Listing 1 - 10 of 19 | << page >> |
Sort by
|
Choose an application
Verlies is geen probleem of ziekte, maar een transitieproces waar steun bij nodig is. Of het nu gaat om afscheid nemen van een overledene, van je eigen gezondheid, van een lichaamsdeel, van je land van herkomst of van je toekomstperspectief: voor mensen die met verlies te maken krijgen, is zorgvuldige support onmisbaar. Professionals bieden support als die steun onvoldoende geboden kan worden door de eigen omgeving. Voor de professionele verliesbegeleider zijn er veel vragen om rekening mee te houden: Welke behoeften hebben mensen die verlies ondervinden? Welke breinfuncties reguleren de rouwbehoeften en daarmee het rouwgedrag? Welke verliesbegeleidingsmethoden zijn er en hoe word je daarin competent? Hoe stimuleer je de informele support vanuit de directe omgeving? Hoe kun je rouwenden effectief opvangen in de eerstelijnszorg, op scholen, in bedrijven, in zorginstellingen? Verlieskunde geeft antwoord op deze en vele andere vragen. Nieuw in deze geheel herziene druk is dat drie soorten behoeften van rouwenden (survivalbehoeften, affectieve en reflectieve behoeften) het uitgangspunt zijn, zowel voor de beschrijving van de individuele verliesbegeleiding, voor de support vanuit het sociale netwerk als voor de verliesbegeleidingsmethoden. Het behoeftegerichte transitiemodel, gebaseerd op neuro- en sociaalwetenschappelijk onderzoek, is de rode draad. De cliënt en diens behoeften staan steeds centraal, en niet de 'toevallige methode' van de begeleider.
Verlies --- Rouw --- Afscheid --- 418.7 --- dood --- rouw --- rouwverwerking --- verlieskunde --- verliesverwerking --- stervensbegeleiding, dood, rouw, begeleiding van nabestaanden, zelfmoord --- Philosophical anthropology --- Psychology --- Rouwprocessen --- Rouwproces --- PXL-Healthcare 2017 --- afscheid --- neurowetenschappen --- begeleidingsmodellen --- Verlies (emotie)
Choose an application
Een geordende 'gereedschapskist' voor maatschappelijk werker beschreven: dat stond Herman de Mnnink voor ogen bij het schrijven van dit boek. Het clintgericht multimethodisch maatschappelijkwerkmodel (MMMW-model) dat in dit boek wordt beschreven, biedt een degelijke gereedschapskist, die de methodische praktijk van maatschappelijk werkers onderbouwt. De methodische competentie wordt echter pas waardevol als ze gefundeerd is op heldere, ethische, filosofische en theoretische grondslagen, die ook in het boek worden beschreven.De ontstress- en empowermentaanpak speelt hierin een belangrijke rol. Deze aanpak behelst het opsporen en neutraliseren van spanningsbronnen (ontstressen) en het aanboren van krachtbronnen (empowerment), waarbij gebruikgemaakt wordt van drie denkstappen:1 de persoonlijke archiefkast (PAK); 2 psychosociale stressanalyse (PSA); 3 psychosociale stressbegeleiding en -behandeling (PSB).Ook wordt de theoretische grondslag van de maatschappelijke aanpak beschreven, de ISET De integrale Stressreductie en Empowermenttheorie. De iSET onderbouwt het werken aan duidelijke doelen en meetbare resultaten van de maatschappelijk werker op wetenschappelijke wijze.De gereedschapskist van de maatschappelijke werker:biedt de beginnende maatschappelijke werker een stevige basisbiedt de ervaren maatschappelijk werker een gedegen naslagwerk en een hulpmiddel om het beroepsmatig handelen te legimiteren en helder te positionerenbiedt opleiders een toegankelijke systematiek voor analyse en aanpak van reflectie over de grondslagen van het vakhelpt teams doordat zij steun ontlenen aan de eenduidige multimethodsiche taal voor diverse doelen, zoals gezamelijke profilering van het vak, intervisie, functiewaardering, registratie en kwaliteitszorg. Het MMMW-model biedt de eenheid en eenduidigheid die voorwaarden zijn voor intercollegiale toetsing.De belangrijkste wijziging van de vierde druk ten opzichte van de derde druk is de onlinetoevoeging StudieCloud.
Maatschappelijk werk --- methodiek --- standaardmethoden --- stressmanagement --- modellen --- Social welfare methods --- empowerment --- methoden van het sociaal werk --- methodiek. --- Methodiek.
