Listing 1 - 6 of 6 |
Sort by
|
Choose an application
Choose an application
Educational psychology --- MAC-waarden (Maximaal Aanvaardbare Concentratie) --- Educational sciences --- psychologie --- Study methods --- Psychology --- concentratieproblemen --- studiemethoden --- Affective and dynamic functions --- concentratie
Choose an application
Hygiene. Public health. Protection --- Toxicology --- Personnel management --- toxicology --- stralingshygiëne --- bedrijfshygiëne --- veiligheid (mensen) --- veiligheidstechnieken --- vergaderen --- geneeskunde --- milieuhygiëne --- statistiek --- arbeidsbescherming --- ergonomie --- toxicologie --- gezondheidspromotie --- rampen --- ongevallen --- arbeidsrecht --- EHBO (eerste hulp bij ongelukken) --- arbeidsgeneeskunde --- beroepsziekten --- geluidshinder --- brandpreventie --- arbeid --- CPBW (comité voor preventie en bescherming van de werknemers) --- MAC-waarden (Maximaal Aanvaardbare Concentratie) --- arbeidsongevallen --- preventiebeleid --- ongevallenpreventie
Choose an application
Social law. Labour law --- Hygiene. Public health. Protection --- Toxicology --- Social medicine --- stralingshygiëne --- bedrijfshygiëne --- vergaderen --- geneeskunde --- milieuhygiëne --- statistiek --- arbeidsbescherming --- ergonomie --- toxicologie --- rampen --- ongevallen --- arbeidsrecht --- EHBO (eerste hulp bij ongelukken) --- arbeidsgeneeskunde --- beroepsziekten --- geluidshinder --- brandpreventie --- CPBW (comité voor preventie en bescherming van de werknemers) --- MAC-waarden (Maximaal Aanvaardbare Concentratie) --- ongevallenpreventie
Choose an application
De laatste jaren groeit de belangstelling voor het probleemveld milieu en gezondheid. Enerzijds neemt de kennis omtrent de effecten van een langdurige blootstelling aan lage concentraties giftige stoffen toe. Anderzijds zijn er aanwijzingen dat het aantal overgevoelige mensen in de bevolking groeit en steeds meer mensen aandoeningen lijken op te lopen als gevolg van blootstelling aan de milieuverontreiniging in hun leef- of werkmilieu. Inleidende hoofdstukken van dit Basisboek milieu en gezondheid geven een overzicht van de problemen, gevolgd door een historische beschouwing over het probleemveld, van de vroegste oudheid tot en met de negentiende eeuw. Aan de normstelling voor giftige stoffen en de evaluatie van het risico voor de volksgezondheid worden aparte hoofdstukken besteed, evenals aan gezondheid en overgevoeligheid. Nieuw is de indeling naar organen, niet alleen de ademhalingsorganen, lever, nieren e.d., maar ook het zenuwstelsel, het reproductiesysteem en het immuunstelsel. Voorts zijn er hoofdstukken over mutagene, carcinogene en neurotoxische stoffen.Tenslotte worden volgens de klassieke indeling de mogelijke effecten op de gezondheid van vervuiling van buitenlucht, binnenklimaat, de werkplek, water en voedsel behandeld. In het boek worden methodieken in beschouwing genomen die, hoewel nog niet algemeen aanvaard, mogelijkheden bieden voor de diagnostiek en behandeling van patiënten.
