Listing 1 - 10 of 213 | << page >> |
Sort by
|
Choose an application
Choose an application
Choose an application
Choose an application
Schooltesten --- Tests scolaires --- 371.21
Choose an application
Het fenomeen ‘Thuiszitten’ is de afgelopen jaren steeds meer in het vizier van beleidsmakers en politici. Toch is een praktijkgerichte methode, gericht op deze grillige groep leerlingen, niet voorhanden. Veel scholen en samenwerkingsverbanden worstelen dan ook met leerlingen die thuisblijven wegens medische en/of psychosomatische klachten.Dit boek biedt, middels de beschrijving van een ‘good practice’, handvatten gebaseerd op de zelf ontworpen methodiek van pedagogen die werkzaam zijn op een school voor langdurig zieke kinderen in de randstad. De resultaten van deze methodiek zijn erg bemoedigend en de school manifesteert zich op dit moment als het kenniscentrum omtrent deze groep thuiszitters.Via uitgebreide beschrijvingen van de doelgroep en de methodiek wordt een helder beeld geschetst van de complexe problemen van (de gezinnen van) deze leerlingen. Via casuïstiek wordt op praktische wijze ingegaan op de successen en de valkuilen, als het gaat om het begeleiden van thuiszitters.Thomas van der Vliet, heeft na de pabo de masteropleiding Pedagogiek afgerond en is sinds 2003 werkzaam op Openluchtschool de Recon, een school voor langdurig zieke kinderen. Hier heeft hij, samen met orthopedagoge Ellen Assenberg (afgestudeerd in Pedagogische Wetenschappen), het programma Recon op Maat (RoM) opgezet om leerlingen die veel thuiszitten, betere zorg en onderwijs te kunnen bieden. Sindsdien dient de school als uithangbord betreffende het opvangen en weer naar school krijgen van thuiszitters. Thomas van der Vliet wordt daarbij regelmatig regionaal ingezet om scholen van advies te voorzien betreffende casussen van thuiszitters.
spijbelen --- 371.21 --- Primary education --- Secondary education
Choose an application
Op je werk vervelende en lastige taken voor je uitschuiven, of te laat beginnen zodat je deadlines mist: wie maakt zich niet schuldig aan uitstelgedrag? Het goede nieuws is dat het beheersbaar is, voor wie zijn eigen uitstelprofiel kent en weet welke concrete maatregelen er mogelijk zijn. In dit praktische boek maak je op een overzichtelijke manier kennis met het fenomeen uitstelgedrag, de achtergronden en de remedies. Je krijgt handvatten om te zorgen dat je je uitstelgedrag blijvend aanpakt, waardoor je echt verschil gaat merken in je manier van werken. Het actieplan in het boek geeft je een krachtig middel in handen om je uitstelgedrag beheersbaar te krijgen en te houden.Centrale stellingen in het boek1. Uitstelgedrag is in elk persoon aanwezig, maar de uitingsvorm en gradatie verschilt. Het is een combinatie van persoonlijke eigenschappen en een gedragspatroon (een gewoonte). Hoe die mix is wordt samengevat in een persoonlijk uitstelprofiel.2. De mate waarin iemand uitstelgedrag laat zien wordt beïnvloed door interne factoren (van binnenuit, zoals karakter, competenties, biologische aanleg, overtuigingen) en door externe factoren (in de werkomgeving, zoals collega’s, werklast, omgevingsprikkels, digitale drukte, actuele ontwikkelingen).3. De verantwoordelijkheid voor het beheersbaar krijgen van uitstelgedrag ligt primair bij de medewerker, maar ook de organisatie beïnvloedt uitstelgedrag. Organisaties hebben er baat bij om te weten welke medewerker welk uitstelprofiel heeft, omdat de consequenties van uitstelgedrag in organisatorische en financiële zin groot kunnen zijn.4. Uitstelgedrag heeft niet alleen negatieve effecten; mensen kunnen het ook bewust inzetten, bijvoorbeeld omdat ze graag onder druk werken. Hoe succesvol dat is hangt af van de mate waarin ze hun uitstelgedrag onder controle hebben.
studiemethode --- 371.21 --- uitstellen --- persoonlijkheidsleer --- Psychology
Choose an application
Choose an application
Choose an application
Beschrijving van de werking van het geheugen en van de technieken die dienen om de geheugencapaciteit te verbeteren, voorzien van een aantal tests.
studiemethode --- geheugen --- 159.953 --- Geheugentraining --- 371.21 --- 159.95 --- Geheugentraining.
Choose an application
Enseignement moyen --- Onderwijs (Middelbaar) --- 373 : 371.21/22
Listing 1 - 10 of 213 | << page >> |
Sort by
|