden. Het derde hoofdstuk gaat over de verslaglegging. In dit hoofdstuk wordt ingegaan op de verschillende doelstellingen van het verslag en wat de doktersassistent (e) in een verslag moet noteren. Bij veel telefoongesprekken is geen noodzaak voor triage, zoals de patiënt die belt voor het maken van een afspraak, het aanvragen van een (herhaal)recept of een verwijsbrief. In het nieuwe, vierde hoofdstuk wordt hierbij stilgestaan en wordt besproken hoe ook die gesprekken op een patiëntvriendelijke en patiëntgerichte wijze kunnen verlopen. Het vijfde en laatste hoofdstuk gaat over het werken met de HAAK-scorelijst. Deze scorelijst is ontwikkeld om de kwaliteit van de telefonische triage en de verslaglegging van de doktersassistent(e) tijdens de gesprekken in de huisartsenpraktijk te kunnen toetsen.
Triage --- Patiëntenvoorlichting --- Telefoneren
Listing 1 - 10 of 189 | << page >> |
Sort by
|