504 --- 614.7 --- 502.35 --- 504.05 --- #A9409A --- 616 --- allergieën --- arbeidsveiligheid --- geneeskunde --- gezondheidszorg --- voedingsmiddelen --- zenuwstelsel --- (geschiedenis) --- Allergie --- Arbeidsgeneeskunde (bedrijfsgeneeskunde) --- Bedrijfshygiëne --- Beroepsziekten --- Bodemverontreiniging --- Co-intoxicatie --- Genetisch risico --- Gezondheidszorg (gezondheidsbeleid) --- Kankerverwekkende stoffen (carcinogene stoffen) --- Loodintoxicatie --- Luchtverontreiniging --- Mac-waarden (maximaal aanvaardbare concentratie-waarden) --- Milieuhygiëne --- Toxicologie (vergiftiging, intoxicatie) --- Voedingshygiëne --- Waterverontreiniging --- Environment. Environmental science --- Pollutie van lucht, water, grond--(openbare gezondheidszorg) --- Milieuwetenschappen --- Pathologie --- 504 Environment. Environmental science --- 614 --- gvo (gez) --- milieuhygiëne (gez) --- toxicologie (gez) --- Pollution --- Health aspects
Choose an application
Bevat ons voedsel vreemde stoffen, en betekent dit een gevaar voor onze gezondheid? Ziedaar de kernvraag van onderhavig boek, dat reeds eerder als monografie nr. 16 in deze reeks verscheen, maar inmiddels grondig werd geactualiseerd resp. herschreven. Over hogergenoemde vraag heerst heel wat onbehagen, nog versterkt door de aandacht die de media regelmatig besteden aan al of niet reële schandalen of schandaaltjes in dit verband. De monografie wil in deze materie een aantal misverstanden rechtzetten. Het accent komt daarbij te liggen op de zo genaamd. 'contaminanten', dit wil zeggen die stoffen die niet opzettelijk aan een voedingsmiddel zijn toegevoegd, maar daarin aanwezig zijn, hetzij als residu, hetzij door migratie, hetzij door de vervuiling van de omgeving. Worden achtereenvolgens behandeld: zware metalen, pesticiden (geheel herschreven), antibiotica en hormonen, mycotoxinen, nitrosaminen, polycyclische koolwaterstoffen, bepaalde industriële producten en radioactieve stoffen. In deze editie werd ook het hoofdstuk 'additieven' herschreven en op substantiële wijze uitgebreid. Additieven (zoals kleurstoffen), door de doorsneeburger meestal in één adem genoemd met contaminanten (zoals kwik in vis), zijn opzettelijke toevoegsels die aan een strikte reglementering zijn onderworpen.Telkens worden de volgende vragen beantwoord: waar komen deze vreemde stoffen vandaan, welke zijn de eventuele schadelijke effecten ervan, wat is de aanvaarde norm en hoe bepaalt men die, wat zegt onze wetgeving (niet)?
Food Additives --- Food Contamination --- Legislation, Food --- 641.1 --- #KVIV --- #abib:almm --- Academic collection --- $?$88/11 --- 614.7 --- 641 --- 664.05 --- 628.4 --- 628.9 --- Voeding : gevaarlijke stoffen --- antibiotica --- carcinogenen --- hormonen --- koolwaterstoffen --- metaalintoxicaties --- pesticiden --- radioactiviteit --- toxicologie (intoxicatie, vergiftiging) --- voedingshygiëne (voedingsgewoonten) --- voedingsleer --- 641.1 Foodstuffs from the point of view of properties. Nutritional value --- Foodstuffs from the point of view of properties. Nutritional value --- Food Legislation --- Food Laws --- Food Law --- Food Legislations --- Law, Food --- Laws, Food --- Legislations, Food --- Food --- Food Adulteration --- Adulteration, Food --- Adulterations, Food --- Contamination, Food --- Contaminations, Food --- Food Adulterations --- Food Contaminations --- adverse effects --- milieu - leefmilieu - milieubeleid (zie ook 712) - duurzame ontwikkeling --- voeding --- (zie ook: beroepskanker) --- (zie ook: endocrinologie) --- (zie ook: bedrijfshygiëne) --- (zie ook: voedingshygiëne) --- legislation & jurisprudence --- Europe. --- Northern Europe --- Southern Europe --- Western Europe --- Food additives, adverse effects. --- Food contamination. --- Giftige bestanddelen. --- Legislation --- Milieuverontreiniging. --- Voedselvergiftiging. --- Food, europe. --- Toxicology --- voedselvergiftiging --- Nutritionary hygiene. Diet --- additieven (voeding) --- MAC-waarden (Maximaal Aanvaardbare Concentratie) --- chemische technologie --- Aliments. Additifs. Toxicologie. --- Voedsel. Vreemde stoffen. Vergiftigingen. --- 628.5 --- voedingsleer (gez) --- Voeding --- Voedingsmiddelencontrole --- Voedselveiligheid. --- Food adulteration and inspection. --- Food poisoning. --- Voedselveiligheid --- Drank --- Gezondheid --- Milieu
Listing 1 - 6 of 6 |
Sort by
|