Listing 1 - 7 of 7 |
Sort by
|
Choose an application
Choose an application
Educatief pakket om jongeren te leren omgaan met energie. Doel is hen bewust te maken van de gevolgen van ons energieverbruik en ze aan te zetten bewust met energie om te springen. De Energiedoos bevat een experimentenpakket, het spel '60 minuten chrono' en de brochure 'Energie in vraag gesteld' met basisinfo voor de leerkracht. Het experimentenpakket stelt 20 proeven voor die in de klas kunnen uitgevoerd worden. Leerlingen maken zo op actieve wijze kennis met hernieuwbare energie en rationeel energiegebruik. Het spel '60 minuten chrono' gaat in op het aandeel van ons energieverbruik in onze ecologische voetafdruk. Doel is om door samenwerking na te gaan wat voor een school de meest energiezuinige keuzes zijn. (opgelet: duur van het spel is 2 uur).
Choose an application
De Energiedoos 2015 is een educatief pakket over energie voor leerlingen van 9 tot 14 jaar. Aan de hand van een klasspel stellen de leerlingen de ideale energiemix voor hun stad samen. Investeren we in steenkoolcentrales of bouwen we windmolens? Wat is het belang van een goed netwerk en waar kunnen we als stadsbestuur energie besparen? Daarnaast zijn er nog een tiental laagdrempelige experimenten om de uitdagingen rond energie(voorziening) te ontdekken en te beleven. De energiedoos bevat een beknopte handleiding voor de leerkracht met de nodige info over energie, 10 makkelijk te realiseren energie-experimenten en een meeslepend klasspel.
Choose an application
Aan de hand van deze tool ontdekken leerlingen van het lager onderwijs dat de wolf na 100 jaar terug is in België. Ze ontdekken het belang van het roofdier in het ecosysteem en gaan op zoek naar manieren waarop we de wolf kunnen beschermen. Dit doen ze aan de hand van oefeningen, spelletjes en klasgesprekken. Het pedagogisch dossier bestaat uit een downloadbare lerarenhandleiding met achtergrondinfo en de oplossingen bij de oefeningen en leerlingenfiches met activiteiten. Bij WWF kan je een A1-formaat poster over de wolf bestellen.
Choose an application
Deze educatieve tool bestaat uit een online video (5 min.), het spel "biodiversi-links", een lerarenfiche voor het lager onderwijs en een lerarenfiche voor het secundair onderwijs (eerste graad). In de video komen de leerlingen, samen met Miero de miereneter, alles te weten over de bedreigingen voor de biodiversiteit en wat wij kunnen doen. De video is vooral geschikt voor de doelgroep 6-12 jaar maar kan ook met oudere leerlingen bekeken worden. Het spel bestaat uit een grote poster en een aantal kaarten. Zoals de naam doet vermoeden moeten de leerlingen de verbanden vinden tussen de oorzaken voor het biodiversiteitsverlies en de gevolgen. Meer uitleg over het spel kan worden teruggevonden in de lerarenfiches. In de lerarenfiches vind je ook volgende info: de leerplandoelstellingen, de lesdoelen, de hoofdstukken in de video met de respectievelijke timing en een uitleg over het spel.
Choose an application
Choose an application
Duurzaam bouwen en verbouwen krijgt steeds meer aandacht. Hout is een milieuvriendelijk materiaal, op voorwaarde dat het afkomstig is van een bos dat op een verantwoorde manier beheerd wordt en als het op een verantwoorde manier gebruikt wordt. De leerlingen van vandaag zijn de professionelen van morgen.Daarom is het belangrijk hen goed te informeren en bewust te maken van deze aspecten. Er is ook een duidelijk link met Milieuzorg op school en biodiversiteit. Deze handleiding bestaat uit een technisch en pedagogisch deel. Het technisch deel handelt over FSC- gelabeld hout en milieuvriendelijke houtbescherming. Het pedagogisch deel verduidelijkt hoe men vakoverschrijdend kan werken rond het thema duurzaam houtgebruik.
Listing 1 - 7 of 7 |
Sort by
|