Listing 1 - 10 of 13 | << page >> |
Sort by
|
Choose an application
Elke gymnasiast heeft de drie eenheden moeten leren: tijd, plaats, handeling. ‘Ontknoping’ is zelfs een standaardbegrip geworden. Toch hebben maar weinig mensen het boek gelezen waarin deze begrippen geïntroduceerd worden: de Poetica van Aristoteles. Logisch misschien, want zonder voorkennis van de Atheense denkwereld en literaire tradities is dat een lastige opgave. Maar laat je niet afschrikken: in de nieuwe vertaling van Paul Silverentand kan iedereen lezen waaraan alle toneelschrijvers zich door de eeuwen heen gehouden hebben. Ook de moderne. Voorkennis en belezenheid zijn niet meer vanzelfsprekend. Daarom willen we met deze uitgave het werk toegankelijk maken voor iedereen die geïnteresseerd is in de universele zeggingskracht van Aristoteles – zonder zich onnodig druk te hoeven maken om de historische achtergrond. Dat maakt deze uitgave bijzonder geschikt voor studenten, scholieren en iedereen die meer wil weten over Aristoteles of de achtergronden van het moderne theater. De voorbeelden die Aristoteles geeft, en ook de voetnoten, zijn helder voor alle niet-deskundigen. De inleiding geeft antwoord op vragen die bij het lezen kunnen opkomen.
Classical Latin literature --- Latijnse letterkunde --- film --- filmtheorie --- filosofie --- poëzie --- dramaturgie --- literatuur --- narratologie --- 1
Choose an application
Wat moet je doen en wat moet je laten als je verantwoordelijkheden hebt? In de laatste weken voor zijn dood schreef Cicero 'De officiis', zijn spirituele testament en meesterwerk. Hij legt aan zijn zoon Marcus (die op dat moment in Athene studeert) uit hoe hij zich in de betere kringen van Rome moet gedragen als hij eenmaal een voorbeeldfunctie heeft. Cicero baseert zich vooral op de theorie van de Stoa. Zijn 'man van stand' weet het juiste midden te vinden tussen de vier 'kardinale deugden' (wijsheid, dapperheid, rechtvaardigheid en gematigdheid) en treedt de uitdagingen van het leven tegemoet met een mengeling van fatsoen en praktisch denken. Ambrosius en Augustinus wilden dat kinderen 'De officiis' op school vanbuiten leerden. Erasmus vond dat je niet de deur uit mocht zonder een exemplaar op zak. En Voltaire zei dat "niemand ooit nog een wijzer boek kon schrijven.
Choose an application
Choose an application
Neo-Latin literature --- 094 THOMAS MORE --- 873.4 MORE, THOMAS --- 82-313.2 --- 094 =03.7 =393 --- Oude en merkwaardige drukken. Kostbare en zeldzame boeken. Preciosa en rariora--THOMAS MORE --- Humanistisch Latijnse literatuur--MORE, THOMAS --- Utopische roman --- Oude en merkwaardige drukken. Kostbare en zeldzame boeken. Preciosa en rariora--Klassieke talen in Nederlandse vertaling --- 094 =03.7 =393 Oude en merkwaardige drukken. Kostbare en zeldzame boeken. Preciosa en rariora--Klassieke talen in Nederlandse vertaling --- 82-313.2 Utopische roman --- 873.4 MORE, THOMAS Humanistisch Latijnse literatuur--MORE, THOMAS --- 094 THOMAS MORE Oude en merkwaardige drukken. Kostbare en zeldzame boeken. Preciosa en rariora--THOMAS MORE --- Neo-Latin literature.
Choose an application
Choose an application
Political philosophy. Social philosophy --- Neo-Latin literature --- sociale filosofie
Choose an application
Choose an application
Choose an application
Beschrijving door de Britse staatsman en humanist (1478-1535) van een denkbeeldig eiland waar ideale sociale omstandigheden heersen.
Choose an application
Listing 1 - 10 of 13 | << page >> |
Sort by
|