Listing 1 - 5 of 5 |
Sort by
|
Choose an application
De groep angststoornissen staat sinds de komst van de DSM-III in 1980 hoog op de onderzoeksagenda van de psychiatrie en psychologie. Niet alleen werden afzonderlijk van elkaar ontwikkelde behandelmodaliteiten als de cognitieve gedragstherapie en behandeling met antidepressiva met elkaar in contact gebracht, vergeleken op effectiviteit en gecombineerd, ook kwam onderzoek naar de etiologie en preventie van angststoornissen op gang.De relevantie van het onderwerp staat buiten kijf: angststoornissen behoren samen met de depressieve stoornis en middelenafhankelijkheid tot de common mental disorders. De groep angststoornissen staat in de top 10 van ziekten met de grootste ziektelast en gaan gepaard met een hoge mate van zorggebruik.
epidemiologie --- angststoornissen --- etiologie --- Psychiatry --- emoties --- cognitieve therapie --- farmacotherapie --- mindfulness --- 616.89 --- #KVHB:Angst --- #KVHB:Cognitieve gedragstherapie --- psychopathologie --- 606.3 --- angst --- cognitieve gedragstherapie --- fobieën --- 606.329 --- Angst --- Cognitieve gedragstherapie --- Dwangneurose (obsessief-compulsieve stoornis) --- Fobie --- Hersenstimulatie --- Mindfulness --- Virtual reality exposure therapie --- Angststoornissen --- Psychopathologie --- psychopathologie, psychiatrische ziektekunde, neurosen, psychosen, oorlogssyndromen en verslavingsziekten --- Overige neurosen --- #KVHB:Angst. --- #KVHB:Cognitieve gedragstherapie. --- Angststoornissen. --- angst. --- angststoornissen. --- cognitieve gedragstherapie. --- fobieën. --- mindfulness. --- psychopathologie. --- Psychopathologie, psychiatrische ziektekunde, neurosen, psychosen, oorlogssyndromen en verslavingsziekten. --- Overige neurosen. --- Psychopathologie.
Choose an application
Angst- en dwangstoornissen behoren, samen met de depressieve stoornissen en middelenafhankelijkheid, tot de common mental disorders met een hoge prevalentie. De groep angst- en dwangstoornissen staat in de top 10 van ziekten met de grootste ziektelast en ze gaan gepaard met een hoge mate van zorggebruik. Daarnaast hebben ze ook veel impact op naastbetrokkenen.Deze tweede druk van dit Nederlandstalige Handboek angst- en dwangstoornissen is een vervolg op eerdere handboeken (uit 1995 en 2011) en is geheel herzien. Veel nieuwe kennis uit onderzoek alsook het uitkomen van de zorgstandaard Angstklachten en angststoornissen (2017) noopten hiertoe. De auteurs, allen (inter)nationale experts, geven een overzicht van de huidige stand van zaken van de diagnostiek, angststoornissen in verschillende levensfasen, de etiopathogenese, het onderzoek, de behandeling en de impact op het functioneren van de patiënt en op diens naasten. Daarmee is dit handboek geschikt voor hulpverleners die met mensen met een angst- of dwangstoornis van doen hebben, zowel in de eerste als in de tweede en derde lijn.(bron: https://www.tijdstroom.nl/boek/handboek-angst-en-dwangstoornissen/9789058983183#.XG5YBbhCeUk)
Angststoornissen --- Dwangstoornissen --- angststoornissen --- dwangstoornissen --- psychische syndromen --- angst --- 616.2 --- Psychiatric nursing --- Psychiatry --- psychopathologie --- 159.97 --- 159.97 Psychologie van het abnormale--(Psychotherapie. Groepstherapie zie {615.851};Psychiatrie zie {616.89}) --- Psychologie van het abnormale--(Psychotherapie. Groepstherapie zie {615.851};Psychiatrie zie {616.89}) --- PXL-Healthcare 2019 --- psychische stoornissen --- dwanggedachten --- psychiatrische zorg --- Angststoornis --- Dwangstoornis --- dwang --- volwassenen --- dwangmiddelen (zorg)
Choose an application
Psychology --- Pharmacology. Therapy --- farmacotherapie --- psychische kwetsbaarheid
Choose an application
De groep angststoornissen staat sinds de komst van de DSM-III in 1980 hoog op de onderzoeksagenda van de psychiatrie en psychologie. Niet alleen werden afzonderlijk van elkaar ontwikkelde behandelmodaliteiten als de cognitieve gedragstherapie en behandeling met antidepressiva met elkaar in contact gebracht, vergeleken op effectiviteit en gecombineerd, ook kwam onderzoek naar de etiologie en preventie van angststoornissen op gang.De relevantie van het onderwerp staat buiten kijf: angststoornissen behoren samen met de depressieve stoornis en middelenafhankelijkheid tot de common mental disorders. De groep angststoornissen staat in de top 10 van ziekten met de grootste ziektelast en gaan gepaard met een hoge mate van zorggebruik.Boeken die de groep angststoornissen tot nu toe tot onderwerp hadden, presenteerden de wetenschappelijke kennis vaak als een opsomming van feiten, terwijl de lezer geen integratie geboden werd. Wat miste was een Nederlandstalig handboek van internationaal niveau dat de wetenschappelijke evidentie op moderne wijze integraal presenteert in een samenhangend verband.In dit handboek, waaraan Nederlandse toponderzoekers en topclinici op het gebied van angststoornissen meewerken, worden plaatsbepaling, geschiedenis, epidemiologie, diagnostiek, gevolgen, preventie, evidence-based behandelingen en etiologie uitgebreid en op praktische wijze besproken. Het boek presenteert de kennis geïntegreerd voor de eerste, tweede en derde lijn. Daarnaast bevat het boek een sectie 'nieuwe ontwikkelingen', waarin voor de toekomst beloftevolle, speciële onderwerpen aan bod komen.Het boek is geschreven voor huisartsen, psychiaters, psychologen, psychotherapeuten en verpleegkundigen, inclusief opleidelingen, zoals assistenten en coassistenten.
Choose an application
Listing 1 - 5 of 5 |
Sort by
|