Narrow your search

Library

UGent (7)

Hogeschool Gent (6)

VIVES (6)

KU Leuven (5)

KBR (4)

Thomas More Kempen (4)

Odisee (3)

UCLL (3)

EhB (2)

UAntwerpen (2)

More...

Resource type

book (9)

dissertation (5)

digital (1)


Language

English (8)

Dutch (7)


Year
From To Submit

2018 (1)

2016 (1)

2015 (2)

2013 (1)

2012 (1)

More...
Listing 1 - 10 of 15 << page
of 2
>>
Sort by

Book
Microbiological guidelines : support for interpretation of microbiological test results of foods.
Author:
ISBN: 9782874035036 2874035033 9048632781 9789048632787 Year: 2018 Publisher: Brugge Die Keure

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Food should be tasty, healthy, sustainable and preferably not too expensive. But food should also be safe and with sufficient guarantees on maintaining good quality aspects until the end-of-shelf life. The various actors in the food supply chain have an interest in verifying the expected quality and safety by means of microbiological analyses of food. Measurement brings knowledge and microbiological guidelines help in the decision-making process for judging the acceptability of food or food production processes.The present handbook provides microbiological guidelines and current applicable EU legal criteria (status 1.1.2018) for a wide range of food categories (dairy, meat, seafoods, plant-based foods, bakery products, composite foods, shelf-stable food, water) and subcategories therein, based upon the type of food processing and intrinsic characteristics of the foods.This book can be consulted to provide quick answers on the expected microbiological contamination of foodstuff. It can help in interpretation of test results in assessing good (hygienic) practices in the production of food, determining the shelf life and ensuring food safety.


Dissertation
Development and evaluation of the NASBA nucleic acid amplification system for detection of pathogenic campylobacters and Listeria monocytogenes in foods
Authors: ---
Year: 1996

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Keywords


Dissertation
Antimikrobiële aktiviteit van protamine in vitro en in levensmiddelen
Authors: ---
Year: 1992

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Keywords


Book
Development and evaluation of the nasba nucleic acid amplification system for detection of patrhogenic campylobacters and listeria monocytogenes in foods : thesis...
Authors: ---
Year: 1996 Publisher: Gent Universiteit Gent. Faculteit van de Landbouwkundige en Toegepaste Biologische Wetenschappen

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Keywords


Dissertation
Risk governance of GMO's in the EU and in China.
Authors: --- --- ---
Year: 2013

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Keywords


Dissertation
Development and evaluation of the NASBA nucleic acid amplification system for detection of pathogenic campylobacters and Listeria monocytogenes in foods

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Keywords


Book
Levensmiddelenmicrobiologie en -conservering
Authors: --- --- --- --- --- et al.
ISBN: 9789048627745 Year: 2016 Publisher: Brugge Die Keure

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Dit boek introduceert je in de wereld van het conserveren van levensmiddelen. Het leert je welke micro-organismen verantwoordelijk zijn voor het bederf van levensmiddelen en welke pathogenen geassocieerd zijn met voedselvergiftigingen.De kern van dit boek bestaat uit de diverse manieren waarop micro-organismen geremd of verwijderd kunnen worden in levensmiddelen om zo de houdbaarheid van een levensmiddel te verlengen en de microbiologische veiligheid te verhogen.Het geeft tevens aan hoe men op een kwantitatieve manier het effect van diverse conserveringssystemen kan voorspellen en hoe met reinigen en desinfectie de contaminatie tijdens de productie geminimaliseerd kan worden.De hoofdauteur, Prof. Frank Devlieghere, leidt, samen met Prof. Mieke Uyttendaele, het Laboratorium voor Levensmiddelenmicrobiologie en -conservering (LFMFP) dat deel uitmaakt van de vakgroep Voedselveiligheid en voedselkwaliteit van de Universiteit Gent. Hij is gespecialiseerd in de microbiologische aspecten van conservering van levensmiddelen en doet dit op een kwantitatieve en geïntegreerde manier, eigen aan een bio-ingenieur. Hij is coauteur van meer dan 150 wetenschappelijke publicaties die deel uitmaken van de Web of Science. Hij is medestichter van de technologische dienstverleningscellen Pack4Food en The Flemish cluster of Predictive Microbiology of Foods (CPMF²) en is tevens voorzitter van het excellentiecentrum Food2Know. (flaptekst)


Book
Snelle methoden : Microbiologie van voedingsmiddelen en water.
Authors: --- --- --- --- --- et al.
ISBN: 9789085720430 Year: 2012 Publisher: Capelle aan de IJssel MYbusinessmedia


Book
Microbiologische richtwaarden & wettelijke microbiologische criteria
Authors: --- --- --- ---
ISBN: 9789059893856 Year: 2010 Publisher: Gent : Ugent. Faculteit Bio-ingenieurswetenschappen. Vakgroep Voedselveiligheid en Voedselkwaliteit,

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Keywords


Book
Quality management systems in the food industry
Authors: --- --- ---
ISBN: 9789059892750 Year: 2009 Publisher: Gent : UGent. Faculteit Bio-ingenieurswetenschappen,

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Listing 1 - 10 of 15 << page
of 2
>>
Sort by