Choose an application
Dit boek biedt een degelijke gereedschapskist voor sociaal werkers, gebaseerd op het multimethodisch sociaalwerkmodel . Sociale professionals zoals maatschappelijk werkers, jeugdhulpverleners en sociaal agogen kunnen met deze gereedschapskist systematisch werken met de eigen kracht van de cliënt en diens omgeving. De op kracht gerichte multimethodische aanpak wordt onderbouwd door de PIE-Empowerment-theorie; zij biedt de wetenschappelijke onderbouwing voor het werken aan meetbare resultaten. Vanuit een helder ethisch kader sluit de sociaal werker steeds aan bij onvervulde levensbehoeften en mensenrechten van de cliënt. Gewerkt wordt met drie cliëntfactoren die onze kwaliteit van leven bepalen: de impactfactor, de copingfactor en de supportfactor. Het is aan de sociaal werker om door het inzetten van de aanwezige positieve krachten samen met de cliënt de negatieve krachten te verminderen. De drie-stappenaanpak in sociaal werk bestaat uit:1 persoonlijke archiefkast (PAK),2 psychosociale assessment van levensbehoeften (PSA),3 psychosociale interventie (PSI).De praktijk is de leidraad in De gereedschapskist van de sociaal werker en vormt zo een stevige basis voor de beginnende sociaal werker. Voor de ervaren sociaal werker is het boek een gedegen naslagwerk en een goed hulpmiddel om het beroepsmatig handelen te legitimeren en helder te positioneren. Opleiders vinden in het boek een toegankelijke systematiek voor assessment en aanpak in het sociaal werk en in de reflectieladder een reflectiesystematiek over de grondslagen van het vak.Aan de eenduidige multimethodische taal ontlenen teams steun voor diverse doelen, zoals gezamenlijke profilering van het vak, intervisie, functiewaardering, registratie en kwaliteitszorg. Ook biedt het multimethodisch sociaalwerkmodel de eenheid en eenduidigheid die voorwaarden zijn voor intercollegiale toetsing. Via de digitale leeromgeving is het volledige boek beschikbaar met samenvattingen en toetsvragen per hoofdstuk en interessante en verdiepende links.Bron: https://www.standaardboekhandel.be/p/de-gereedschapskist-van-de-sociaal-werker-9789036812498
Social welfare methods --- standaardmethoden --- stressmanagement --- methoden van het sociaal werk --- modellen --- empowerment --- Maatschappelijk werk --- Methodiek --- Hulpverlening --- Vaardigheden --- Sociaal werk --- PXL-Social Work 2016 --- maatschappelijk werk --- methodiek --- Sociaal werk (beroep)
Choose an application
VERLIESKUNDE -- 613.8 --- ROUW -- 613.8 --- AFSCHEID NEMEN -- 613.8 --- verliesverwerking --- rouw --- rouwverwerking --- begeleiding --- 418.7 --- rouw (gez) --- verliesbegeleiding (gez) --- psychologie --- rouwproces --- 159.9 --- stervensbegeleiding, dood, rouw, begeleiding van nabestaanden, zelfmoord --- Psychologie --- Verlies --- Rouwproces --- Verlies (emotie)
Choose an application
Choose an application
Afscheid nemen. --- Verlies (emotie). --- begeleidingsmethodieken --- psychosociale hulpverlening --- Philosophical anthropology --- Social welfare methods --- methoden van het sociaal werk --- rouwverwerking --- rouw --- verlies --- #KVHB:Palliatieve hulpverlening --- begeleiding --- afscheid --- ontwikkelingspsychologie --- psychologie --- 612.67 --- 159.94 --- Verliesverwerking --- Hulpverlening --- Rouwen --- Afscheid --- Begeleiding --- 322 --- 328 --- 418.7 --- 603.2 --- beroepsprofiel --- communicatie --- gezinssociologie --- sociale netwerken --- verliesverwerking --- Sociale problemen van en zorg voor het gezin --- Sociale problemen van en zorg voor andere groepen --- Psychologie van leven en dood --- Medische en paramedische stervensbegeleiding - Palliatieve zorgen
Choose an application
8
rouw (verdriet) --- dood --- stervensbegeleiding --- 418.7 --- 364.44 --- 393.7 --- Rouwproces : hulpverlening --- Verlies : hulpverlening --- (zie ook: dood) --- (zie ook: rouw) --- (zie ook: dood, euthanasie, palliatieve zorgen, rouw, terminale zorgen)
Choose an application
Dagelijks werken MW'ers aan het opsporen en reduceren van spanningsbronnen die mensen belemmeren in hun psychosociale functioneren. Met behulp van dit boek kunnen zij eenduidig benoemen wat zij doen: hoe zij een probleemanalyse maken en hoe zij een beredeneerde keuze maken uit díe methoden die aansluiten bij de aard van de spanningsbronnen. Het boek brengt ordening en eenheid aan in de methodische verscheidenheid die kenmerkend is voor het MW, terwijl het beschreven 'gereedschap' direct toepasbaar is in de praktijk. Daar door ontstaat een solide theoretische basis voor het praktisch handelen.Met de praktijk als leidraad vormt dit boek voor de beginnende MW'er een stevige basis. Voor de ervaren MW'er is het een gedegen naslagwerk, maar het biedt bovendien de mogelijkheid tot legitimering en een heldere profilering van het beroepsmatig handelen. Opleidingen MW werk vinden in het boek een toegankelijke systematiek voor analyse en behandeling. Teams MW ontlenen steun aan de gemeenschappelijke multimethodische taal ten behoeve van profilering van het vak, intervisie, functiewaardering, registratie en kwaliteitszorg. Tot slot biedt het multimethodisch maatschappelijk-werkmodel de eenheid en eenduidigheid die voorwaarde zijn voor intercolegiale toetsing en eventuele wettelijke erkenning van het beroep
613.7 --- sociale verpleegkunde --- verpleegkunde --- maatschappelijk werk --- sociale verpleegkunde, nazorg, kinderverpleging --- Maatschappelijk werkers, opleiding (sociaal hoger onderwijs, sociale hogescholen) --- standaardmethoden --- Hulpverlening --- Maatschappelijk werk --- Methodiek --- Vaardigheden --- stressmanagement --- modellen --- Social welfare methods --- empowerment --- methoden van het sociaal werk --- Sociale agogiek --- Handboeken en inleidingen.
