Narrow your search
Listing 1 - 10 of 1075 << page
of 108
>>
Sort by

Book
Methods of enzymatic analysis
Authors: ---
Year: 1974 Publisher: New York

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Keywords

Enzymology --- enzymen


Periodical
Biochimica et biophysica acta : E: enzymology
ISSN: 09241086 18792960 Year: 1967 Publisher: Amsterdam Elsevier

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract


Book
Biologie - proefondervindelijk 2 : enzymen.
Authors: ---
ISBN: 9001568114 Year: 1974 Publisher: S.l. Wolters Noordhoff

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract


Book
LDH isoenzymen bij nieraandoeningen : experimentele en klinische studie
Authors: ---
Year: 1967 Publisher: Brussel : Arscia,

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract


Book
Restriction enzymes : A history
Author:
ISBN: 9781621821052 Year: 2019 Publisher: New York Cold spring Harbor Laboratory press

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract


Book
Enzyme-Based Computing Systems
Author:
ISBN: 9783527345700 Year: 2019 Publisher: Germany Willey-VCH

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract


Book
Brood
Authors: ---
Year: 2010 Publisher: Leidschendam Bèta Publishers

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Wat ooit begon als een voedzaam meelpapje van gekneusde tarwekorrels, komt nu dagelijks dampend uit de oven. Vooral de combinatie van een krokante, knapperige korst en het zachte, elastische binnenste (kruim) maakt versgebakken brood zo bijzonder lekker. De belangrijkste grondstof voor brood is graan, dat behalve zetmeel (koolhydraten) ook belangrijke voedingsstoffen als eiwitten, vitamines, mineralen en voedingsvezel bevat. Dat juist tarwe de koning van de broodgranen is geworden, komt door het gluteneiwit dat in deze graansoort rijkelijk aanwezig is en dat zorgt voor een mooie, elastische en luchtige broodstructuur. Brood is tegenwoordig veel meer dan gebakken deeg van meel, zout, gist en water. Bakkers gebruiken noten, zaden en meelmixen om allerlei verschillende soorten brood te bakken. En met broodverbeteraars slagen ze erin de kruimstructuur te verbeteren, de baktijd te verkorten, de houdbaarheid te verlengen en de smaak en kleur aan te passen. Maar het oudbakken worden blijft een probleem van alle broden. De knapperige korst wordt taai en leerachtig en het kruim wordt stug. Toch komen onderzoekers stapje voor stapje dichter bij een oplossing. Speciale enzymen lijken het verouderingsproces te vertragen.&#13;&#13;

Keywords

Chemistry --- brood --- enzymen


Book
Chemie rond de uitvaart
Authors: ---
Year: 2012 Publisher: Leidschendam Bèta Publishers

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Wat er na de dood met je lijf gebeurt, is iets waar je liever niet over nadenkt. Vaak is het nodig dat nabestaanden de dag erna direct een beslissing nemen over de eindbestemming: begraven of cremeren. Binnen 6 dagen dient de uitvaart zich volgens de wet te hebben voltrokken. Wanneer de overledene zijn lichaam aan de wetenschap heeft gedoneerd voor onderzoek en onderwijs, moeten nabestaanden nog sneller afscheid nemen. Het is dan zaak het lichaam snel te conserveren. Eenmaal onder de grond zorgen enzymen, micro-organismen en chemische reacties voor de ontbinding van het stoffelijk overschot tot de basisbouwstenen van het leven. Bij verbranding in een crematieoven verdwijnt al het organische stof via de schoorsteen en blijven alleen as en eventuele chirurgische metaalprotheses over. Die laatste zijn te recyclen. Meer keus dan begraven of verbranden is er voorlopig niet in Nederland. De uitvaartbranche werkt wel aan nieuwe technieken als vriesdrogen of oplossen in loog. Of het publiek en de politiek die omarmen, is de vraag.&#13;&#13;

Keywords

Chemistry --- uitvaarten --- chemie --- enzymen


Book
Principles of enzymology for technological applications
ISBN: 0750606894 Year: 1997 Publisher: Oxford Butterworth-Heinemann

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract


Book
Enzyme structure
Authors: ---
Year: 1967 Publisher: Orlando New York London Academic Press

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Listing 1 - 10 of 1075 << page
of 108
>>
Sort by