Listing 1 - 4 of 4 |
Sort by
|
Choose an application
Inspiratiebron voor het voeren van denkgesprekken met kinderen, gebaseerd op DGM van Marion Blank. Het boek bevat uitgeschreven activiteiten waarbij telkens suggesties worden gegeven voor denkvragen, die prikkelen tot nadenken en praten. Er zijn denkvragen op vier niveaus. De vragen op de hogere niveaus doen een beroep op de taal-denkontwikkeling. Voorop staat dat de kinderen plezier beleven aan de activiteiten.
Cognitive psychology --- stemvorming --- mondelinge communicatie --- Psycholinguistics --- spreken in het openbaar --- Didactics of languages --- Mass communications --- #PBIB:+105.61 --- #PBIB:+111.18 --- Spreken --- #KVHB:Taalontwikkeling --- #KVHB:Cognitieve ontwikkeling --- Onderwijs : Leerlingenbegeleiding : Leerstoornissen : Algemeen --- Vakdidactiek : Nederlands : Andere --- 454.21 --- didactiek --- Filosoferen met kinderen --- Denkgesprekken --- Kleuteronderwijs --- Buitengewoon onderwijs --- Communicatie --- Kinderen --- Gesprekstechnieken --- Taalverwerving --- Kind --- Gesprekstechniek --- Jeugd --- Media --- Ontwikkelingsstoornis --- Fysiotherapie --- taal-denkontwikkeling
Choose an application
De Denkstimulerende Gespreksmethodiek leert een kind om op een steeds hoger abstractieniveau denkwerk te verrichten, waardoor het zijn waarnemingen en ervaringen beter kan rangschikken en de wereld om zich heen beter kan structureren. Als middel om denkprocessen te ontwikkelen wordt taal gebruikt. In DGM in de praktijk is de methodiek toegankelijk gemaakt voor iedereen die te maken heeft met kinderen met een achterstand in hun taal- en cognitieve ontwikkeling: logopedisten, leerkrachten, intern begeleiders en remedial teachers. In het handboek wordt de theorie kort uiteengezet. Daarna volgen er werkbladen met verschillende onderwerpen aan de hand waarvan zogenaamde 'denkgesprekjes' met kinderen kunnen worden gevoerd.
Choose an application
Choose an application
'Even denken... Denkgesprekken met kinderen' is een herziene versie van het boek 'DGM in de praktijk, het handboek voor Denkstimulerende Gespreksmethodiek'. Het boek start met een korte achtergrond over de Denkstimulerende gespreksmethodiek. Vervolgens worden 25 activiteiten uitgewerkt waarbij telkens suggesties worden gegeven voor denkvragen die prikkelen tot nadenken. Er zijn denkvragen op vier niveau's. De vragen op de hogere niveau's doen een beroep op de taal-denkontwikkeling. Voorop staat dat kinderen (2,5 - 5 jaar) plezier beleven aan de activiteiten. De bijbehorende 'Vragenlijst Denkprocessen' een diagnostische toets die kan gebruikt worden om de communicatievaardigheden van kinderen (4-7) te testen.
Listing 1 - 4 of 4 |
Sort by
|