Listing 1 - 3 of 3 |
Sort by
|
Choose an application
Deze geheel vernieuwde en herziene uitgave van het Praktijkboek persoonlijkheidsstoornissen integreert de innovatieve, dimensionele diagnostiek van de DSM-5 met de cognitief-gedragstherapeutische functieanalyse en behandeling van de persoonlijkheidsstoornis. Praktische screening en vaststelling van DSM-5-classificatie en -diagnose worden gepresenteerd in systematische stappen. De verbindende schakel tussen DSM-5-diagnostiek en cognitieve gedragstherapie is de holistische theorie. Het zelf maken van een holistische theorie, een functieanalyse en behandelplan wordt uitgelegd. Ook wordt veel aandacht besteed aan de valkuilen en de stoornissen in de therapeutische relatie en hoe deze concreet zelf te analyseren en te hanteren. Van elke persoonlijkheidsstoornis worden kenmerkende en/of geïndividualiseerde DSM-5-patronen van disfunctioneren en pathologische trekken gegeven. Ook worden profielen van psychologische testen, de functie- en betekenisanalyse, de valkuilen in de therapeutische relatie en een behandelplan gepresenteerd. Casussen uit de praktijk illustreren de werkwijze.Dit boek is bedoeld voor (ervaren) professionals in de (geestelijke) gezondheidszorg, zoals klinisch-, en GZ-psychologen, psychotherapeuten, psychiaters, artsen, verpleegkundigen en zij die daartoe in opleiding zijn. In deze 3e druk is een register toegevoegd, daarnaast is een aantal fouten uit de 2e druk gecorrigeerd.
607.67 --- persoonlijkheidsstoornissen --- DSM-5 --- psychiatrie
Choose an application
Dit boek behandelt trauma in relatie tot persoonlijkheidsproblemen. Uitgangspunt daarbij is dat (ernstige) traumatische gebeurtenissen ten grondslag liggen aan de coping, die leidt tot persoonlijkheidsproblematiek. De stappen die nodig zijn om te komen tot een casusconceptualisatie en behandelplan worden duidelijk beschreven. Aan de hand van de interventiecirkel' worden evidence based behandeltechnieken besproken. In het laatste deel wordt ingegaan op de effecten op de behandelaar bij de behandeling van deze problematiek en wat daarbij de valkuilen zijn. Het boek biedt een overzicht over de theoretische achtergronden, de therapeutische methoden en geeft concrete praktische handvatten om cliënten die last hebben van persoonlijkheidsproblematiek goed te kunnen behandelen. Hierbij wordt uitgegaan van de nieuwste inzichten uit de DSM-5. Achtereenvolgens wordt aandacht besteed aan: de samenhang tussen vroegkinderlijke traumatisering en de ontwikkeling van een persoonlijkheidsstoornis aan de hand van verschillende theoretische modellen. Een zorgvuldige aanpak van persoonlijkheidsproblemen betekent dat aandacht wordt besteed aan de nare ervaringen die hebben geleid tot een negatief zelfbeeld en de daaruit volgende destructieve patronen, de coping. Deze traumatische ervaringen die tijdens de jeugdjaren zijn opgedaan, zoals affectieve verwaarlozing, mishandeling, seksueel misbruik, verlating of anderszins kunnen goed worden behandeld. Door een traumagerichte behandeling, in combinatie met andere methodieken, zal vervolgens de inadequate hantering van stress en akelige herinneringen, de coping, kunnen veranderen. We benadrukken daarbij het belang om overzicht te krijgen over deze complexe behandelingen door goede diagnostiek, het vaststellen van de samenhang tussen de symptomatologie en de levensgeschiedenis van de cliënt en een werkbare therapeutische relatie. De stappen die nodig zijn om te komen tot een casusconceptualisatie en behandelplan worden helder beschreven. Aan de hand van de interventiecirkel' worden evidence based behandeltechnieken besproken. Tot slot wordt in het laatste deel ingegaan op de gevolgen van persoonlijkheidsproblematiek voor de therapeutische relatie en de behandelaar. Dit boek is bij uitstek geschikt voor psychologen, psychotherapeuten en psychiaters (en zij die daartoe in opleiding zijn) die werken of gaan werken met mensen met complexe trauma- en persoonlijkheidsproblematiek. .
traumatologie --- PTSS (posttraumatische stress-stoornis) --- persoonlijkheidsstoornissen --- psychotrauma's --- 607.67 --- trauma
Choose an application
Wat is hoogsensitiviteit en wat is het niet?Hoe bepalen we wie hoogsensitief is?Hoe gaan we ermee om op school of op de werkvloer?Liefst 1 op de 5 personen is hoogsensitief. Dat is meer dan 1 miljoen Vlamingen en meer dan 3 miljoen Nederlanders. Toch werden mensen met hoogsensitiviteit lange tijd stiefmoederlijk behandeld door de wetenschap. Bovendien is de alternatieve informatie die mensen kunnen lezen in blogs, kranten en tijdschriften niet altijd even betrouwbaar.Hoogsensitief biedt een stand van zaken van het huidige wetenschappelijke onderzoek. Het legt uit wat hoogsensitiviteit is, hoe je het kunt herkennen en hoe je kunt omgaan met de problemen die hoogsensitieve personen soms, maar zeker niet altijd, ervaren.
Developmental psychology --- autisme --- HSP (hypersensitieve personen) --- Hooggevoeligheid --- #KVHB:Hooggevoeligheid --- 607.67 --- hoogsensitiviteit --- hooggevoeligheid --- psychologie --- 464 --- Bee Collection --- HSP --- welzijn --- bien-être --- BPB1802 --- Psychologie du travail --- Arbeidspsychologie --- Hooggevoeligheid. --- Sensitivity (Personality trait) --- PXL-Healthcare 2016 --- neuropsychologie --- autismespectrumstoornis (ASS) --- psicologia del lavoro --- психологија рада --- zamestnanecká psychológia --- Arbeitspsychologie --- psicología del trabajo --- arbejdspsykologi --- psihologija dela --- ψυχολογία της εργασίας --- psikologji e punës --- психологија на трудот --- arbetspsykologi --- psihologia muncii --- occupational psychology --- munkapszichológia --- tööpsühholoogia --- трудова психология --- työpsykologia --- psychologie práce --- arbeidspsychologie --- psikoloġija okkupazzjonali --- psihologija rada --- psicologia do trabalho --- psychologia pracy --- arodpsiholoģija --- darbo psichologija --- psikologji pune --- darba psiholoģija --- psychologie povolání --- psychologie průmyslu --- průmyslová psychologie --- work psychology --- psihologie industrială --- industrial psychology --- psychology of work --- pramoninė psichologija --- priemyselná psychológia --- psikologji industriale --- industrijska psihologija --- pracovná psychológia --- fatiga --- munkalélektan --- работна психологија --- psychológia práce --- pracovní psychologie --- Hoogsensitiviteit --- Gevoelens ; omgaan met --- Zelfzorg --- gairmshíceolaíocht --- Affective and dynamic functions --- emoties
Listing 1 - 3 of 3 |
Sort by
|