Narrow your search
Listing 1 - 10 of 10
Sort by

Book
Leerlingenraad en daad : praktisch handboek voor leerlingenraden
Author:
ISBN: 9789044123395 Year: 2008 Publisher: Antwerpen Garant

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Dit handboek wil voor leerlingenraden een bron van inspiratie zijn. Praktijkverhalen en honderden praktische tips helpen je op weg om je leerlingenraad te doen leven op school. Je vindt een antwoord op de volgende vragen. Hoe kan je beter vergaderen? Welke activiteiten kan je organiseren? Hoe kan je leerlingen (blijven) motiveren voor die leerlingenraad? Op welke manier maak je de leerlingenraad bekend? Welke activiteiten zorgen voor een goede groepssfeer. (Bron: covertekst)


Book
Sst, de leerkracht leert! : 25 manieren om te ontdekken hoe leerlingen je lessen ervaren : werkmap feedback voor leerkrachten secundair onderwijs
Author:
ISBN: 9789030108955 Year: 2011 Publisher: Mechelen Plantyn

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Deze map werd samengesteld door de Vlaamse Scholierenkoepel (VSK) om leerkrachten in het secundair onderwijs te ondersteunen bij het organiseren van een feedbackmoment. Uit een bevraging van scholieren bleek dat zij de mogelijkheid om feedback te kunnen geven aan leerkrachten erg belangrijk vinden. Een feedbackmoment brengt voordelen mee voor zowel leraren als leerlingen. De leerkracht verbetert zijn methode van lesgeven en de leerling voelt zich gewaardeerd omdat zijn mening ertoe doet. 'Sst, de leerkracht leert' bestaat uit twee delen. Het eerste deel bevat een visietekst en een stappenplan, en maakt het hoe en waarom van feedback duidelijk. Het tweede deel bevat vijfentwintig praktische fiches met mogelijke manieren om feedback in de klas of op school vorm te geven: van vragenlijsten en klasdiscussies tot schrijfgesprekken en stellingenspelen. In bijlage werd het bijbehorend werkmateriaal toegevoegd. (Bron: catalogus Docatlas Antwerpen)


Book
Kieskit : neem je tijd om te kiezen : werken rond het studiekeuzeproces in de laatste graad van het lager onderwijs : boekje + tijdlijn
Author:
ISBN: 9782509031280 Year: 2017 Publisher: Brussel Politeia

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

In de laatste graad van het lager onderwijs wordt er op elke school gewerkt rond studiekeuze. De KIESKIT helpt leerkrachten om met hun klas na te denken over het studiekeuzeproces. Het is geen vervanging, maar wel een aanvulling op alle andere initiatieven die al bestaan rond de studiekeuze van het lager naar het secundair onderwijs. De tijdslijn bij dit pakket die het hele jaar door in de klas kan blijven hangen, helpt om alles wat er doorheen het schooljaar gebeurt rond studiekeuze een plaatsje te geven.http://www.politeia.be/nl-be/book/kieskit/15954.htm


Object
Welbevindinges
Author:
Publisher: Brussel Vlaamse Scholierenkoepel

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Een lespakket voor leerkrachten die met hun middelbare klas spelenderwijs en participatief willen stilstaan rond het welbevindenbeleid op school.Een welbevindenbeleid op school werkt als leerlingen er zich in kunnen vinden. Hoe kan je dit beter checken dan er met hen over te hebben? Dit kan met een bevraging of een formeel gesprek, maar dat kan met dit interactieve bordspel ook in een geanimeerd klasgesprek.Wil je als school graag input van je leerlingen over je welbevindenbeleid, kom je graag te weten welke obstakels ze zien, welke hulpbronnen ze kennen en gebruiken en met welke goede ideeën ze zitten rond welbevinden op school, dan is deze lessenreeks ideaal. Als eindproduct krijg je een aandachtspuntenlijstje (een 'spiegel') dat leerlingen zelf opstellen voor jou als leerkracht, de leerlingenbegeleiding, het clb, de leerlingenraad of de directie. Geweldig om verder mee aan de slag te gaan.Het idee:De leerlingen spelen een bordspel dat ze zelf eerst nog personaliseren: ze vullen zelf het bord met wat hun welbevinden boost, wat een domper op hun welbevinden op school kan zijn en wat hen helpt om zich goed of beter te voelen. Bij het spelen van het spel ontstaat er een boeiend gesprek over hoe zij het leven op school ervaren en waar er volgens hen nog kansen liggen. Terwijl sommigen de discussie voeren, houden anderen een aandachtspuntenlijstje bij voor (vooraf gekozen) personen die mee dit beleid maken.(https://scholierenkoepel.be/artikels/welbevindinges)


