Listing 1 - 10 of 10 |
Sort by
|
Choose an application
Choose an application
Archeology --- architectural heritage --- Antwerp
Choose an application
In 2017 werd de vondst van een bakstenen grafkelder gemeld in de Sint-Janskerk in Mechelen. De uitgewerkte resultaten van het archeologische onderzoek, de verdere verwerking van de onderzoeksgegevens en vondsten, en de interpretatie van de site binnen de ruimere historische context vormen het onderwerp van dit eindverslag.
Choose an application
Archeology --- History of Antwerp --- archaeology --- Late Medieval --- ceramics [object genre] --- foundations [structural elements] --- architectural heritage
Choose an application
Wereldoorlog, 1914-1918 --- Wijtschate --- Doden en gewonden --- Duits --- België
Choose an application
Na de melding van een toevalsvondst langs de Gelijkheidstraat en de Brederodestraat zijn de sporen, die vooral bestonden uit restanten van de ‘fase’ van de lunet Sint-Laureis, gedocumenteerd en opgegraven. De aangetroffen constructies behoren allemaal tot de lunet Sint-Laureis, tussen 1816 en 1823, in de Nederlandse periode, als bijkomende verdediging ten zuiden van de Spaanse citadel aangelegd en in 1872 geslecht.
Choose an application
Enkele sporen uit de late-ijzer-/vroeg-Romeinse tijd in de Kauwlei 1 te Kontich. Eindverslag van een toevalsvondst
Choose an application
Bij infrastructuurwerken en het heraanleggen van het plein op de Oever te Antwerpen werden meerdere historische lagen gevuld met ceramiek en funderingen in baksteen aangetroffen. Tot dusver werd er van uitgegaan dat de rooilijn van de Oever "altijd" geweest zoals ze nu is. Nu bleek dat er op het plein zelf toch bebouwing aanwezig moet geweest zijn. Dat resulteert tot een hele andere opvatting over de ontwikkeling van het bouwblok. De lagen bevatten productie- en ovenafval afkomstig van een of meerdere pottenbakkers die gevestigd waren ten oosten van de site, langsheen de parallel gelegen Korte Ridderstraat. Op basis van de studie van het aardewerk zijn deze vullingspakketten te dateren tussen 1325 en 1375/1400. De muurrestanten zijn waarschijnlijk toe te schrijven aan een gebouw dat in de 16de eeuw op het plein de Oever stond en enkel zichtbaar en gekend is van een kaart uit 1585.
Choose an application
Choose an application
Dhr. Patrice Taber-Seer meldde de vondst van munten op zijn eigendom op 18/10/2019. Op basis van de stratigrafie van het terrein kan duidelijk en ontegensprekelijk worden aangetoond dat de kuil niet de originele locatie van de muntschat is.
Listing 1 - 10 of 10 |
Sort by
|