Listing 1 - 1 of 1 |
Sort by
|
Choose an application
Waar komt onze voeding vandaan? Waarom zijn mensen alleseters? Is de industriële landbouw een vloek of een zegen? Zijn fastfoodketens en panklare maaltijden een bevrijding voor de vrouw of een doem voor onze gezondheid?00Van Dagelijkse kost tot Puur genieten: al jaren zijn Vlaanderen en Nederland in de ban van kookboeken en kookprogramma?s. Maar wie weet hoe onze voeding door de eeuwen heen is geëvolueerd? In 'Van mammoet tot big mac' vertelt dokter Staf Henderickx voor het eerst in dit taalgebied het verhaal achter wat op ons bord ligt. Een fascinerend relaas over de zeven vette en de zeven magere jaren in Egypte, de eerste voedselbanken in het oude Rome, middeleeuwse kapoenen, de gouden appels van Columbus, vegetariërs tegen wil en dank, en het haringmirakel tijdens de Tweede Wereldoorlog. Maar ook over de pesticiden, smaak-, kleur- en bewaarstoffen in ons eten en een landbouw- en voedingsindustrie in de ban van chemische monopolies.
History of civilization --- Food science and technology --- Housekeeping --- voeding --- geschiedenis --- Voeding --- Gezonde voeding --- 613.2 --- Geschiedenis --- Pesticiden --- Bewaarstoffen --- Landbouw --- Voedingsindustrie --- Voeding (lt) --- voedselproductie --- Pesticide --- Conserveringsmiddel --- Geneeskunde --- Techniek (wetenschap) --- Atlas --- Museum --- Tuinbouw --- Milieu --- Drank --- Gezondheid
Listing 1 - 1 of 1 |
Sort by
|