Narrow your search

Library

ULiège (10)

KU Leuven (9)

UGent (6)

Botanic_Garden_Meise (4)

KBR (4)

UCLouvain (1)


Resource type

dissertation (11)

book (3)

article (1)


Language

English (6)

Multiple languages (4)

French (2)

Undetermined (2)

Dutch (1)


Year
From To Submit

2013 (1)

2009 (2)

2007 (2)

2005 (1)

2004 (2)

More...
Listing 1 - 10 of 15 << page
of 2
>>
Sort by

Article
The Helminthosporium foot-root of wheat, with observations on the morphology of Helminthosporium and on the occurrence of saltation in the genus
Author:

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract


Book
Metaboliten von Helminthosporium victoriae und H. sativum : Struktur und Biosynthese
Author:
ISBN: 3260039368 Year: 1975 Publisher: Zürich ETH

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract


Book
Helminthosporia metabolites, biology, plant diseases : Bipolaris, Drechslera, Exserohilum
Author:
ISBN: 8385583114 9788385583110 Year: 1995 Publisher: Poland: Poznan,

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract


Dissertation
Pomme de terre de consommation : "Qualité externe impeccable exigée ! Réalisme ou utopie ? " : Etude de cas (gale argentée, défauts externes et endommagements).
Authors: --- ---
Year: 2004


Dissertation
A molecular analysis of L-arabinan degradation in Aspergillus niger and Aspergillus nidulans.
Author:
ISBN: 9054853921 Year: 1995 Publisher: Wageningen : Landbouwuniversiteit te Wageningen,


Dissertation
Studie van de bewaarparameters van verse aardappelen ter beheersing van schimmelgroei en vorming van reducerende suikers
Authors: --- --- ---
Year: 2013 Publisher: Gent : s.n.,

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

De uitgroei van H. solani zou bij deze omstandigheden ook verminderd kunnen worden, al is verder onderzoek nodig om dit te bevestigen. Deze bewaaromstandigheden zullen de bakkleur positief beïnvloeden en dus ook en het acrylamidegehalte van de frieten. Warnez bewaart de aardappelen bij 4-5 °C, RV 90-95%, om het risico op uitval door schimmelgroei te beperken. Ter vermindering van het reducerend suikergehalte wordt de noodzaak gezien de bewaartemperatuur van de frietaardappelen te verhogen (7 °C). In dit onderzoek werden de groeicondities van Helminthosporium solani en Colletotrichum coccodes onderzocht. De bakkleuren werden bestudeerd in functie van de bewaarperiode en- condities. Correlaties werden geanalyseerd tussen de bakkleuren en de Maillardreactie in functie van de reducerende suiker- en acrylamidegehaltes. De bakkleur na frituren nam toe in functie van de bewaarperiode. De bewaring bij 4; 4,5+ethyleen of 5 °C gaven geen significante verschillen. Bewaartemperaturen van 6 tot 10 °C gaven lichtere bakkleuren. Bewaring met ethyleen als kiemremmer (CO2-gehalte < 0,5 %) gaf geen significante verschillen qua bakkleur in vergelijking met de conventionele kiemremmingsmethode. Een matige correlatie werd gevonden tussen de bakkleuren en het reducerend suikergehalte en een lineair verband tussen de acrylamidegehaltes en de bakkleur. Aardappelen frituren gaat altijd gepaard met acrylamidevorming. Aanwezigheid van H. solani en C. coccodes op de aardappelen werd bevestigd door sporenidentificatie. Na 26 weken bewaring was er geen progressieve uitgroei bij (4; 4,5+ethyleen en 8 °C), mits droge oogstomstandigheden, lage relatieve luchtvochtigheid en lage initiële besmetting met schimmelsporen. De groei van C. coccodes werd stopgezet bij aw ? 0,92 en groeit optimaal bij een aw 0,97 (incubatietemperatuur 22 °C). De temperatuurgrenzen, bepaald aan de hand van het Kardinaal model zijn: Tmin -8,1 ± 6,2 °C; Topt 25,2 ± 1,6 °C; Tmax 37,1 ± 6,3 °C (incubatie aw 0,98). De aardappelen kunnen bewaard worden bij 7 °C en RV ? 92 % (mits droog oogsten), zonder het risico op uitgroei van C. coccodes.


Dissertation
Contribution à la protection intégrée des stocks de riz paddy contre les insectes ravageurs et enquêtes agro-économiques au nord Viet Nam.
Authors: ---
Year: 2004

Listing 1 - 10 of 15 << page
of 2
>>
Sort by