Listing 1 - 4 of 4 |
Sort by
|
Choose an application
De overgang van thuis naar de kinderopvang is een grote stap voor ouder en kind. Dit Cahier biedt inspiratie voor het uitwerken of verfijnen van een wenbeleid in een gezins- of groepsopvang. Het bevat talrijke werkinstrumenten die je kan gebruiken in de dagelijkse werking. Een hebbeding voor elke opvang die inzet op een goede samenwerking met ouders en op het welbevinden en betrokkenheid van het kind.
kinderopvang --- pedagogiek --- peuters --- buitenschoolse activiteiten --- baby's --- Social policy and particular groups --- Kinderopvang ; Vlaanderen --- Buitenschoolse opvang --- Ouders --- Kinderopvang --- Relatie ouder - kinderopvang --- Welbevinden --- Wennen --- Relatie kinderopvang - ouder --- Patiënt
Choose an application
Choose an application
Volgens het Nationaal kankerregister kregen in 2005 meer dan 9000 vrouwen en 81 mannen de diagnose borstkanker te horen. Borstkanker is bij vrouwen ook de grootste doodsoorzaak door kanker. Er vroeg bij zijn is dus van groot belang. Sinds 15 juni 2001 is de Vlaamse borstkankerscreeningprogramma van start gegaan, waardoor alle vrouwen tussen de leeftijd 50 en 69 jaar gratis om de twee jaar een mammografie kunnen laten uitvoeren, ofwel op voorschrift van de huisarts of gynaecoloog ofwel als ze een uitnodiging van het regionale screeningscentrum hebben ontvangen. Het doel van het bevolkingsonderzoek is de mortaliteit aan borstkanker te verlagen. Van zodra er iets abnormaals wordt opgemerkt op de mammografie, wordt deze patiënt doorgestuurd naar een borstkliniek, waar verdere onderzoeken zullen worden uitgevoerd. Daar wordt de zorgvrager vanaf de eerste consultatie opgevangen door een borstverpleegkundige die de patiënt ook verder begeleidt bij elk onderzoek. Wanneer er een gezwel wordt opgemerkt, wordt dit verder onderzocht of het kwaadaardig is, indien dit het geval is, spreken we van een maligne tumor, borstkanker. Borstkanker is een langdurige ziekte, die behandeld moet worden en ernstige nevenwerkingen met zich meebrengt. De diagnose en behandeling kunnen psychologisch en sociaal zwaar doorwegen, niet alleen voor de patiënt, maar ook voor de naaste omgeving. Borstverpleegkundigen en borstpsychologen zijn gespecialiseerd in deze pathologie en uit verschillende onderzoeken blijkt ook dat zij het best aan de noden van borstkankerpatiënten kunnen beantwoorden. Zij begeleiden dan ook de patiënt doorheen zijn/haar ziekte- en/of het genezings- stervensproces.
Choose an application
Listing 1 - 4 of 4 |
Sort by
|