Listing 1 - 10 of 68 | << page >> |
Sort by
|
Choose an application
Op 1 oktober 2013 integreerde de KaHo Sint-Lieven in de KU Leuven. Met dit boek wordt het verhaal dat hieraan vooraf ging, verteld vanuit een breed historisch perspectief. Zowel de geschiedenis van de opleiding tot industrieel ingenieur en die van de instellingen K.I.H.O en KaHo Sint-Lieven als het rijke industriële verleden van de Gentse Technologiecampus komen aan bod. Tien thema?s vormen de structuur van het boek. De geschiedenis start met de oprichting van de Gentse katoenfabriek La Louisiane in de negentiende eeuw. Dit wordt gekaderd binnen de ontwikkeling van de Rabotwijk. Met mooie illustraties zien we hoe een oud fabrieksterrein transformeerde tot een stijlvolle studentencampus. Vervolgens komt de lezer meer te weten over de opleiding tot industrieel ingenieur. Wetten en decreten, de onderwijs- en onderzoekscultuur, de groeiende internationalisering en de veranderende studentenpopulatie komen aan bod. Er gaat aandacht naar het ontstaan, de groei en de samenstelling van de onderzoeksgroepen die de opleiding industrieel ingenieur vandaag ondersteunen. Tot slot is er een lijst met alle personeelsleden die tewerkgesteld waren in de periode 1 oktober 1977 tot 30 september 2013. Met dit boek krijgt de lezer een beeld van hoe het vroeger was, hoe de opleiding en haar omgeving evolueerden en hoe ze er op vandaag uitzien.
378.4 <493 KUL> --- 378.4 <493 KUL> Universiteiten: Katholieke Universiteit Leuven--KUL --- Universiteiten: Katholieke Universiteit Leuven--KUL --- History of Belgium and Luxembourg --- Katholieke Industriële Hogeschool Oost-Vlaanderen --- KAHO Sint-Lieven [Gent] --- anno 1800-1999 --- Ghent --- 489.22 --- Onderwijs--Gent--geschiedenis --- Rabot (wijk) (Gent) --- Katoenindustrie--Gent--geschiedenis --- Textielindustrie--Gent--geschiedenis --- Katholieke Universiteit Leuven --- C6 --- Opvoeding, onderwijs, wetenschap
Choose an application
Choose an application
Choose an application
Choose an application
Choose an application
Choose an application
Choose an application
Met deze thesis wil ik aantonen dat ik de kennis die ik opbouwde tijdens mijn opleiding kan toepassen op het werkterrein. De verschillende aspecten die bestudeerd werden in de opeenvolgende stappen van mijn studie worden hier toegepast in één groot bouwproject. In mijn specifiek geval worden alle stabiliteitsberekeningen en controles samengebracht en wordt een appartementsgebouw berekend naar de stabiliteit. Hierbij maakte ik voornamelijk gebruik van eurocodes en naslagwerken met interpretaties en studies van deze codes. Dit is dus een creatieve toepassing van reeds lang bekende theorieën. De bekomen resultaten kunnen dan ook getoetst worden aan vergelijkbare bestaande gebouwen en ook aan de benadering van de stabiliteitsingenieur van dit specifieke gebouw. Deze thesis blijkt de ideale voorbereiding om als stabiliteitsingenieur aan de slag te gaan.
Choose an application
Het eerste deel van dit werk omvat een stabiliteitsstudie van een productiehal. De kolommen, de windverbanden en de wandliggers zullen de stabiliteit van het gebouw verzekeren. Deze worden dan ook berekend. Daarnaast wordt een gevelpaneel en het steeldeck gedimensioneerd. Tenslotte worden de ondersteunende elementen van he tussen verdiep berekend: de balken die de gewelven ondersteunen en de consoles waarop deze balken worden opgelegd. Het tweede deel handelt over het ontwerp van een IV-ligger. De in de praktijk toegepaste IV-ligger voldoet niet. Er wordt daarom een grotere IV-ligger gekozen. Daarvan wordt de langswapening en de dwarskrachtenwapening bepaald.
Choose an application
In deze masterproef wordt een stabiliteitsstudie uitgevoerd van een loods met een betonnen portiekconstructie volgens de NBN EN 1991 (2005). Met behulp van het softwarepakket Scia wordt een algemen stabiliteit gegarandeerd. Om de horizontale krachten afkomstig van de wind op te vangen worden 2 mechanismen toegepast. Bij een windkracht op de langse richting worden de krachten opgevangen door ingeklemde kolommen. Een dakwindverband zal de krachten afkomstig van de wind op de dwarse richting opvangen en deze via de betonnen wand overbrengen naar de paalfundering. De betonnen wand wordt gedimensioneerd aan de hand van de stangenveelhoekmethode. Via een paaljuk met 2 paalfunderingen zullen alle krachten opgevangen worden. Als laatste wordt er dieper ingegaan op het dimensioneren van betonelementen met betrekking tot de brandweerstand van zowel gewapende als voorgespannen elementen.
Listing 1 - 10 of 68 | << page >> |
Sort by
|