Choose an application
Dagelijks werken maatschappelijk werkers aan het opsporen en reduceren van spanningsbronnen die mensen belemmeren in hun psychosociale functioneren. Met behulp van De gereedschapskist voor de maatschappelijk werker kunnen maatschappelijke werkers eenduidig benoemen wat zij doen: hoe zij een probleemanalyse maken en hoe zij een beredeneerde keuze maken uit dié methoden die aansluiten bij de aard van de spanningsbronnen. Het boek brengt ordening aan in de methodische verscheidenheid die kenmerkend is voor het maatschappelijk werk, terwijl het gereedschap direct toepasbaar is in de praktijk. Daardoor ontstaat een solide theoretische basis voor het praktisch handelen.
Maatschappelijk werk --- Methodiek. --- S2006391.JPG --- maatschappelijk werk --- welzijnswerk, methoden --- 361.3 --- 361.1 --- Hulpverlening --- Methodiek --- Vaardigheden
Choose an application
Verlies is geen probleem of ziekte, maar een transitieproces waar steun bij nodig is. Of het nu gaat om afscheid nemen van een overledene, van je eigen gezondheid, van een lichaamsdeel, van je land van herkomst of van je toekomstperspectief: voor mensen die met verlies te maken krijgen, is zorgvuldige support onmisbaar. Professionals bieden support als die steun onvoldoende geboden kan worden door de eigen omgeving. Voor de professionele verliesbegeleider zijn er veel vragen om rekening mee te houden: Welke behoeften hebben mensen die verlies ondervinden? Welke breinfuncties reguleren de rouwbehoeften en daarmee het rouwgedrag? Welke verliesbegeleidingsmethoden zijn er en hoe word je daarin competent? Hoe stimuleer je de informele support vanuit de directe omgeving? Hoe kun je rouwenden effectief opvangen in de eerstelijnszorg, op scholen, in bedrijven, in zorginstellingen? Verlieskunde geeft antwoord op deze en vele andere vragen. Nieuw in deze geheel herziene druk is dat drie soorten behoeften van rouwenden (survivalbehoeften, affectieve en reflectieve behoeften) het uitgangspunt zijn, zowel voor de beschrijving van de individuele verliesbegeleiding, voor de support vanuit het sociale netwerk als voor de verliesbegeleidingsmethoden. Het behoeftegerichte transitiemodel, gebaseerd op neuro- en sociaalwetenschappelijk onderzoek, is de rode draad. De cliënt en diens behoeften staan steeds centraal, en niet de 'toevallige methode' van de begeleider.Verlieskunde is bedoeld voor verpleegkundigen, artsen, maatschappelijk werkers, psychologen, sociaalpedagogische hulpverleners, arbeidsdeskundigen, coaches en counselors, reddingswerkers, pastoraal werkers, onderwijsgevenden, rechters, managers, journalisten en studenten in opleiding voor deze beroepen.Bron: https://www.bsl.nl/shop/verlieskunde-9789036819077.html
Philosophical anthropology --- Psychology --- rouwverwerking --- Afscheid nemen --- Rouwproces --- Rouwen --- Verliesverwerking --- Stervensbegeleiding --- Hulpverlening --- Begeleiding --- afscheid --- neurowetenschappen --- begeleidingsmodellen --- PXL-Social Work 2018 --- PXL-Ebooks
Listing 1 - 10 of 19 | << page >> |
Sort by
|