Listing 1 - 7 of 7 |
Sort by
|
Choose an application
Didactics of English --- Sociolinguistics --- vreemdetalenonderwijs --- didactiek --- Engels --- spelling --- 456.2 --- Engels: didactiek --- Engels: spelling --- didactiek algemeen - taal en letterkunde overige talen --- Engelse taal --- spelling. --- Spelling.
Choose an application
Dyslectische leerlingen ondervinden specifieke problemen bij het leren van een vreemde taal. Welke deze problemen zijn bij het Engels, wordt in dit boek in kaart gebracht. Aan de hand van voorbeeldmateriaal van dyslectische leerlingen komen de volgende onderwerpen aan bod: het Engelse spellingsysteem, de begeleiding bij het lezen, spellen en woordjes leren, onregelmatige werkwoorden, toetsen en beoordelen. Dit boek vervangt de Orthodidactische gids voor het vreemde-talenonderwijs. Door zich te beperken tot het Engels kan dit nieuwe boek dieper ingaan op de specifieke problemen bij het Engels, niet alleen in het voortgezet onderwijs, maar ook in het basisonderwijs (preteaching). Op een bijbehorende website kunnen docenten een klank-spellingschrift van hoogfrequente woorden vinden, om te gebruiken bij de begeleiding van hun leerlingen.
Dyslexie. --- Engels. --- Orthodidactiek. --- Didactics of secundary education --- Didactics of English --- talenonderwijs --- Orthopedagogics --- secundair onderwijs 1ste graad --- Engels --- orthodidactiek --- dyslexie --- #KVHB:Dyslexie --- #KVHB:Taalonderwijs; Engels --- #KVHB:Vreemdetalenonderwijs --- 464 --- Dyslexie --- Orthodidactiek --- orthodidactiek: engels --- Taaldidactiek --- 071308.jpg --- Engelse taal ; didactiek --- Kinderen met leerproblemen --- 831.2
Choose an application
Choose an application
Opstap Engels is speciaal ontwikkeld voor leerlingen met dyslexie en gericht op de overstap van het Basisonderwijs naar het Voortgezet onderwijs. Opstap Engels Deel 1 leenwoorden, behandelt woorden die in het Nederlands zijn overgenomen. Voorbeelden: milkshake, flat en hockey. Deze voorkennis maakt het voor hen makkelijker om de spelling en uitspraak van nieuwe woorden te leren.
PXL-Education 2014 --- Engelse woordenschat --- basisonderwijs --- Engels --- Dyslexie --- Lager onderwijs --- 6e leerjaar lager onderwijs --- Secundair onderwijs --- Taalonderwijs --- Taalproblemen --- Taalprobleem --- Interactief onderwijs --- Taal --- Kleuter --- Geschiedenis --- Anderstalige --- Spraaktechnologie --- Therapie --- Schrijfprobleem --- Basisonderwijs --- Taalachterstand
Choose an application
Choose an application
Opstap Engels is speciaal ontwikkeld voor leerlingen met dyslexie en gericht op de overstap van het Basisonderwijs naar het Voortgezet onderwijs. De delen Basiswoorden I en II behandelen de hoofdbeginselen van de Engelse spelling. De relatie tussen klanken en letters krijgt veel aandacht. Er wordt in deze Opstapdelen uitsluitend met hoogfrequente woorden geoefend. Dat zijn woorden die relatief vaak in teksten voorkomen, ook in de reguliere leergangen Engels.De leerling kan zelfstandig met het materiaal aan de slag, maar ook thuis onder begeleiding van ouders. De antwoorden bij de oefeningen staan namelijk achter in de boeken (de zogenaamde 'sleutel'). Daarnaast is de methode heel geschikt voor klassikaal gebruik, maar leraren en remedial teachers kunnen het materiaal evengoed inzetten bij individuele leerlingen.Bij de Opstapboeken worden audio-cd's en diverse spellen (kwartetten, memory, bingo, puzzels etc.) geleverd. Het inprenten van woorden gaat zo spelenderwijs. De audio-cd ondersteunt de leerlingen bij de juiste uitspraak van woorden.
Engels --- Dyslexie --- Lager onderwijs --- 6e leerjaar lager onderwijs --- Secundair onderwijs --- Taalonderwijs --- Taalprobleem --- Schrijfprobleem --- Basisonderwijs --- Taalachterstand
Choose an application
Remedioom Nederlands bevat veel gevarieerde oefeningen voor het technisch lezen en spellen van veel voorkomende Nederlandse woorden. Het programma is bedoeld voor taalzwakke leerlingen, onder wie dyslectische leerlingen met een achterstand op het gebied van woordherkenning en spelling. Het programma is zowel bestemd voor autochtone als voor allochtone leerlingen. De indeling van het programma is gebaseerd op de indeling van het spellingsysteem in de spellingcategorieën basis-, regel-, inprent-, en opbouwspellingen. Het programma onderscheidt drie niveaus. In de vormgeving is rekening gehouden met de verschillende doelgroepen: Niveau 1 is bedoeld voor groep 7 en 8 van de basisschool, maar een groot deel van de lesstof van niveau 1 is zeker geschikt om ook al in groep 5 en 6 van de basisschool te gebruiken. De leerling rijdt in niveau 1 over een zogenoemde Spelweg. Via een oefening met kapstokwoorden stopt de leerling bij een benzinepomp en komt hij of zij onderweg een bus en vrachtwagens tegen, een trein en een lifter. De rit eindigt in het wegrestaurant, waar de leerling zelf zijn consumpties moet verdienen. Op de parkeerplaats kan de leerling tot slot een toets maken om te kijken of alle lesstof begrepen is.Niveau 2 is voor de brugklas van het voortgezet onderwijs. Niveau 3 is voor leerlingen voortgezet onderwijs en andere (volwassen) gebruikers als vervolg op niveau 2. In niveau 2 en 3 betreden leerlingen een Spelkantoor, een archiefkast waarmee het programma de leerling inwijdt in de spelling van de woorden. Via de garderobe, de bibliotheek, langs de kopieermachine en door de directiekamer baant de leerling zich een weg naar de lift om uiteindelijk in het stookhok te laten zien wat hij of zij van de lessen heeft begrepen. Via de toets kan de leerling onderzoeken of hij/zij de spelling onder de knie heeft. Remedioom analyseert de resultaten en geeft een advies. Deze testen zijn daarom ook uitstekend als instaptoets te gebruiken.
Listing 1 - 7 of 7 |
Sort by
|