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In Profiles from the Kitchen, Charles A. Baker-Clark offers a collection of portraits of well-known culinary figures who have worked in different ways to shape our relationship with food. Despite their diverse personalities, backgrounds, and interests, Baker-Clark's subjects are a testament to the fact that both cooking and eating are endeavors well worth learning and sustaining. Profiles from the Kitchen includes well-known food writers such as M.F.K. Fisher, Eugene Walter, Elizabeth David, and John T. Edge; famous cooks such as Julia Child and James Beard; and contemporary chefs such as R
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?'It all started in 1975. I was fifteen years, three hundred and forty-four days old, nothing but a kid, albeit a kid they'd highlighted in The Year Book as a hard case. I was four months out of juvey, give or take, and I had a swagger, an edge, abrasion ...'?So begins the hilarious, often vexed, and constantly twisted life story of Teri Louise Kelly in this first volume of her memoirs. Writing as the boy she once was, Teri takes us into the cloistered world of swanky hotels in England and Paris. She describes with solicitous accuracy the pranks, mind games and seedy morals of an ensemble of l
Cooks --- Women cooks --- England
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Housekeeping --- cooks --- Antwerp
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Food --- Cooks. --- Composition
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Cooks --- Occupations --- Culinary arts
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Cooks --- Apprentices --- Company of Cooks (London, England) --- Culinary arts
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Housekeeping --- cookbooks --- cooks --- food --- cooking
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Food service management --- Cooks --- Cooking
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Souvent, on parle nourriture, cuisine, restauration. On débat des produits, du bio, du durable. On commente, on critique, on félicite les cuisiniers. Parfois, on les interroge. La télévision a trouvé un filon en mettant la gastronomie au cœur de ses programmes, alternant cuisiniers et pâtissiers, amateurs et professionnels. Paul Bocuse avait réussi à faire sortir les chefs de leur cuisine. Ils sont maintenant devenus les héros et les hérauts de la culture gastronomique française. On les note, on les classe, on les étoile. On parle beaucoup d'eux. Quand on les interroge, c'est plus souvent sur leurs recettes que sur leur vie. Cinquante-neuf cuisiniers, parfois accompagnés de leur muse ou de leur alter ego, ont bien voulu utiliser un temps d'incertitude, de doute et de crise pour se confier sur leur parcours, leur évolution, leurs projections. Avec Alain Bauer, ils se sont livrés comme jamais au regard bienveillant, mais interrogateur, d'un client qui « sait manger », sans pour autant s'imaginer cuisinier. Un gastronome critique qui, parallèlement à son parcours académique, a pu les fréquenter, créer des liens amicaux, obtenir leur confiance dans cet exercice inédit de « confessions gastronomiques ». Voici le premier panorama du paysage gastronomique français de l'« après », une vision optimiste de lendemains mieux cuisinés.
Cuisiniers -- France --- Entretiens --- Gastronomy --- Cooks
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