Book
Sst, de leerkracht leert! 25 manieren om te ontdekken hoe leerlingen je lessen ervaren
Author:
Year: 2011 Publisher: Mechelen Plantyn

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Deze map werd samengesteld door de Vlaamse Scholierenkoepel (VSK) om leerkrachten in het secundair onderwijs te ondersteunen bij het organiseren van een feedbackmoment. Uit een bevraging van scholieren bleek dat zij de mogelijkheid om feedback te kunnen geven aan leerkrachten erg belangrijk vinden. Een feedbackmoment brengt voordelen mee voor zowel leraren als leerlingen. De leerkracht verbetert zijn methode van lesgeven en de leerling voelt zich gewaardeerd omdat zijn mening ertoe doet. 'Sst, de leerkracht leert' bestaat uit twee delen. Het eerste deel bevat een visietekst en een stappenplan, en maakt het hoe en waarom van feedback duidelijk. Het tweede deel bevat vijfentwintig praktische fiches met mogelijke manieren om feedback in de klas of op school vorm te geven: van vragenlijsten en klasdiscussies tot schrijfgesprekken en stellingenspelen. In bijlage werd het bijbehorend werkmateriaal toegevoegd. De fiches en het werkmateriaal zijn op de site www.knooppunt.net ook digitaal beschikbaar mits opgave van de unieke code die in elke map werd toegevoegd.


Digital
feedbacktool van de Vlaamse Scholierenkoepel
Author:
Year: 2018 Publisher: Brussel Vlaamse Scholierenkoepel

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

De Vlaamse Scholierenkoepel heeft een gratis en online feedbacktool gemaakt zodat elke leerkracht betrouwbare en zinvolle feedback kan verzamelen bij zijn/haar leerlingen. Inspraak in de klas, om samen tot het beste onderwijs te komen. De feedbacktool is gebaseerd op internationaal onderzoek én eigen onderzoek. Gebruik ervan is gratis. Op de website vind je instructievideo's en methodieken om de resultaten van je bevraging terug te koppelen naar de leerlingen en er met hen in gesprek over te gaan.


Object
iDEA : het spel om te denken en plannen met je leerlingenraad
Authors: ---
Year: 2012 Publisher: Brussel Vlaamse Scholierenkoepel

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Leerlingenraden kunnnen met behulp van IDEA aan de slag gaan om een originele, haalbare, gevarieerde jaarplanning op te stellen.In IDEA gaan de spelers op stap in een winkel die ze zelf mee vorm moeten geven. De leerlingenraad is op zoek naar ideeën voor het komende schooljaar. De IDEA-winkel beloont originaliteit en enkel de beste ideeën komen in het winkelkarretje terecht.doelgroep: leerlingenraden uit de tweede, derde en vierde graad secundair onderwijs


Book
Leerlingenraad en daad : praktisch handboek voor leerlingenraden
Authors: --- --- --- ---
ISBN: 9034112292 Year: 2000 Publisher: Antwerpen Brussel Standaard Vlaamse Scholierenkoepel


Book
Levensbeschouwelijke vakken : nieuwe doelen, nieuwe middelen?
Authors: --- --- ---
ISBN: 9782509031983 Year: 2018 Publisher: Brussel Politeia

