Listing 1 - 6 of 6 |
Sort by
|
Choose an application
Hoe leer je kinderen media produceren? Hoe sla je een brug naar de digitale leefwereld van leerlingen? Hoe leer je kinderen goed zoeken op internet? Kortom, hoe maak je leerlingen mediawijs? Kennisnet en Eenentwintig leerkrachten delen hun succesvolle praktijkervaringen. Lees hoe je het onderwijs kunt verrijken met aandacht voor mediawijsheid. Deze uitgave is de opvolger van het inspiratieboek Sociale media op de basisschool.
Didactics of technology --- Didactics of primary education --- mediawijsheid --- media --- media-educatie
Choose an application
454.52 --- computerondersteund onderwijs --- secundair onderwijs --- sociale media --- Twitter --- media-opvoeding --- internet
Choose an application
In dit handboek vinden middelbare scholen praktische suggesties om positief met sociale media om te gaan. De projecten in het boek laten zien hoe leerlingen enorm gemotiveerd raken om zich voor een ander in te zetten. Gezamenlijk leren jongeren hoe ze sociale media verstandig, positief en innovatief kunnen gebruiken zoals bijvoorbeeld geld inzamelen voor goede doelen. Aan de hand van het stappenplan in het handboek kunnen de leerlingen mediavaardigheden opdoen en een concreet projectresultaat bereiken. De stappen dienen niet letterlijk gevolgd te worden, leerkrachten kunnen gebruiken wat ze handig of zinvol vinden voor hun lessen. Het 'Handboek Goed Doen 2.0' bevat ook interviews met vijf tieners waarin ze vertellen over hun ervaringen met sociale media en hoe ze - ieder op hun manier - iets doen voor de maatschappij. Verder geeft het handboek heel wat tips en praktische uitleg over het gebruik van een aantal online tools.
Computer assisted instruction --- Didactic strategies --- Secondary education
Choose an application
In dit boek vertellen 8 succesvolle vernieuwende mbo-instellingen (mbo = middelbaar beroepsonderwijs) in Nederland hoe ze erin slagen hun onderwijs om hun studenten heen te bouwen, zodat ze beter onderwijs kunnen geven en beter kunnen aansluiten op de ontwikkelingen in de maatschappij. 'Dat kan bij ons niet!' is het vervolg op 'Scholen om van te leren'.
Choose an application
Choose an application
De wereld verandert snel, en de media ook. Ouders staan daardoor voor nieuwe opvoeduitdagingen, scholen ‘moeten’ veranderen. Deze digitale revolutie, die maar voortduurt, veroorzaakt de nodige discussie. Leidt schermgebruik tot digitale dementie? Moeten we kinderen leren programmeren op de basisschool? In die veranderende wereld proberen wij, zonder altijd alles goed te weten, kinderen verstandig met media om te laten gaan. We maken ze mediawijs. We leren ze media in te zetten om hun doelen te bereiken, zonder zichzelf en anderen schade te berokkenen. Maar hoe doe je dat? Ook daar voeren we nog steeds discussie over. Wat is mediawijsheid nou precies? En wat moeten kinderen leren om goed te functioneren in de multimediale samenleving? In het boek ‘Mediawijsheid op de basisschool’ geven 21 leerkrachten antwoord op die vragen. Ze gebruiken media als een middel om hun lessen te verrijken, maar ze leren hun leerlingen ook media te begrijpen, positief te gebruiken en risico's het hoofd te bieden. Hun succesverhalen laten zien hoe rijk ons onderwijs is, en dat er goede vakmensen zijn die met hun tijd meegaan.
Didactics of technology --- Didactics of primary education --- mediawijsheid --- media --- media-educatie --- Mediawijsheid --- Mediaopvoeding --- 477.9 --- 474.23 --- Media --- Sociale media --- ICT ; basisonderwijs --- Audiovisuele media ; onderwijs
Listing 1 - 6 of 6 |
Sort by
|