Listing 1 - 9 of 9 |
Sort by
|
Choose an application
Choose an application
Pilootprojecten zijn een door de Vlaams Bouwmeester ontwikkeld instrument om nieuwe inzichten te verwerven in de wijze waarop ruimtelijk-maatschappelijke uitdagingen kunnen worden aangepakt. De pilootprojecten 'Studenten maken stad' richten zich op kwaliteitsvolle en toereikende voorzieningen in de studentenhuisvesting in Brussel, gecombineerd met andere woonvormen en andere stedelijke functies. De ontwikkeling van nieuwe studentenhuisvesting moet immers meer zijn dan het louter vervullen van een behoefte. Niet alleen moet er voldoende aandacht gaan naar de noden en mogelijkheden van een evoluerende bewonersgroep en de specifieke problemen op het vlak van het beheer van deze kleinschalige en tijdelijke bewoning, de bouw van nieuwe studentenwoningen wordt ook als een opportuniteit gezien om wijken te activeren, publieke ruimte te maken, gemeenschappelijk wonen en programmatorische vermenging te promoten. De pilootprojecten mikken met andere woorden op bouwen mét stedelijke en maatschappelijke meerwaarde. Bedoeling is drie innovatieve pilootprojecten te realiseren.
Environmental planning --- stadsvernieuwing --- stad --- Ruimtelijke ordening ; Brussel --- 711 --- Housing projects --- Student housing --- 711.4 --- 727.3 --- Brussel --- België --- Ruimtelijke ordening --- Stedenbouw (theorie) --- Studentenwoningen --- E-books
Choose an application
World history --- anno 1910-1919 --- Memorialization --- Belgium --- Flanders (Belgium) --- World War, 1914-1918 --- 944 Eerste Wereldoorlog --- Boekgeschiedenis (kennisdomein) --- Socioculturele geschiedenis na 1830 (kennisdomein)
Choose an application
Op 30 oktober 2001 tekenden de toenmalige burgemeesters van Ninove, Galmaarden en Geraardsbergen, samen met de provincies Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant en de Vlaamse overheid, het samenwerkingsprotocol Stiltegebied Dender-Mark. Een gedeelte van Pollare en Denderwindeke is sindsdien een officieel stiltegebied. Het initiatief vestigde de aandacht op de noodzaak van stilte- en rustbeleving in een tijd van toenemende drukte. Het proefproject kreeg inmiddels navolging in meer dan twintig andere steden en gemeenten van Vlaanderen. In het hart van het Stiltegebied Dender-Mark ontstond de sociaal-culturele beweging Waerbeke rond stilte en leefkwaliteit. Onder impuls van Waerbeke lanceren op zondag 30 oktober meer dan twintig steden en gemeenten de eerste editie van ‘Cultuur van de stilte’, een campagne rond de waarde van stilte, rust en ruimte in het leven van alledag. Zo wil de landelijke stiltebeweging zich geleidelijk aan nestelen in het lokale cultuurbeleid. In vijftig hoofdstukjes laat het boek ‘Samenloop’ de rijkdom van het Stiltegebied Dender-Mark ontdekken. Waar lezer en wandelaar elkaar ontmoeten, ontstaat een nieuw, eigentijds verhaal. Met tekst van Joris Capenberghs, foto’s van Katrijn Van Giel en inkttekeningen van Koenraad Tinel. Het boek kost 16 euro en is te bestellen via www.waerbeke.be of bij de dienst toerisme van de stad Ninove.
Choose an application
Choose an application
Choose an application
Choose an application
Choose an application
Listing 1 - 9 of 9 |
Sort by
|