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Heeft het apart organiseren van levensbeschouwelijke vakken in het leerplichtonderwijs nog een toekomst in de seculiere en diverse samenleving van vandaag? Patrick Loobuyck vindt van niet. Voor hem mag dit reliek van het Schoolpact (1958) dringend geactualiseerd worden. Ons onderwijs heeft op het vlak van levensbeschouwing nieuwe doelen en dus zijn nieuwe middelen nodig, vindt Loobuyck. Zijn pleidooi voor de invoering van LEF, een algemeen vormend vak Levensbeschouwing, Ethiek & burgerzin en Filosofie voor alle leerlingen in alle scholen van het leerplichtonderwijs, is resoluut en volhardend maar onderbouwd. Al zijn velen het om diverse redenen niet met hem eens. In het boek ‘Levensbeschouwelijke vakken. Nieuwe doelen, nieuwe middelen?' schetsen we de historiek van de huidige organisatie van de levensbeschouwelijke vakken en de actuele spanningsvelden. We laten een aantal belanghebbende actoren uit het onderwijs en enkele andere krachtige stemmen aan het woord over levensbeschouwelijk onderwijs en de visie van Patrick Loobuyck. Met verrassend resultaat. Dit boek biedt nieuwe inzichten, originele invalshoeken en mogelijk zelfs ingrediënten om de huidige regelgeving op losse schroeven te zetten. Met bijdragen van Eric Corijn, De Vlaamse Scholierenkoepel, Ann Dejaeghere, Lore Deweerdt, Sven Gellens, Patrick Loobuyck, Bruno Vanobbergen en An Verlinden.


Digital
Levensbeschouwelijke vakken : nieuwe doelen, nieuwe middelen?
Authors: --- --- --- --- --- et al.
ISBN: 9782509031983 Year: 2018 Publisher: Brussel Politea

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

In dit boek wordt de historiek geschetst van de huidige organisatie van de levensbeschouwelijke vakken en de actuele spanningsvelden. Aan het woord komen een aantal belanghebbende actoren uit het onderwijs en enkele andere krachtige stemmen over levensbeschouwelijk onderwijs en de visie van Patrick Loobuyck. Hij vind dat het apart organiseren van levensbeschouwelijke vakken in het leerplichtonderwijs geen toekomst heeft in de seculiere en diverse samenleving van vandaag. Zijn pleidooi voor de invoering van LEF, een algemeen vormend vak Levensbeschouwing, Ethiek & burgerzin en Filosofie voor alle leerlingen in alle scholen van het leerplichtonderwijs, is resoluut en volhardend maar onderbouwd. Al zijn velen het om diverse redenen niet met hem eens.
Het boek biedt nieuwe inzichten, originele invalshoeken en mogelijk zelfs ingrediënten om de huidige regelgeving op losse schroeven te zetten.
Met bijdragen van Eric Corijn, De Vlaamse Scholierenkoepel, Ann Dejaeghere, Lore Deweerdt, Sven Gellens, Patrick Loobuyck, Bruno Vanobbergen en An Verlinden.


 Heeft het apart organiseren van levensbeschouwelijke vakken in het leerplichtonderwijs nog een toekomst in de seculiere en diverse samenleving van vandaag? Patrick Loobuyck vindt van niet. Voor hem mag dit reliek van het Schoolpact (1958) dringend geactualiseerd worden. Ons onderwijs heeft op het vlak van levensbeschouwing nieuwe doelen en dus zijn nieuwe middelen nodig, vindt Loobuyck. Zijn pleidooi voor de invoering van LEF, een algemeen vormend vak Levensbeschouwing, Ethiek & burgerzin en Filosofie voor alle leerlingen in alle scholen van het leerplichtonderwijs, is resoluut en volhardend maar onderbouwd. Al zijn velen het om diverse redenen niet met hem eens.In het boek ́Levensbeschouwelijke vakken. Nieuwe doelen, nieuwe middelen? ́ schetsen we de historiek van de huidige organisatie van de levensbeschouwelijke vakken en de actuele spanningsvelden. We laten een aantal belanghebbende actoren uit het onderwijs en enkele andere krachtige stemmen aan het woord over levensbeschouwelijk onderwijs en de visie van Patrick Loobuyck. Met verrassend resultaat. Dit boek biedt nieuwe inzichten, originele invalshoeken en mogelijk zelfs ingrediënten om de huidige regelgeving op losse schroeven te zetten.

Listing 1 - 10 of 10
Sort by