Listing 1 - 10 of 12 | << page >> |
Sort by
|
Choose an application
Doelstelling: In de geschreven pers kwamen er een veelheid aan termen voor die op de één of andere manier met dioxines en de dioxinecrisis verbonden zijn. Het doel van de scriptie is proberen structuur te scheppen in het semantische veld van de dioxines en enkele termen kritisch te bestuderen. Middelen: Een hele lijst van basiswerken. Vertalende en verklarende woordenboeken, encyclopedieën, informanten, internet, vakliteratuur, artikels, ... Resultaten: Dit glossarium is een hulp voor vertalers die een gespecialiseerde tekst moeten vertalen in verband met de dioxinecrisis of over dioxines.
Becommentarieerde vertaling. --- Dioxine. --- Dioxinecrisis. --- Frans. --- Glossarium. --- Nederlands. --- Terminografisch onderzoek. --- Terminologie.
Choose an application
Lucht --- Luchtkwaliteit --- Luchtvervuiling --- Ozonlaag --- Smog --- Dioxine --- Zure regen --- Broeikaseffect
Choose an application
Animal products --- Plant products --- Support measures --- Subsidies --- Exports --- Imports --- Regulations --- Crise de la dioxine --- Belgium
Choose an application
Animal products --- Plant products --- Support measures --- Subsidies --- Exports --- Imports --- Regulations --- Crise de la dioxine --- Belgium
Choose an application
Kanker --- Milieu --- Carcinogeen --- Milieuverontreiniging --- Voedingsadditief --- Asbest --- Elektromagnetisme --- Haarkleuring --- Verf --- Deodorant --- Dioxine --- Mobiele telefoon --- Genetische manipulatie --- Pesticide --- Kunststof --- Passief roken
Choose an application
Food science and technology --- #ECO:04.10:sectoren landbouw --- 547.7 --- 615.9 --- 502.55 --- 671 Gezondheidszorg. Preventie --- Voeding --- Agrotechnology and Food Sciences. Food Sciences --- Meat --- Food Quality and Safety --- Meat. --- Food Quality and Safety. --- DIOXIN --- BELGIUM --- Dioxine crisis --- Monograph --- 920 --- voeding --- vlees --- dioxine --- België 20ste eeuw --- geschiedenis België --- histoire Belgique
Choose an application
Allerlei vragen over gif, in alle soorten en maten, worden beantwoord: of het nu komt van planten, dieren en bacteriën of van producten van de aarde of de mens zelf. In zeven hoofdstukken bespreekt de auteur op nuchtere wijze en in duidelijke taal de kenmerken en gevaren van verschillende giffen zoals atropine, nicotine, slangengif, tetanus, cadmium, koolstofmonoxide, dioxine en cannabis, ingedeeld bij waar ze vandaan komen. Er is een apart hoofdstuk over drugs. In elk hoofdstuk zijn een aantal kaders opgenomen met 'Weetjes' en 'Tips' en aan het eind van elk hoofdstuk staat een quiz met twee vragen om de kennis van het desbetreffende onderwerp te testen. Ook bevat het hoofdstuk over giffen die de mens produceert een proef om plastic te maken van een aardappel; milieuvriendelijk en afbreekbaar plastic dus. Een leerzaam boek voor kinderen van de midden- en bovenbouw van de basisschool met als contrast bij de serieuze inhoud veel grappige kleurrijke illustraties van Sebastiaan Van Doninck waarin bacteriën, plastic flessen, vulkanen en batterijen oogjes hebben gekregen.
