Listing 1 - 4 of 4 |
Sort by
|
Choose an application
In dit onderzoekswerk werd het inschatten van de kruiscontaminatie van allergenen via gebruik van frituurolie in de voedingsindustrie onderzocht. Hierbij werd getracht de extraheerbaarheid en detecteerbaarheid van de indicatorallergenen hazelnooteiwit en gluten te testen in frituurolie en gefrituurde producten.Voor het extraheren en detecteren van indicatorallergenen in frituurolie werden hazelnooteiwit en gluten rechtstreeks gedopeerd in de olie. Na frituren volgde een extractie en werd via ELISA getracht om deze indicatorallergenen terug te vinden. De extraheerbaarheid en detecteerbaarheid van hazelnooteiwit en gluten werd ook onderzocht in gefrituurde levensmiddelen. Gedopeerde levensmiddelen werden gefrituurd en geanalyseerd (drogestofgehalte, eiwitgehalte en vetgehalte). Na extractie werd nagegaan via ELISA of de indicatorallergenen nog detecteerbaar waren.Als laatste aspect werd via twee extractiemethoden geprobeerd om het totaal eiwitgehalte in frituurolie te bepalen.Er werd besloten dat de detectie van hazelnoot en gluten via ELISA geschikt is voor het opsporen van allergenen in gefrituurde levensmiddelen waar allergenen aanwezig zijn in hun receptuur. Echter is er nog steeds geen geschikte methode gevonden voor de extractie en detectie van allergenen in frituurolie. Een antwoord geven op de inschatting van de kruiscontaminatie is dus niet mogelijk. Verder onderzoek is noodzakelijk.
Allergenen. --- Frituurolie. --- Gluten. --- Hazelnooteiwit. --- Kruiscontaminatie. --- T430-levensmiddelentechnologie.
Choose an application
Aliments--Allergie --- Allergenen --- Allergens --- Allergie [Voedsel] --- Allergie alimentaire --- Allergènes --- Food allergy --- Recepten --- Recettes --- Recipes --- Voedselallergie --- recepten --- voeding --- allergie
Choose an application
Production management --- voedingsmiddelenindustrie --- voeding --- Economic law --- Food science and technology --- European law --- voedselallergie --- HACCP (hazard analysis critical control point) --- detectie --- productiemanagement --- ELISA (enzyme-linked immunosorbent assays) --- wetgeving --- Medical law --- Allergy --- Belgium --- Food allergy --- Food additives --- Health aspects --- 616-056.3 --- 641 --- Voedingsallergie --- 628.4 --- Voedselallergie --- voedingsallergie (gez) --- allergenen (lt) --- Voedselallergieën --- Allergie en voeding --- 664.7 --- allergenen --- voedingsleer --- 616-056.3 Allergy. Hypersensitivity. Allergic diseases --- Allergy. Hypersensitivity. Allergic diseases --- Food. Cooking. Dishes --- Voeding --- Voedingsindustrie --- Voedingsmiddelen --- Voeding-Verzorging --- Allergieën --- HACCP --- Wetgeving --- Voedingsmiddel --- Verzorging-Voeding --- Allergie --- Drank --- Gezondheid
Choose an application
Air--Pollution intérieure --- Allergenen --- Allergens --- Allergie [Respiratorische ] --- Allergie respiratoire --- Allergènes --- Indoor air pollution --- Luchtverontreiniging in huis --- Pollution de l'air intérieure --- Respiratorische allergie --- Respiratory allergy --- Verontreiniging [Lucht] in huis --- Allergens. --- Electronic books. -- local. --- Indoor air pollution. --- Respiratory allergy. --- Hypersensitivity --- Air Pollution, Indoor --- Immune System Diseases --- Air Pollution --- Antigens --- Biological Factors --- Environmental Pollution --- Diseases --- Chemicals and Drugs --- Public Health --- Environment and Public Health --- Health Care --- Clinical Immunology --- Medicine --- Health & Biological Sciences --- Allergy --- Respiratory organs --- Air --- Sick building syndrome --- complications. --- adverse effects. --- Pollution, Indoor --- Pollution --- prevention & control. --- Adverse effects. --- Prevention & control. --- Complications. --- adverse effects --- complications
Listing 1 - 4 of 4 |
Sort by
|