Listing 1 - 3 of 3 |
Sort by
|
Choose an application
Book history --- Europe --- Drinking behavior --- Gastronomy --- Boissons --- Gastronomie --- History --- Bibliography --- Fonctions alimentaires --- Histoire --- Bibliographie --- Beverages --- Cooking --- Food --- Dinners and dining --- history --- 094:641.5 --- 641 <01> --- 641/642 --- history. --- Oude en merkwaardige drukken. Kostbare en zeldzame boeken. Preciosa en rariora-:-Preparation of foodstuffs and meals. Cookery --- Voeding. Voedsel--(zie ook {392.8})--Bibliografieën. Catalogi --- Food. Cooking. Dishes. Meals --- Europe. --- Northern Europe --- Southern Europe --- Western Europe --- 641/642 Food. Cooking. Dishes. Meals --- 094:641.5 Oude en merkwaardige drukken. Kostbare en zeldzame boeken. Preciosa en rariora-:-Preparation of foodstuffs and meals. Cookery --- Banquets --- Dining --- Eating --- Meals --- Caterers and catering --- Entertaining --- Etiquette --- Menus --- Table --- History&delete& --- Catalogs --- Beverages - history - Europe - abstracts --- Cooking - history - Europe - abstracts --- Food - Europe - abstracts --- Dinners and dining - Europe - History - Bibliography
Choose an application
Archaeology and science enable new and creative understandings of Europe's early farmers, answering questions that remain after more than a century of research. The challenge is to integrate multiple lines of evidence, scientific and more traditionally archaeological, while keeping in focus the principal questions that we want to ask of our data.
Agriculteurs --- Transition démographique --- Skeletal remains (Archaeology) --- Primate remains (Archaeology) --- Bönder --- Farmers. --- Human remains (Archaeology). --- Neolithische Revolution. --- Neolitisk tid. --- Transition démographique --- Agriculture, Prehistoric --- Agriculture, Prehistoric. --- Antiquities, Prehistoric --- Antiquities, Prehistoric. --- Antiquities. --- Demographic transition --- Demographic transition. --- Farmers --- Human remains (Archaeology) --- Neolithic period --- Neolithic period. --- Prehistoric peoples --- Historia. --- History --- Food --- Food. --- Europa. --- Europe --- Europe. --- Cavemen (Prehistoric peoples) --- Early man --- Man, Prehistoric --- Prehistoric archaeology --- Prehistoric human beings --- Prehistoric humans --- Prehistory --- Human beings --- Human skeleton --- Prehistoric agriculture --- Transition, Demographic --- Vital revolution (Demography) --- Demography --- Population --- Vital statistics --- Farm operators --- Operators, Farm --- Planters (Persons) --- Agriculturists --- Rural population --- History. --- Agriculture --- Antiquities --- Néolithique --- Agriculture préhistorique --- Restes humains (Archéologie) --- Homme préhistorique --- Antiquités préhistoriques --- Histoire --- Alimentation --- Antiquités --- Bioarchaeology --- Primitive societies --- Neolithic period - Europe --- Farmers - Europe - History --- Demographic transition - Europe --- Agriculture, Prehistoric - Europe --- Human remains (Archaeology) - Europe --- Prehistoric peoples - Food - Europe --- Antiquities, Prehistoric - Europe --- Europe - Antiquities
Choose an application
Bevat ons voedsel vreemde stoffen, en betekent dit een gevaar voor onze gezondheid? Ziedaar de kernvraag van onderhavig boek, dat reeds eerder als monografie nr. 16 in deze reeks verscheen, maar inmiddels grondig werd geactualiseerd resp. herschreven. Over hogergenoemde vraag heerst heel wat onbehagen, nog versterkt door de aandacht die de media regelmatig besteden aan al of niet reële schandalen of schandaaltjes in dit verband. De monografie wil in deze materie een aantal misverstanden rechtzetten. Het accent komt daarbij te liggen op de zo genaamd. 'contaminanten', dit wil zeggen die stoffen die niet opzettelijk aan een voedingsmiddel zijn toegevoegd, maar daarin aanwezig zijn, hetzij als residu, hetzij door migratie, hetzij door de vervuiling van de omgeving. Worden achtereenvolgens behandeld: zware metalen, pesticiden (geheel herschreven), antibiotica en hormonen, mycotoxinen, nitrosaminen, polycyclische koolwaterstoffen, bepaalde industriële producten en radioactieve stoffen. In deze editie werd ook het hoofdstuk 'additieven' herschreven en op substantiële wijze uitgebreid. Additieven (zoals kleurstoffen), door de doorsneeburger meestal in één adem genoemd met contaminanten (zoals kwik in vis), zijn opzettelijke toevoegsels die aan een strikte reglementering zijn onderworpen.Telkens worden de volgende vragen beantwoord: waar komen deze vreemde stoffen vandaan, welke zijn de eventuele schadelijke effecten ervan, wat is de aanvaarde norm en hoe bepaalt men die, wat zegt onze wetgeving (niet)?
Food Additives --- Food Contamination --- Legislation, Food --- 641.1 --- #KVIV --- #abib:almm --- Academic collection --- $?$88/11 --- 614.7 --- 641 --- 664.05 --- 628.4 --- 628.9 --- Voeding : gevaarlijke stoffen --- antibiotica --- carcinogenen --- hormonen --- koolwaterstoffen --- metaalintoxicaties --- pesticiden --- radioactiviteit --- toxicologie (intoxicatie, vergiftiging) --- voedingshygiëne (voedingsgewoonten) --- voedingsleer --- 641.1 Foodstuffs from the point of view of properties. Nutritional value --- Foodstuffs from the point of view of properties. Nutritional value --- Food Legislation --- Food Laws --- Food Law --- Food Legislations --- Law, Food --- Laws, Food --- Legislations, Food --- Food --- Food Adulteration --- Adulteration, Food --- Adulterations, Food --- Contamination, Food --- Contaminations, Food --- Food Adulterations --- Food Contaminations --- adverse effects --- milieu - leefmilieu - milieubeleid (zie ook 712) - duurzame ontwikkeling --- voeding --- (zie ook: beroepskanker) --- (zie ook: endocrinologie) --- (zie ook: bedrijfshygiëne) --- (zie ook: voedingshygiëne) --- legislation & jurisprudence --- Europe. --- Northern Europe --- Southern Europe --- Western Europe --- Food additives, adverse effects. --- Food contamination. --- Giftige bestanddelen. --- Legislation --- Milieuverontreiniging. --- Voedselvergiftiging. --- Food, europe. --- Toxicology --- voedselvergiftiging --- Nutritionary hygiene. Diet --- additieven (voeding) --- MAC-waarden (Maximaal Aanvaardbare Concentratie) --- chemische technologie --- Aliments. Additifs. Toxicologie. --- Voedsel. Vreemde stoffen. Vergiftigingen. --- 628.5 --- voedingsleer (gez) --- Voeding --- Voedingsmiddelencontrole --- Voedselveiligheid. --- Food adulteration and inspection. --- Food poisoning. --- Voedselveiligheid --- Drank --- Gezondheid
Listing 1 - 3 of 3 |
Sort by
|