Toxicology --- slangen (dieren) --- politiehonden --- toxines --- lager onderwijs 2de graad (doelgroep) --- drugs --- dioxinen --- Vergif. --- Giftige dieren. --- Giftige planten. --- 612.8 --- dioxine --- drugshonden --- giftige dieren --- giftige planten --- vergif --- Giftige dieren --- Giftige planten --- Giftige stoffen --- toxicologie --- plastic --- bacteriën --- Drugshonden --- gevaar --- Giftige dieren (jeugd) --- Giftige planten (jeugd) --- Vergif (jeugd) --- Ziek- gezond --- 091705.jpg --- Toxicologie --- farmacie, geneesmiddelen, apotheken, geneeskruiden, narcotica en vergiften --- Farmacie - Geneesmiddelen
Choose an application
Herbicides --- Résistance aux produits chimiques --- Resistance to chemicals --- Toxicité --- toxicity --- Phytotoxicité --- Phytotoxicity --- Persistance des pesticides --- Pesticide persistence --- Composé phénolique --- Phenolic compounds --- Santé publique --- public health --- Défoliant --- Defoliants --- environment --- Dioxine --- Dioxins --- Herbicides. --- Phenoxy groups. --- Trichlorophenoxyacetic acid. --- Plant and Crop Sciences. Plant and Crop Protection --- Chemical Control
Choose an application
Pharmacognosy --- Nutritionary hygiene. Diet --- Natuurgeneeskunde --- Therapie --- 613.2 --- Gezondheid --- Voeding --- Voedingsleer --- Diëten --- Eetstoornissen --- Obesitas --- 628.4 --- HACCP --- PCB (polychloorbifenyl) --- adolescenten --- cardiologie (hartziekten) --- dioxine --- foetale ontwikkeling --- foetus --- hersenen (cerebrum) --- kinderen --- mortaliteit --- neurologie (zenuwziekten) --- obesitas (vermageringsdieet) --- vetzuren --- vis --- vitamine C --- voedingshygiëne (voedingsgewoonten) --- zwangerschap (graviditeit) --- (zie ook: vaatziekten) --- (zie ook: neurochirurgie) --- Conferences - Meetings --- Fysiotherapie --- Geneesmiddelen --- Plantkunde --- Thérapeutique --- Alimentation/Nutrition --- Physiothérapie --- Médicaments --- Botanique --- voedingsleer
Choose an application
Sept scientifiques présentent leur analyse et leur vision de la crise de la dioxine. Au-delà du scandale politique, ils s'attachent à mettre en lumière les aspects toxicologiques du phénomène et ses effets sur l'environnement. Ils évaluent avec précision l'impact économique de la crise et ses conséquences sociales et médicales. Les questions posées et les multiples réponses apportées mettent en perspective la façon dont notre société gère le risque, et en particulier le risque alimentaire. Comment fixer les normes dans un marché mondial où les technologies évoluent sans cesse ? Comment prévoir l'imprévisible ? Peut-on mettre la santé en jeu au nom d'impératifs économiques ? Les dioxines, furannes et molécules apparentées : origine, sources et devenir dans l'environnement / Edwin De Pauw -- Les dioxines : aspects toxicologiques et normatifs / Pascal Gustin -- Dangers et risques pour les humains /Alfred Noirfalise, Sarah Srebrnik - Fiszman, Patricia Bodart -- Importance économique des produits animaux et crise de la dioxine / Philippe Lebailly, Pascal Leroy, Philippe Burny -- La crise de la dioxine en Belgique : un accident parmi d'autres ? / Guy Maghuin-Rogister -- La crise de la dioxine : vers un nouveau mode de gestion de la sécurité alimentaire ? / Catherine Zwetkoff -- Les dioxines comme fait social / Marc Mormont.
Dioxines --- Santé publique --- Volksgezondheid --- Dioxins --- Pesticides --- Environmental Pollution --- Food Contamination --- Legislation, Food --- poisoning --- prevention and control --- Aliments --- Food contamination --- Contamination --- Dioxine --- Toxicité --- toxicity --- Alimentation des animaux --- Animal feeding --- Alimentation humaine --- Human feeding --- Résidu --- residues --- Surveillance épidémiologique --- Disease surveillance --- Normalisation --- Standardizing --- public health --- HACCP --- Rampen --- Voeding --- 547.7 --- Toxicologie --- 615.9 --- Chemische stoffen --- 502.55 --- #ABIB:aimm --- 614.31 --- Catastrophes --- Alimentation/Nutrition --- Heterocyclic compounds in general. Dioxins --- General toxicology. General studies of poisons and poisoning (intoxication) --- Produits chimiques --- Pollution, contamination danger. Protection against pollution --- 502.55 Pollution, contamination danger. Protection against pollution --- 615.9 General toxicology. General studies of poisons and poisoning (intoxication) --- 547.7 Heterocyclic compounds in general. Dioxins --- Contamination. --- 620 --- alimentation --- dioxine --- viande --- voeding --- Dioxins - poisoning --- Pesticides - poisoning --- Environmental Pollution - prevention and control --- Food Contamination - Belgium --- Legislation, Food - Belgium
Listing 1 - 10 of 12 | << page >> |
Sort by
|