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Book
Worst, paté en andere charcuterie uit de Franse keuken
Authors: --- ---
ISBN: 9789058973429 Year: 2008 Publisher: Tielt Arnhem Terra Lannoo

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Abstract

Keywords

Cooking (Pork)


Book
Ham : verhalen en recepten rond de tophammen van Europa
Authors: --- --- --- ---
Year: 2018 Publisher: Tielt Lannoo

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Abstract

Keywords

Cooking (Pork)


Book
Ham : prime hams of Europe : stories and recipes
Authors: --- --- --- ---
Year: 2018 Publisher: Tielt Lannoo

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Abstract

Keywords

Cooking (Pork)


Book
Jambon : les plus grands jambons d'Europe en histoire et en recette
Authors: --- --- --- --- --- et al.
ISBN: 9789401437639 Year: 2018 Publisher: Tielt Lannoo

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Abstract

Keywords

Cooking (Pork)


Book
Real pigs : shifting values in the field of local pork
Author:
ISBN: 9780822361381 0822361388 9780822361572 0822361574 9780822374237 0822374234 Year: 2016 Publisher: Durham : Duke University Press,

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Abstract

In addition to being one of the United States' largest pork producers, North Carolina is home to a developing niche market of pasture-raised pork. In Real Pigs Brad Weiss traces the desire for "authentic" local foods in the Piedmont region of central North Carolina as he follows farmers, butchers, and chefs through the process of breeding, raising, butchering, selling, and preparing pigs raised on pasture for consumption. Drawing on his experience working on Piedmont pig farms and at farmers’ markets, Weiss explores the history, values, social relations, and practices that drive the pasture-raised pork market. He shows how pigs in the Piedmont become imbued with notions of authenticity, illuminating the ways the region's residents understand local notions of place and culture. Full of anecdotes and interviews with the market's primary figures, Real Pigs reminds us that what we eat and why have implications that resonate throughout the wider social, cultural, and historical world.


Book
Inocuidad de la carne de cerdo-- desde el criadero hasta la mesa del consumidor
Author:
Year: 2003 Publisher: Washington, D.C. : Servicio de Inocuidad e Inspección de los Alimentos, Departamento de Agricultura de los Estado Unidos,

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Abstract


Book
Cochonneries : comment la charcuterie est devenue un poison
Author:
ISBN: 2707193585 9782707193582 Year: 2017 Publisher: Paris: La Découverte,

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Abstract

Un vent de panique souffle sur la filière cochon depuis que l’OMS l’a confirmé fin 2015 : les charcuteries sont cancérogènes, directement responsables du cancer de l’intestin. Aussi appelé « cancer colorectal », c’est le plus fréquent chez les non-fumeurs. Principal coupable : la charcuterie traitée au nitrate de potassium et au nitrite de sodium. Les industriels jurent que ces additifs sont indispensables pour protéger le public contre certaines bactéries. C’est un mensonge. En réalité, ils servent à accélérer la fabrication, à donner à la chair une appétissante couleur rosée, à baisser les coûts de production et à maximiser les profits. Fruit de cinq années d’enquête dans les archives administratives et médicales, ce livre dévoile l’histoire secrète des « charcuteries modernes » optimisées par la chimie. Popularisés par quelques entrepreneurs de Chicago, les knacks et les jambons nitrés ont conquis toute la planète en évinçant les charcuteries traditionnelles, plus longues à fabriquer. Face à ce scandale sanitaire, les charcutiers français, dépositaires d’un patrimoine gastronomique authentique, sauront-ils relever le défi d’une charcuterie honnête, sans cosmétiques et surtout sans victimes ?


Book
Bakken & braden
Author:
ISBN: 9789491395116 Year: 2015 Publisher: Wijgmaal-Leuven KVLV

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Book
Tot op het bot : het varken
Author:
ISBN: 9789059168374 Year: 2012 Publisher: Place of publication unknown Njam

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