Listing 1 - 5 of 5 |
Sort by
|
Choose an application
Choose an application
Omdat schrift evolueert doorheen de tijd, is oud schrift vandaag soms moeilijk te lezen. Paleografie is de vaardigheid die nodig is om teksten in oud handschrift om te zetten naar hedendaags schrift. Deze inleiding tot de paleografie wil beginnende onderzoekers (of dit nu studenten zijn, dan wel familiekundigen of lokale vorsers) een eerste kennismaking bieden met oud schrift en hen op weg zetten of ondersteunen bij hun pogingen om zich deze vaardigheid eigen te maken.
Manuscripts. Epigraphy. Paleography --- 930.272 --- 930.272 Paleografie --- Paleografie
Choose an application
Choose an application
In het geschiedenisonderwijs dienen bronnen niet alleen om tot kennis van het verleden te komen. Bronnen verduidelijken evenzeer hoe geschiedenis tot stand komt. Dat is het uitgangspunt van dit toegankelijke theorie- en oefenboek. Het is bijzonder geschikt voor de lerarenopleiding geschiedenis in secundair en voortgezet onderwijs en voor leerkrachten geschiedenis, zowel in Vlaanderen als in Nederland. De auteurs van Historisch denken over bronnen vinden het belangrijk om leerlingen in de geschiedenislessen van die basisgedachte bewust te maken. De leerkracht geschiedenis moet hen bijbrengen dat ze geschiedenis niet rechtstreeks uit bronnen kunnen aflezen, maar dat ze die bronnen altijd kritisch moeten interpreteren. Werken met bronnen impliceert dus niet alleen redeneren met bronnen, gericht op de inhoud. Wie bronnen gebruikt, moet ook redeneren over de bronnen zelf, bijvoorbeeld over de makers ervan en hun bedoelingen. Er moet dus oog zijn voor kennisconstructie en historische praktijk. Hoe kunnen (aanstaande) leerkrachten geschiedenis hun leerlingen daarmee vertrouwd maken? En hoe kunnen ze dat inzicht via bronnen aanscherpen? Rond deze vragen bouwden de auteurs een praktisch bruikbaar opleidingspakket. Het bestaat uit een helder geschreven theoretische onderbouwing van bronnenomgang in geschiedenis. Daaraan is een uitgebreid oefengedeelte gekoppeld, met kant-en-klaar materiaal om tot selectie, contextualisering en bevraging van bronnen te komen. Op die manier is dit boek onmiddellijk toepasbaar in de stage van leerkrachten geschiedenis in opleiding of in de lespraktijk. De auteurs van Historisch denken over bronnen vinden het belangrijk om leerlingen in de geschiedenislessen van die basisgedachte bewust te maken. De leerkracht geschiedenis moet hen bijbrengen dat ze geschiedenis niet rechtstreeks uit bronnen kunnen aflezen, maar dat ze die bronnen altijd kritisch moeten interpreteren. Werken met bronnen impliceert dus niet alleen redeneren met bronnen, gericht op de inhoud. Wie bronnen gebruikt, moet ook redeneren over de bronnen zelf, bijvoorbeeld over de makers ervan en hun bedoelingen. Er moet dus oog zijn voor kennisconstructie en historische praktijk.
Didactics of secundary education --- Didactics of history --- geschiedenisonderwijs --- bronnenstudie --- bronnenkritiek --- historische pedagogiek --- Geschiedenis ; secundair onderwijs --- Geschiedeniswetenschap --- 485.6 --- Geschiedenisonderwijs --- historisch besef --- Historische bronnen --- Geschiedenis : didactiek --- 485.55 --- Geschiedenis ; secundair onderwijs ; didactiek --- 900.1 --- geschiedenis --- didactiek --- heuristiek --- geschiedenisfilosofie - historiografie --- onderwijs - handboeken --- Geschiedenis - Maatschappijleer --- geschiedenis - hulpmiddelen, bibliografieën en geschiedbronnen --- 371.12 --- Didactiek --- Heuristieken --- Geschiedenis --- Lerarenopleiding --- Onderwijs --- Historisch denken --- Historische kritiek --- Bronnenmateriaal --- Secundair onderwijs --- 373.5 --- PXL-Education 2020 --- didactiek van de geschiedenis --- Geneeskunde --- Techniek (wetenschap) --- Atlas --- Museum --- Opvoeding --- Pedagogiek --- Statistische gegevens --- Sport --- Historiography.
Choose an application
In mijn laatste jaar als studente toerisme en recreatiemanagement, ontwikkelde Ik een 16-daagse rondreis doorheen Tanzania. Het aspect duurzaamheid staat hierin centraal. Ik opereerde als niche-touroperator, gespecialiseerd in Afrika. Als doelgroep koos ik 'kapitaalkrachtige medioren met een goede fysieke conditie'. Het aspect duurzaamheid pas ik op verschillende manieren toe: samenwerken met lokale bedrijven, het steunen van lokale projecten, accommodaties aanbieden die met duurzame materialen werken of hun eigen projecten hebben opgericht, het aanbieden van Greenseat etc. Tijdens het maken van dit eindwerk, leerde ik zeer veel bij. Dit bij het maken van volgende onderdelen: - Voorwoord - Inleiding - Algemene info Tanzania - Marktanalyse - Bepaling doelgroep - Research jaarthema - Productontwikkeling - Prijsberekening Tijdens het maken van dit eiwerk en dit tot een goed einde te brengen, kreeg ik ondersteuning van mijn interne begeleider: Dhr. Devenyns, en van mijn externe promotor: Mevr. Vanoosthuyze.
Listing 1 - 5 of 5 |
Sort by
|