Narrow your search
Listing 1 - 10 of 13 << page
of 2
>>
Sort by

Book
The newer knowledge of nutrition : the use of food for the preservation of vitality and health
Author:
Year: 1919 Publisher: New York, NY : MacMillan,

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract


Book
Inspection des denrées alimentaires d'origine animale : arrêtés et règlements
Author:
Year: 1940 Publisher: [Bruxelles : École de médecine vétérinaire de l'état,

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract


Book
Qualité des aliments d'origine animale : production et transformation
Authors: --- ---
ISBN: 9782759232772 Year: 2021 Publisher: Versailles : Editions Quae,

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Depuis une dizaine d’années, de nombreuses études questionnent notre consommation d’aliments d’origine animale. Les impacts de l’élevage sur l’environnement, les effets sur la santé humaine d’une consommation excessive de viande rouge et de charcuterie ainsi que les préoccupations d’éthique envers les animaux ont fait évoluer l’image de ces produits. Peu de travaux ont cependant analysé leur qualité dans ses différentes dimensions. C’est ce que propose cet ouvrage qui reprend les principaux enseignements d’une expertise scientifique collective coordonnée par INRAE en 2020. Il caractérise conjointement les propriétés organoleptiques, nutritionnelles, sanitaires, technologiques, commerciales, d’usage et d’image de ces aliments. Embrassant toute la chaîne de fabrication de l’aliment, il pointe les facteurs d’élevage et de transformation influant sur la qualité et souligne les possibles antagonismes ou synergies entre les dimensions de la qualité et entre les différentes étapes de l’élaboration du produit. Les auteurs comparent, par ailleurs, les engagements spécifiques des produits bénéficiant de signes de qualité (bio, Label rouge, AOP, IGP, STG).


Book
Swine products of the United States : message from the President of the United States, transmitting a report from the Secretary of State relative to the importation of the swine products of the United States, March 1, 1884 : referred to the Committee on agriculture and ordered to be printed.
Author:
Year: 1884 Publisher: [Washington] : [Government Printing Office],

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract


Book
The story of meat
Authors: --- ---
Year: 1950 Publisher: Chicago, IL : Swift,

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract


Book
A review of the scientific literature on the control of Salmonella spp. in food-producing animals other than poultry
Authors: --- --- --- ---
ISBN: 9789290449829 Year: 2015 Publisher: Paris : OIE - Office International des Epizooties [Organisation mondiale de la santé animale = World organisation for animal health],

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract


Book
Physical properties of plant and animal materials
Author:
Year: 1970 Publisher: New York : Gordon and Breach Science Publishers,

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract


Book
Risicoplanten voor dieren
Authors: --- ---
ISBN: 9789038223995 Year: 2015 Publisher: Gent Academia Press


Book
Chemical hazards in foods of animal origin
Authors: --- ---
ISSN: 18719295 ISBN: 9789086863266 9086863264 9086868770 Year: 2019 Volume: 7 Publisher: Wageningen: Wageningen academic,


Multi
Listing 1 - 10 of 13 << page
of 2
>>
Sort by