Listing 1 - 1 of 1 |
Sort by
|
Choose an application
In dit familiekookboek bereiden achttien gezinnen die uit hun geboorteland zijn gevlucht en nu in Nederland wonen de lievelingsgerechten van hun kinderen. Het zijn hartige en zoete hoofd- en nagerechten uit verschillende culturen: van okrasoep uit Nigeria en vegetarische samosa?s uit Sri Lanka tot Pakistaanse halva (pudding) en mutaki (koekjes) uit Azerbeidzjan. De lay-out is kleurrijk en aantrekkelijk, met duidelijke, stap-voor-stap recepten, paginagrote kleurenfoto?s van families die bezig zijn met koken, hun kinderen die trots het eindproduct laten zien en close-upfoto?s van het klaargemaakte voedsel. De kinderen uit het gezin ? in leeftijd variërend van 5 tot en met 18 jaar ? worden aan het begin van het hoofdstuk voorgesteld, met vermelding van land van herkomst en azc. Behalve de recepten vertellen zij en hun ouders over hun land, tradities en gewoonten. Af en toe fleuren vrolijke figuurtjes, gemaakt van diverse ingrediënten, de pagina op. Als extraatje biedt het boek op steviger papier (eventueel uitneembare) vier kleurrijke ansichtkaarten, een memoriespel van de gerechten en achterin stickers met ingrediënten. Via een QR-code kun je de filmpjes van de kinderen bekijken. Aantrekkelijk kookboek voor het hele gezin waarbij je kennismaakt met verschillende culturen.S.E. van Zonneveld© NBD Biblion
Wereldkeuken --- Snacks --- Kinderfeest --- Sociology of culture --- Didactics of social education --- Koken --- Inclusie --- Diversiteit --- Vluchteling --- bakken (voeding) --- koken (voeding) --- multiculturele samenleving
Listing 1 - 1 of 1 |
Sort by
|