Listing 1 - 10 of 15 | << page >> |
Sort by
|
Choose an application
Food should be tasty, healthy, sustainable and preferably not too expensive. But food should also be safe and with sufficient guarantees on maintaining good quality aspects until the end-of-shelf life. The various actors in the food supply chain have an interest in verifying the expected quality and safety by means of microbiological analyses of food. Measurement brings knowledge and microbiological guidelines help in the decision-making process for judging the acceptability of food or food production processes.The present handbook provides microbiological guidelines and current applicable EU legal criteria (status 1.1.2018) for a wide range of food categories (dairy, meat, seafoods, plant-based foods, bakery products, composite foods, shelf-stable food, water) and subcategories therein, based upon the type of food processing and intrinsic characteristics of the foods.This book can be consulted to provide quick answers on the expected microbiological contamination of foodstuff. It can help in interpretation of test results in assessing good (hygienic) practices in the production of food, determining the shelf life and ensuring food safety.
Medical law --- Food science and technology --- Food Quality and Safety. --- Food science and technology. --- Medical law. --- Microbiology --- Microbiologie --- Food --- Aliments --- Technique --- Analysis --- Analyse --- Voeding : kwaliteitscontrole --- Voedselveiligheid --- Voedingsmiddelen : microbiologische controle --- Voedingsmiddelen : analyse --- 664.3 --- microbiologie --- testen --- PXL-Tech 2018 --- levensmiddelentechnologie --- Meat Products. --- Dairy Products. --- Food Microbiology. --- Food Analysis. --- Microbioogie. --- Sanitary microbiology --- Microbiology. --- Standards. --- Bacteriology --- Standards --- E-books --- Meat Products --- Dairy Products --- Food Microbiology --- Food Analysis
Choose an application
Choose an application
Choose an application
Choose an application
Choose an application
Choose an application
Dit boek introduceert je in de wereld van het conserveren van levensmiddelen. Het leert je welke micro-organismen verantwoordelijk zijn voor het bederf van levensmiddelen en welke pathogenen geassocieerd zijn met voedselvergiftigingen.De kern van dit boek bestaat uit de diverse manieren waarop micro-organismen geremd of verwijderd kunnen worden in levensmiddelen om zo de houdbaarheid van een levensmiddel te verlengen en de microbiologische veiligheid te verhogen.Het geeft tevens aan hoe men op een kwantitatieve manier het effect van diverse conserveringssystemen kan voorspellen en hoe met reinigen en desinfectie de contaminatie tijdens de productie geminimaliseerd kan worden.De hoofdauteur, Prof. Frank Devlieghere, leidt, samen met Prof. Mieke Uyttendaele, het Laboratorium voor Levensmiddelenmicrobiologie en -conservering (LFMFP) dat deel uitmaakt van de vakgroep Voedselveiligheid en voedselkwaliteit van de Universiteit Gent. Hij is gespecialiseerd in de microbiologische aspecten van conservering van levensmiddelen en doet dit op een kwantitatieve en geïntegreerde manier, eigen aan een bio-ingenieur. Hij is coauteur van meer dan 150 wetenschappelijke publicaties die deel uitmaken van de Web of Science. Hij is medestichter van de technologische dienstverleningscellen Pack4Food en The Flemish cluster of Predictive Microbiology of Foods (CPMF²) en is tevens voorzitter van het excellentiecentrum Food2Know. (flaptekst)
Bewaring (bewaarmiddelen, conserveermiddelen, houdbaarheid) --- Microbiologie --- Voedingshygiëne (voedselkwaliteit) --- 579.67 --- 579.67 Food microbiology --- Food microbiology --- levensmiddelen --- microbiologie --- Agrotechnology and Food Sciences. Food Sciences --- Food Microbiology --- Food Microbiology. --- Medical law --- Food science and technology --- voedingsmiddelen : conserveren --- Voedingsmiddelen : bewaring --- Voedingsmiddelen : microbiologie --- 664.3 --- Conserveren van voedingsmiddelen --- Voedingsmiddelen ; microbiologie
Choose an application
Agrotechnology and Food Sciences. Food Sciences --- Food Microbiology --- Voedingshygiëne --- Voedingsmiddelenanalyse --- Waterkwaliteit --- Microbiologie --- Microbiologie : laboratoriumpraktijk --- Voedingsmiddelen : microbiologie --- Voedingsmiddelen : analyse --- 664.3 --- 579.67 --- microbiologie --- laboratoriumonderzoek --- voedingsmiddelen --- Food microbiology --- Food Microbiology. --- 579.67 Food microbiology
Choose an application
Choose an application
Listing 1 - 10 of 15 | << page >> |
Sort by
|