Listing 1 - 10 of 13 << page
of 2
>>
Sort by

Book
Drogen als bewaarmethode : De praktijk van het drogen van vruchten, groenten, kruiden en vlees. Met originele recepten
Author:
ISBN: 9789081739467 Year: 2012 Publisher: Beverlo Brouwland

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract


Book
The acceptable daily intake : a tool for ensuring food safety
Author:
ISBN: 1578810914 9781578810918 Year: 2000 Volume: *13 Publisher: Brussels ILSI Europe

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Food preservation techniques
Authors: ---
ISBN: 185573530X 0849317576 9786610373130 128037313X 1855737140 1591249325 9781855737143 9781591249320 9781855735309 9780203485255 0203485254 9780849317576 9781280373138 Year: 2003 Publisher: Boca Raton : Cambridge : CRC Press Woodhead,

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Extending the shelf-life of foods whilst maintaining safety and quality is a critical issue for the food industry. As a result there have been major developments in food preservation techniques, which are summarised in this authoritative collection. The first part of the book examines the key issue of maintaining safety as preservation methods become more varied and complex. The rest of the book looks both at individual technologies and how they are combined to achieve the right balance of safety, quality and shelf-life for particular products.Provides an authoritative review o


Book
Food preservatives
Authors: ---
ISBN: 0442302800 Year: 1991 Publisher: Glasgow : Blackie,


Book
Melkzuurgisting als bewaarmethode en in de dagelijkse voeding : Zelf zuurkool maken, inzuren van diverse groenten, platte kaas, yoghurt en kefir maken, komboechabereiding, zuurdesembrood
Author:
ISBN: 9789081739474 Year: 2012 Publisher: Beverlo Brouwland


Book
Levensmiddelenmicrobiologie en -conservering
Authors: --- --- --- --- --- et al.
ISBN: 9789048642557 9048642558 Year: 2021 Publisher: Brugge die Keure

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Dit boek introduceert je in de wereld van het conserveren van levensmiddelen. Het leert je welke micro-organismen verantwoordelijk zijn voor het bederf van levensmiddelen en welke pathogenen geassocieerd zijn met voedselvergiftigingen. De kern van dit boek bestaat uit de diverse manieren waarop micro-organismen geremd of verwijderd kunnen worden in levensmiddelen om zo de houdbaarheid van een levensmiddel te verlengen en de microbiologische veiligheid te verhogen. Het geeft tevens aan hoe men op een kwantitatieve manier het effect van diverse conserveringssystemen kan voorspellen en hoe met reinigen en desinfectie de contaminatie tijdens de productie geminimaliseerd kan worden.


Book
Levensmiddelenmicrobiologie en -conservering
Authors: --- --- --- --- --- et al.
ISBN: 9789048627745 Year: 2016 Publisher: Brugge die Keure

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Dit boek introduceert je in de wereld van het conserveren van levensmiddelen. Het leert je welke micro-organismen verantwoordelijk zijn voor het bederf van levensmiddelen en welke pathogenen geassocieerd zijn met voedselvergiftigingen.De kern van dit boek bestaat uit de diverse manieren waarop micro-organismen geremd of verwijderd kunnen worden in levensmiddelen om zo de houdbaarheid van een levensmiddel te verlengen en de microbiologische veiligheid te verhogen.Het geeft tevens aan hoe men op een kwantitatieve manier het effect van diverse conserveringssystemen kan voorspellen en hoe met reinigen en desinfectie de contaminatie tijdens de productie geminimaliseerd kan worden.De hoofdauteur, Prof. Frank Devlieghere, leidt, samen met Prof. Mieke Uyttendaele, het Laboratorium voor Levensmiddelenmicrobiologie en -conservering (LFMFP) dat deel uitmaakt van de vakgroep Voedselveiligheid en voedselkwaliteit van de Universiteit Gent. Hij is gespecialiseerd in de microbiologische aspecten van conservering van levensmiddelen en doet dit op een kwantitatieve en geïntegreerde manier, eigen aan een bio-ingenieur. Hij is coauteur van meer dan 150 wetenschappelijke publicaties die deel uitmaken van de Web of Science. Hij is medestichter van de technologische dienstverleningscellen Pack4Food en The Flemish cluster of Predictive Microbiology of Foods (CPMF²) en is tevens voorzitter van het excellentiecentrum Food2Know. (flaptekst)

Lebensmittelanalytik : Grundzüge, Methoden, Anwendungen
Authors: ---
ISBN: 9783540313090 3540625135 9783540625131 3540313095 Year: 2006 Publisher: Berlin, Heidelberg : Springer Berlin Heidelberg : Imprint: Springer,

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Die Lebensmittelanalytik bildet als angewandte Wissenschaft die Basis zur Untersuchung und Beurteilung von Qualität und Sicherheit unserer Lebensmittel. Das Anleitungs- und Praktikumsbuch beschreibt grundlegende und fortgeschrittene Untersuchungsmethoden. Es vermittelt Basiswissen sowohl über die wichtigsten chemischen und physikalischen Analysenverfahren und deren praktische Durchführung als auch über den theoretischen Hintergrund der Substrate, Analyten und Methoden. Zahlreiche Anwendungsbeispiele zur Ermittlung der Hauptbestandteile, relevanter Minorbestandteile sowie verschiedener Zusatzstoffe und Kontaminanten stehen dabei im Vordergrund. Zusammengestellt wurden klassisch-konventionelle und moderne instrumentelle Analysentechniken. Die zur Durchführung der Analysen notwendige Ausrüstung findet sich in jedem zeitgemäßen lebensmittelchemischen Laboratorium. Das Buch ist für Studierende und die Praktiker in Labor und Betrieb als Anleitung und handliches Nachschlagewerk gleichermaßen geeignet.


Book
Minimally Processed Foods : Technologies for Safety, Quality, and Convenience
Authors: ---
ISBN: 9783319106779 3319106767 9783319106762 3319106775 Year: 2015 Publisher: Cham : Springer International Publishing : Imprint: Springer,

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

The safety and efficacy of minimal food processing depends on the use of novel preservation technologies. This book first examines what is meant by minimally processed foods, including fresh-cut, cooked-chilled, and part-baked products. Next explored are the technologies or methods to produce quality products in terms of safety and nutrition, including: edible coating, natural preservatives (i.e., antimicrobial, flavour enhancer, anti-browning), advanced packaging (active, antimicrobial, and modified or controlled atmosphere), and selected non-thermal techniques (high pressure, pulsed electric field, ultrasound, light).  Preservation of food is crucial to achieving a secure and safe global food supply with the desired sensory quality. In addition, the increasing consumer demand for safe, ready-to-serve, ready-to-eat-and-cook products with minimal chemical preservatives has raised expectations. However, foods deemed minimally processed, such as fresh-cut fruits and vegetables, cooked-chilled, and half-baked foods, are delicate products that need special care in preparation, processing, storage, and handling. As a result, new technologies to develop minimally processed foods have aggressively advanced. Minimally Processed Foods: Technologies for Safety, Quality, and Convenience explores both the definition of minimally processed foods and the methods and technologies used to achieve the safety and nutritional value consumers demand. About the Editors Mohammed Wasim Siddiqui, Bihar Agricultural University, Sabour, Bhagalpur, India Mohammad Shafiur Rahman, Sultan Qaboos University, Al-khod, Oman.

Listing 1 - 10 of 13 << page
of 2
>>
Sort by