Listing 1 - 7 of 7
Sort by

Dissertation
Miniaturized bioanalytical systems for food quality attributes
Authors: ---
ISBN: 9789088260780 Year: 2008 Volume: 830 Publisher: Leuven Katholieke Universiteit Leuven

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Kwaliteit van voeding en meer specifiek dat van fruit wordt bepaald door organoleptische en nutritionele parameters zoals textuur, uitzicht, aroma, smaak, aanwezigheid van vitaminen… Al deze parameters beïnvloeden de appreciatie en bijgevolg ook het koopgedrag van de consument. Snelle analysetechnieken voor de bepaling van de diverse parameters zijn dan ook onontbeerlijk om fruit van voldoende kwaliteit aan te bieden of om de kwaliteit ervan te bepalen gedurende de bewaring. In dit proefschrift wordt dieper ingegaan op de laatste twee genoemde aspecten van fruitkwaliteit, namelijk smaak en de nutritionele waarde. Bio-analytische methoden hebben een groot potentieel voor de snelle, selectieve en nauwkeurige kwantificatie van heel wat van deze componenten. De hoofddoelstelling van dit werk was daarom de ontwikkeling van snelle en betrouwbare (semi-) automatische enzymatische methoden voor de belangrijkste smaakcomponenten (suikers en zuren) en ascorbinezuur als een belangrijke nutritionele parameter in fruit. Enzymatische methoden, gebaseerd op spectrofotometrie, voor de kwantificatie van deze componenten werden geminiaturiseerd in de openingen van een microtiterplaat (waardoor het analysevolume aanzienlijk daalt), en gevalideerd met een referentietechniek. Drie methoden voor de kwantificatie van ascorbinezuur werden met elkaar vergeleken. Voor deze component werd ook onderzocht of het gebruik van een alternatief uitleesmechanisme, gebaseerd op warmtedetectie, betere resultaten opleverde dan de onderzochte spectrofotometrische methoden. Naast geminiaturiseerde ‘batch’-systemen werden ook doorstroomsystemen ontworpen voor de kwantificatie van glucose. Eerst werd zo’n systeem mathematisch gemodelleerd om na te gaan wat de invloed is van bepaalde operationele en systeem parameters op het reactiesignaal. Het snelheidsprofiel bleek hier een belangrijke factor te zijn. Het ideale snelheidsprofiel kan relatief gemakkelijk bekomen worden in een ‘lab-on-a-chip’ systeem bestaande uit microkanalen wanneer de stroming aangedreven wordt met elektrokinetiek. Daarom werd een enzymatische methode voor glucose geïmplementeerd in een dergelijk systeem als een ‘proof-of-principle’ studie. De resultaten toonden aan dat een dergelijke implementatie mogelijk is, hoewel een verdere optimalisatie nodig is om tot meer nauwkeurige resultaten te komen.

Sensory evaluation techniques.
Authors: --- ---
ISBN: 9780849338397 0849338395 Year: 2007 Publisher: Boca Raton CRC

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Exploring theory and applications, Sensory Evaluation Techniques describes the planning and administration of sensory evaluation tests as well as how to measure and report results. This fourth edition features revisions of all chapters and updated references to reflect the latest information on sensory tests and statistical methods of analysis. It includes new coverage of Thurstonian Scaling, the Spectrum method, the exploration of consumer needs, and preference mapping. The book also contains an appendix on spectrum references simplified for foods. With numerous examples and sample tests, this text remains essential for food product development, quality control, and assurance personnel.


Dissertation
Diversity and evolution of resistance genes in tuber-bearing Solanum species
Author:
ISBN: 9789085046615 Year: 2007 Publisher: Wageningen : Wageningen University,

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract


Book
Geurhinder
Authors: --- ---
ISBN: 9028911618 9789028911611 Year: 1987 Publisher: Kapellen De Nederlandsche Boekhandel

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Keywords

Geurhinder --- 504.75 --- geur --- 628.52 --- 628.321 --- 699.87 --- 614.718 --- 543.92 --- $?$8/87 --- 504.3.054 --- 614.74 --- 616.71/.73 --- #A9206A --- gasvormige poluenten --- geurhinder --- lucht --- meettechnieken --- reuk --- Measures against industrial fumes, effluvia, smells, odours --- Odour control --- Protection against various toxic, noxious and biological effects. Against poisonous gases, fumes. Against dust. Against biodeterioration, microorganisms, fungi. Rot-proofing. Against pests, vermin, insects etc. --- Smells. Effluvia. Noxious emanations. Miasmas --- Sensory reactions. Organoleptic testing. Characteristic smell, taste, texture --- Environmental Pollution. --- 543.92 Sensory reactions. Organoleptic testing. Characteristic smell, taste, texture --- 614.718 Smells. Effluvia. Noxious emanations. Miasmas --- 699.87 Protection against various toxic, noxious and biological effects. Against poisonous gases, fumes. Against dust. Against biodeterioration, microorganisms, fungi. Rot-proofing. Against pests, vermin, insects etc. --- 628.321 Odour control --- 628.52 Measures against industrial fumes, effluvia, smells, odours --- #KVIV --- 351.777 --- 614.7 --- analytische chemie (scheikunde) --- atmosfeer --- leefmilieu --- luchtverontreiniging --- milieu --- milieu - leefmilieu - milieubeleid (zie ook 712) - duurzame ontwikkeling --- Air pollution. Air purification --- toegepast wetenschappelijk onderzoek --- Environmental Sciences and Forestry. Environmental Management --- Odor Control. --- Air Pollution.

Listing 1 - 7 of 7
Sort by